Primera División 2012/13

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2012/2013 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    324
Статус
Затворена за нови мислења.
Значи и Гатузо влегуваше во секој старт машки, со цела снага, ама никогаш за да повреди некого.
Не ги мешајте поимите ебате, како почнавте некој шо не го знае Пепе ќе помисли дека треба Нобелова награда за мир да добие и да се прекрсти во Мајка Тереза!

Значи и Гатузо влегуваше во секој старт машки, со цела снага, ама никогаш за да повреди некого.
Не ги мешајте поимите ебате, како почнавте некој шо не го знае Пепе ќе помисли дека треба Нобелова награда за мир да добие и да се прекрсти во Мајка Тереза!

Никој не ни спомна дека треба да му се даде Нобелова награда за мир, само што после случката против Гетафе многу погрешно ги толкувате и ги извртувате работите. Грубата игра и машките стартови се дел од спортот, додека глумата и глупостите со судиите.. не е!

Ај барем тебе те сметам за поарен од форумов, прочитај ми го постот од вчера да видиш што ми беше поентата. Далеку од тоа дека Пепе е светец, ама претеруете и вие малку.
Кажав, испадот против Гетафе, газењето на Меси и уште неколку слични случки, се само моменти на нестабилност на Пепе. И на некоја наредна утакмица да му се повтори такво нешто, ја сум прв за да добие црвен картон. За такви моменти никој не рече дека не треба да добие црвен. Ама дека е Пепе, сега и за еден обичен фаул овде замараа дека требал да добие жут, црвен и сл.
И како што кажав, треба да се сфати дека едно е машки да влезеш у дуел, а друго е да идеш со намера да повредиш некого. Пепе имал моменти и од едново и од другово, ама у последно време му се од ова првово.
Е сега ако некој ги помешал балетот и фудбалот, тоа е негова работа.

ob1 ТетексФан
Значи таа е таа случка против Гетафе по која Пепе ќе се памти. Тоа што го направи тогаш, нормален човек при здрав разум не го прави. Тоа отиди и на некого на улица направи му го ќе те тужат и судат за напад гарант. Колку и да сака да го поправи впечатокот, тешко дека некогаш ќе успее, по тоа ќе остане запамтен. Исто како што Игита остана запаметен по шкорпионот или исто како што секогаш кога ќе ти го спомнат Зидан ти текнува на голот против Леверкузен и на главата што му ја даде на Матераци исто така и кога ќе ти го спомнат Пепе за неколку години ќе ти текне на кик-боксинг тренингот што го имаше против Гетафе.
Пепе е супер играч, лани за мене беше најдобар дефанзивец во лигата, ретко топка минеше кај него лани, ама што е ментално нестабилен на моменти и што му треба многу многу работа со некој психијатар и тоа е факт.
Е сега да во последно време е малку среден, не викам не, дури ме зачудува, ама пак ќе кажам тој е тој прв впечаток што го остави кој ретко кога се менува.

Нека го запаметат по што сакаат. Не ми беше тоа поентата. Јас ќе го запамтим по едно, некој што навива за друг тим по друго.
Туку да се разграничат некои работи, не се суди една утакмица по тоа што било пред 3-4 години, или пред 3-4 дена. Ако заслужи за некој старт црвен, нека му дадат.
Ама не некој да ми кажува приказни за мали деца дека требал да добие црвен против Леванте поради глума? А што е најтрагично, немаше ни глума од негова страна...

За таа со Леванте незнам. Не ја гледав цела, погледав малку од прво полувреме и после ја баталив, само резултат пратев.
Дали глумел или не искрено незнам,а и не ме интересира.
Како прво таа утакмица не ни требаше да се одигра, трагично беше да ја гледаш топкана како се влече по теренот, неможеше од човек до човек да се подаде....ама тоа е веќе друга приказна.

пак немаат што да кажат и пепе ангел бил демек саркастичен сум булшит

Еве нема да бидеме саркастични...Пепе е животно ;)

и јас нема да бидам саркастичен Меси е тешки дволичњак

^^ Еве ти, како припадник на навивачка група, сигурно си учествуел у некоја тепачка и си тепал некого, така? Што значи, и ти си животно или? :)

Ама никогаш не сум тепал некого додека сме играле фудбал.

А и што ако сум припадник на навивачка група, тоа не значи дека сум се тепал.

Аха, значи тепањето на фудбал и на улица не било исто :D
Океј де, затоа те прашав.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom