Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Ај да видам дали знаеш одговор.
Колку пари на сметката имал Ошо?
Колку пари на сметката имал Ошо?
Ете ти одговор... поубав не може ни да бидеKoga nekoj chovek kje se prosvetli, ne znachi i deka ne smee da uzhiva vo svetovnite dobra. Ednostavno mozhe i bez niv. A koga vekje se tuka i sega ..![]()
Грешеш брат...42 000 000 долари...толку земала неговата секретарка и побегнала...Ете ти одговор... поубав не може ни да биде... само ќе додадам дека Ошо немал сметка...
![]()
Навистина имал толку расипана секретарка?Грешеш брат...42 000 000 долари...толку земала неговата секретарка и побегнала...
Полека полека, не рипај... еве ти ако толку те интересира...Навистина имал толку расипана секретарка?
Ја фатиле на крајот?
Има евиденција на последиците од тој грабеж?
Казнета е жената? Мачена нешто... или...?
Некој податок да се има?
Има евиденција...сега е на Бахамас и лежи на пари....медитираНавистина имал толку расипана секретарка?
Ја фатиле на крајот?
Има евиденција на последиците од тој грабеж?
Казнета е жената? Мачена нешто... или...?
Некој податок да се има?
Не не, јас фраерот го прашав од каде податоци...Полека полека, не рипај... еве ти ако толку те интересира...
Мелез (секој пат ќе те викам така кога ќе употребиш друго име за мене освен Г.), податоците се од читање книги, а не од жута штампа и стринати википедија, поконкретно од неговата аутобиографија.Не не, јас фраерот го прашав од каде податоци...![]()
Но јас прашав за секретарката, како таа се вклопила во приказната со Ошо...
Види сега........
Не се нервирај...
Ако во книгата на законот ви пишува така ...тогаш слепо и верувајте.Но добро, сепак не бил сиромашен и беден пустиник кој што живеел од желади во некоја зафрлена полјана![]()
Не знаев дека си го читал Кроули
Дојди ако сакаш ќе ти ја позајмам таа книга од Ошо.Не знаев дека си го читал Кроули
Требало да разбереш читајќи го дека тој вели: Секој пустиник по својот пат, не може да го судиме заради тоа
Јас не верувам слепо, затоа прашувам
Да зголемиме ЗНАЕЊЕ и ПРАКСА .... знаеш веќе
Значи еве и ти потврдуваш несакајќи дека Ошо е пустиник лика-прилика како оние опишани од „Книгата на Законот“.
Не ми кажа уште дали имал оргии и тантра пракси? Го има тоа во книгите? Или ако го нема, не го правел и ти веруваш?
Благодарам сепак за трудот, чекам друг некој да сподели поеќе, сигурно има грешка во моите размисли... но да видиме.