Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

H

HoT IcE

Гостин
А да ве прашам нешто јас да видам што совет ќе ми дадете.
Се трудам се најдобро да биди во врската, одвојувам максимум време иако имам за учење и други обврски, и помагам во некој работи на девојка ми, никогаш не сум ја изневерил, излажал и навредил, ама некако ниедна моја постапка не чини, моето однесување не било во ред, се нешто грешно сум правел и сум ја нервирал.
Кажете ми дали во мене е проблемот? Буквално секој ден се нервирам самиот оти е вака, еден ден неможам да го поминам расположен.
Ќе ти кажам најискрено, од искуство, бидејќи бев во буквално иста ситуација. Сега ми е бивша.
Проблемот не е во тебе, проблемот е во нејзе, најверојатно девојчето пати од недостиг на внимание и комплекси, кои самите си ги набила и е ко тркачки коњ, гледа само напред. Зошто го викам ова? Затоа што во тебе, таа гледа нешто што е различно од нејзе, нешто е далеку подобро, и се труди да го смени, и да биде ко тебе, односно ти ко нејзе, зошто е ова? Затоа што тоа е девојче, и треба да сфатиш дека цел живот ќе се ебаваш со вакви, и треба да сфатиш едно нешто за да поминеш лесно, а тоа е дека никогаш не треба да ја ставаш нејзе пред себе, се дур таа не ти докаже дека е вредна за тоа, и дека ти си и најважен - значи, првин таа треба да те стави тебе пред себе, за да биде она твојот центар на светот.
Претпоставувам дека не си постар од 16 години, и сега ти е сето ова ново, и сега и ова што ти пишувам, ти пак нема да ме послушаш, ќе си речеш во себе нешто друго и ќе постапиш како што мислиш, утре ќе се изгориш ко ќе те остави и ќе и здосадиш и ќе ти биде добро искуство и отворање на очи за женцките денес.
Денес е најбитно да си викаш увек, волим тебе, али више себе. Затоа ќе се осетиш минимум 10 пати заебан од лажни принцези кои чекајќи го Принцот, ја утепале коњи јавајќе, и ќе ти биде много криво.

M

Macedonian-Sun

Гостин
Момци, како е?
Еве ме мене пак, без никакво решение во мене, па повторно решив да се обратам кон вас :)
Не ви пречам, ваљда?
Се извинувам многу, но искрено потребно ми е нечиј совет, мислење, искуство и сл.
Еве сега почнуваме. Бидете спремни. Бтњ да не ја должиме ајде.

Значи вака, се гледам со едно девојче, имам излегувано и идено знаете фор 1 најт..
Знам дека ме сака, дека сака да биде во врска со мене.
Ми го кажува тоа секој ден, докажува, прекажува..Значи сигурно и е скиснато да ме чека мене што ке кажам.
Искрено за оваа врска колку сум подготвен, толку и не сум..Значи некаде 50/50 сум спремен.
Нешто во главата ми кажува да влезам во врската, а нешто како друг дел од телото ми вели сеуште да не влегувам.
Искрено чекам веке долко да се одлучам но не можам.
Еве поминаа месеци девојчето сеуште чека на мене, на мојот збор, ДА или НЕ.
Незнам зошто али кога ке ја видам бившата некако ми се вракаат старите мемории зачувани во мене, како РОМ, меморија која што може да се чита, а не може да се брише.
ВТФ од ова..
Совет?!

Абе остај ти тоа бившата...Ако е била добра немало да раскинете и да ти биде бивша. Така да не мисли на неа, оти една книга прочитана и го знаеш крајот.
Дај и шанса на оваа прекрасна девојка која навистина те сака. Обиди се да ја засакаш и ти и ќе видиш дека ќе ви биди прекрасно. Го знам тоа искуство да спијам со некого и после да го засакам а тој да каже не и верувај ми воопшто не е пријатно. Но да не испадни дека ја бранам само девојката ете што ќе ти каже срцето тоа направи го. Но ако го послушаш мојот совет нема да зажалиш и ќе ми бидеш благодарен. Поздравче и пиши што се случило ;)

Член од
12 март 2011
Мислења
376
Поени од реакции
1.234
Да не си гејмер? o_O
Не бе каков гејмер. ;) Порано бев, ама се одвикнав :P
--- надополнето: 17 ноември 2012 во 10:55 ---
Ќе ти кажам најискрено, од искуство, бидејќи бев во буквално иста ситуација. Сега ми е бивша.
Проблемот не е во тебе, проблемот е во нејзе, најверојатно девојчето пати од недостиг на внимание и комплекси, кои самите си ги набила и е ко тркачки коњ, гледа само напред. Зошто го викам ова? Затоа што во тебе, таа гледа нешто што е различно од нејзе, нешто е далеку подобро, и се труди да го смени, и да биде ко тебе, односно ти ко нејзе, зошто е ова? Затоа што тоа е девојче, и треба да сфатиш дека цел живот ќе се ебаваш со вакви, и треба да сфатиш едно нешто за да поминеш лесно, а тоа е дека никогаш не треба да ја ставаш нејзе пред себе, се дур таа не ти докаже дека е вредна за тоа, и дека ти си и најважен - значи, првин таа треба да те стави тебе пред себе, за да биде она твојот центар на светот.
Претпоставувам дека не си постар од 16 години, и сега ти е сето ова ново, и сега и ова што ти пишувам, ти пак нема да ме послушаш, ќе си речеш во себе нешто друго и ќе постапиш како што мислиш, утре ќе се изгориш ко ќе те остави и ќе и здосадиш и ќе ти биде добро искуство и отворање на очи за женцките денес.
Денес е најбитно да си викаш увек, волим тебе, али више себе. Затоа ќе се осетиш минимум 10 пати заебан од лажни принцези кои чекајќи го Принцот, ја утепале коњи јавајќе, и ќе ти биде много криво.
Се обратив на форумов оти знам дека некој сигурно имал такво искуство. Иначе последниве денови се изменив, се однесувам поладно, почнав повеќе за себе да си гледам, почнав како порано да си одам во теретана и сл. Па по некој ден ќе видиме што ќе биди, а во последно време се однесува нормално, не ми се контра како претходно.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Сите различни мислења :vozbud:
Иначе девојчето не е грдо бе не ме дупете :icon_mrgr:
Не идам јас со вакви што не ми се допаЏаат :icon_lol:
Ајде ке размислам овие денови..па што биде нека биде

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Момци, како е?
Еве ме мене пак, без никакво решение во мене, па повторно решив да се обратам кон вас :)
Не ви пречам, ваљда?
Се извинувам многу, но искрено потребно ми е нечиј совет, мислење, искуство и сл.
Еве сега почнуваме. Бидете спремни. Бтњ да не ја должиме ајде.

Значи вака, се гледам со едно девојче, имам излегувано и идено знаете фор 1 најт..
Знам дека ме сака, дека сака да биде во врска со мене.
Ми го кажува тоа секој ден, докажува, прекажува..Значи сигурно и е скиснато да ме чека мене што ке кажам.
Искрено за оваа врска колку сум подготвен, толку и не сум..Значи некаде 50/50 сум спремен.
Нешто во главата ми кажува да влезам во врската, а нешто како друг дел од телото ми вели сеуште да не влегувам.
Искрено чекам веке долко да се одлучам но не можам.
Еве поминаа месеци девојчето сеуште чека на мене, на мојот збор, ДА или НЕ.
Незнам зошто али кога ке ја видам бившата некако ми се вракаат старите мемории зачувани во мене, како РОМ, меморија која што може да се чита, а не може да се брише.
ВТФ од ова..
Совет?!
[Приказна]
Двајца монаси патувале и дошле до река којашто можеле да ја преодат, но ќе се намокреле. Таму била и една атрактивна девојка којашто сакала да премине, а не сакала да се намокри. Едниот монах ја кренал на раце и ја пренел, а другиот одел покрај него преку реката. На другиот брег првиот монах ја спуштил и таа му се заблагодарила најљубезно, а тој ѝ возвратил. Двајцата монаси продолжиле по својот пат, а девојката по својот.
После некое време, вториот монах не издржал и му рекол на првиот: „Зошто ја пренесе девојката, кога знаеш дека не смееме да имаме контакти со спротивниот пол?“
Првиот му одговорил: „Јас девојката ја оставив на брегот на реката. Зошто ти сè уште ја носиш?“
[/Приказна]

1. Зошто сè уште ја носиш бившата со себе?

2. Имаш избор: ќе ја пренесеш девојкава преку реката на неизвесности што претставува една врска и ќе бидеш првиот монах или нема да ја пренесеш и ќе те измачува зошто не и ќе бидеш вториот монах. Бирај.

Поздрав и со лесно.

Член од
6 ноември 2012
Мислења
29
Поени од реакции
13
Луѓе,имам една мака :D
Ми се допаѓа едно девојче во исто школо учиме.Таа прва мене ми презбори,демек како се викам ова она и беме на едно здраво.Сега наеднаш се се измени,не ми вика здраво повеќе,не седнува покрај мене на одморите само некој поглед ако успеам да и фатам...а башка тоа си фанала и дечко!Ама некако е многу ладнокрвна кон него,еве на пример вчера он а бакнува на вратот а таа само гледа наоколу(чат-пат и во мене),после он ќе седне до неа ваа ќе а тисне другарка и меѓу нив,сето тоа ми изгледа ногу чудно.Дали стварно постое нешто или мене ми се причинува?Помош!

Член од
12 март 2011
Мислења
376
Поени од реакции
1.234
Ми се допаѓа едно девојче во исто школо учиме.Таа прва мене ми презбори,демек како се викам ова она и беме на едно здраво.Сега наеднаш се се измени,не ми вика здраво повеќе,не седнува покрај мене на одморите само некој поглед ако успеам да и фатам...а башка тоа си фанала и дечко!Ама некако е многу ладнокрвна кон него,еве на пример вчера он а бакнува на вратот а таа само гледа наоколу(чат-пат и во мене),после он ќе седне до неа ваа ќе а тисне другарка и меѓу нив,сето тоа ми изгледа ногу чудно.Дали стварно постое нешто или мене ми се причинува?Помош!
Сакаш да и помогниш незе оти има проблем со дечкото? :D
Шала на страна.. оти дури сте разговарале ти не почна да и се пушташ, да ја задеваш, оти не ја викна да излезите заедно да се прошетате туку чекаше дечко да си фати :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Може сака да те направи љубоморна да трчаш по неа.
А трчање по некој не бива работа.Така да тргни ја од памет и запознавај друга,ако беше квалитетна девојка и одлучна немаше вакви глупости да ти прави да добие внимание од тебе,женска тактика што нема да измислат жениве денес :)

Член од
12 март 2011
Мислења
376
Поени од реакции
1.234
Како може да бара да се смениш? Тоа е твој живот, ако незје не и одговара, ниту прва ниту последна е! Ми личи на несозреана личност, која што многу гњави, љубомори и прави испади!
Што сака дотичната да смениш : да не и удоволуваш. да не ја заприметуваш, да не и се јавуваш, да се понашаш спрема неа ко ѓубре!

Бреј денешниве женски се чудни створови....
Жалосно, но во чести моменти вистинито.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Има само еден начин да дознаеш дали таму има нешто: викни ја на кафе.

Во меѓувреме, барај и други девојки, зашто оваа како и да е е во врска. Сепак, ако поради некоја причина раскинат со типот, добро би било да ја имаш и неа како можна опција за во иднина.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
10
Бидејки го немам ова правено досега :D Како да и кажам дека сакам да се разделам без да се навреди?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Како да ја преболам ? Како да ја заборавам ? Како да ги заборавам сите убави моменти поминати со неа ? Што треба да направам за да не помислам повеќе на неа ?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Бидејки го немам ова правено досега :D Како да и кажам дека сакам да се разделам без да се навреди?
Директно, со тие зборови, во лице. Ако сакаш да се разделите повеќе отколку што ти значи нејзината реакција или дали таа навредена или не, нема што да се секираш. Ќе ги издржиш нејзините реакции и после тоа ќе бидете разделени.

Ако ѝ кажеш и таа не прифати или што и да е, почни да си бараш нова девојка, независно од неа. Веднаш ќе сфати и ќе те остави на мир. Јасно, од чиста почит подобро е прво да ѝ кажеш па дури потоа да бараш други девојки.

Ова е во теорија. Во пракса, секој случај е различен и само ти знаеш дали ова е применливо или не.

Поздрав и со лесно.
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 12:59 ---
Како да ја преболам ? Како да ја заборавам ? Како да ги заборавам сите убави моменти поминати со неа ? Што треба да направам за да не помислам повеќе на неа ?
Најди друга и направи нови поубави моменти.

А ќе мисилш на неа од време на време и тоа е во ред. Поради неа, меѓу другото, си се обликувал во ова што си и си ги научил лекциите во животот до сега. Сепак, тоа ќе ти бидат само убави спомени од минатото, а со новата девојка правете убави моменти во сегашноста и убави планови за иднината.

Поздрав и со лесно.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Нема лесен начин да се каже крај. Но направи го тоа културно, без многу тенчење, оти ќе ја заглавите во правдање, и ќе се скарате или ќе се смирите, па агонијата ќе продолжи.
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 13:07 ---
Сите овде што даваме совети сме биле на твоето. Ете, не’ гледаш живи здрави, орни да солиме памет. Најголем дел од проблемите и маките ги решава времето...

Kajgana Shop

На врв Bottom