OSHO

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ај да видам дали знаеш одговор.
Колку пари на сметката имал Ошо?
Koga nekoj chovek kje se prosvetli, ne znachi i deka ne smee da uzhiva vo svetovnite dobra. Ednostavno mozhe i bez niv. A koga vekje se tuka i sega ..:D
Ете ти одговор... поубав не може ни да биде(y) ... само ќе додадам дека Ошо немал сметка...:)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ете ти одговор... поубав не може ни да биде(y) ... само ќе додадам дека Ошо немал сметка...:)
Грешеш брат...42 000 000 долари...толку земала неговата секретарка и побегнала...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Грешеш брат...42 000 000 долари...толку земала неговата секретарка и побегнала...
Навистина имал толку расипана секретарка?
Ја фатиле на крајот?
Има евиденција на последиците од тој грабеж?
Казнета е жената? Мачена нешто... или...?
Некој податок да се има?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ја фатиле на крајот?
Некој податок да се има?
Полека полека, не рипај... еве ти ако толку те интересира...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ја фатиле на крајот?
Некој податок да се има?
Има евиденција...сега е на Бахамас и лежи на пари....медитира

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не не, јас фраерот го прашав од каде податоци... :)
Мелез (секој пат ќе те викам така кога ќе употребиш друго име за мене освен Г.), податоците се од читање книги, а не од жута штампа и стринати википедија, поконкретно од неговата аутобиографија.

Инаку Ошо никогаш не го интересирало колку пари има на сметка и кој ролс-ројс ќе го вози во текот на денот....:pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Но јас прашав за секретарката, како таа се вклопила во приказната со Ошо... :LOL:

И до кога со тој Исус-концепт на христијанските мистици, до кога ќе го фурате во врска со еден пустиник?
Ошо никогаш не се заморувал со пари, но ги имал и уживал во нив кога требало, така?
Го осудуваат некои заради тоа? :cautious:

Туку мене ми дојде една размисла:
Ошо сепак „проповеда“ многу после објавата на Книгата на Законот во 1904 година (роден е кога?) :P Дали тој не е под влијание на новиот еон, Еонот на Хорус, детето кога се е искуство како што вели и Законот?
А во нејзе убаво е кажано дека новите пустиници (хермити) нема да ги најдете во пештери и боси и голи како бедници (бидејќи веќе умре дека бедните по дух па и по тело ќе наследат било што), ами во пурпурни кревети, со жени по волја... во богатство ако е тоа потребно, покрај победнички армии итн итн.
Ошо е само дел од караванот. Дојде, проживеа, кажа и ете :)
Дали се сложувате со оваа моја размисла? Барем во некој дел да има нешто точно во врска со Ошо?

П.С. Инаку, денес многу книги се „жута штампа“ :) Коса да ти падне кога ќе видиш како некој напишал книжуле и ги преџвакал работите според негово разбирање и тоа замисли со која цел: за да бидат варливи за сите.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Види сега....
За да имаш објавено преку 600 книги, значи дека си имал да кажеш нешто во животот, а Ошо имал сигурно.
Само кој да го разбере.
Таквите како тебе кои се заслепени во некои учења и имат само една или ниту една книга прочитана од него, доваѓаат на темава за да си кажат нивни закоравени идеи на вистината, мислат дека тое е правата вистина и цел живот си поминат во спиење со отворени очи.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Не се нервирај...
Пак дриблаш за „таквите кои се различни од тебе“ и ги напаѓаш :)
Дадов размисла... што се нервираш од размислите на Хептаграм. Неделите ти се посебно напнати тебе, што е маката?
Оди удри една асана и пранајама и опушти се, денес е прв ден од неделата според евреите :D

Значи дали Ошо може да се гледа како еден од оние пустиници во кои се зборува во Книгата на Законот, некој компетентен да ми одговори :) Според ова што го зборите за човекот, ми изгледа како да е таков (без разлика што постигнал, а што не човекот си знае самиот).

Имал оргии или тантра пракси Ошо? Или тоа не правел бидејќи никаде не е запишано? :pos:
Но добро, сепак не бил сиромашен и беден пустиник кој што живеел од желади во некоја зафрлена полјана :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Но добро, сепак не бил сиромашен и беден пустиник кој што живеел од желади во некоја зафрлена полјана :)
Ако во книгата на законот ви пишува така ...тогаш слепо и верувајте.
Ошо бил пустињак со 88 ролс-ројса, милиони на штедна и приватен авион...за разлика на кроули кој одел на магаре.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.307
Поени од реакции
12.298
Не знаев дека си го читал Кроули :eek:
Требало да разбереш читајќи го дека тој вели: Секој пустиник по својот пат, не може да го судиме заради тоа :)
Јас не верувам слепо, затоа прашувам :)
Да зголемиме ЗНАЕЊЕ и ПРАКСА .... знаеш веќе :)

Значи еве и ти потврдуваш несакајќи дека Ошо е пустиник лика-прилика како оние опишани од „Книгата на Законот“. :vozbud:
Не ми кажа уште дали имал оргии и тантра пракси? Го има тоа во книгите? Или ако го нема, не го правел и ти веруваш? :sneaky:

Благодарам сепак за трудот, чекам друг некој да сподели поеќе, сигурно има грешка во моите размисли... но да видиме.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не знаев дека си го читал Кроули :eek:
Требало да разбереш читајќи го дека тој вели: Секој пустиник по својот пат, не може да го судиме заради тоа :)
Јас не верувам слепо, затоа прашувам :)
Да зголемиме ЗНАЕЊЕ и ПРАКСА .... знаеш веќе :)

Значи еве и ти потврдуваш несакајќи дека Ошо е пустиник лика-прилика како оние опишани од „Книгата на Законот“. :vozbud:
Не ми кажа уште дали имал оргии и тантра пракси? Го има тоа во книгите? Или ако го нема, не го правел и ти веруваш? :sneaky:

Благодарам сепак за трудот, чекам друг некој да сподели поеќе, сигурно има грешка во моите размисли... но да видиме.
Дојди ако сакаш ќе ти ја позајмам таа книга од Ошо.
„Тајните на тантрата“-Ошо

Kajgana Shop

На врв Bottom