Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.315
- Поени од реакции
- 12.322
Во Италија да одам за книга? А кога ќе си дојдеш во Виница да поминам? До тогаш ќе се потковам во тантра ненормално многу па ќе имаме и пракса... сигурно има виничанки кои практикуваат јога, нема да биде проблем.Дојди ако сакаш ќе ти ја позајмам таа книга од Ошо.
„Тајните на тантрата“-Ошо
Денес книгите се симнуваат од нет
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Линк не може да пронајдеш на нет?
А и имам една лоша особина да избегнувам книги кои во насловот го содржат зборот ТАЈНА
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Како што дознав, оваа книга што ти ја предлагаш се Ошо обиди да го објасни ова: Vigyana Bhairava Tantra
Сигурно Ошо дал добри објаснувања на цели 1000 страници (дури 5 тома како што ми даде г-динот Гугл) за да биде „поблиску“ до западниот човек, бидејќи таму е парата, а некои мислат и моќта.
Мудро, мудро од негова страна. Секако мајсторот не е крив ако ученикот падне и се замрси во зборовите
Инаку, пред Ошо има други кои го коментирале ова дело и го објаснувале. Консултирај ги и нивните дела.
Значи, сепак Ошо се поеќе и поеќе наликува на некој вид телемитски пустиник ... Интересно...
![Зелен :icon_mrgr: :icon_mrgr:](/styles/default/xenforo/emot/icon_mrgr.gif)
Па и времето е погодено кога се појавил на светската сцена да пополни одредена историска празнина
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)