Пушење во тек на бременост

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување
Мајка ми и со мене и сестра ми има пушено, па никому ништо.
Не викам дека е добро, далеку од тоа, но не е ни толку страшно колку што се опишува ;)
Страшно е да пуши 2 кутии на ден, без оглед дали е бремена или не.

Мајка ми и со мене и сестра ми има пушено, па никому ништо.
Не викам дека е добро, далеку од тоа, но не е ни толку страшно колку што се опишува ;)
Страшно е да пуши 2 кутии на ден, без оглед дали е бремена или не.

Тоа што кај тебе е никому ништо не значи дека кај сите ќе биде така. Тоа дете што ќе има последици секако нема да го теши твојот пример ;).

Освен тоа и сама знаеш дека секоја физичка активност ти е одбивна и не можеш да знаеш дали е или не е некоја последица од пушењето (и твоето и од минатото). Не викам дека е ама не можеш да знаеш што би било кога би било ;).

Како што кажа @Peja989 претходно, нема компромис за таа работа во текот на бременоста.

Тоа што кај тебе е никому ништо не значи дека кај сите ќе биде така. Тоа дете што ќе има последици секако нема да го теши твојот пример ;).

Освен тоа и сама знаеш дека секоја физичка активност ти е одбивна и не можеш да знаеш дали е или не е некоја последица од пушењето (и твоето и од минатото). Не викам дека е ама не можеш да знаеш што би било кога би било ;).

Како што кажа @Peja989 претходно, нема компромис за таа работа во текот на бременоста.

Нема компромис? Со кого тоа компромис?
Уствари и јас што зборам, зависи кај кого како ;)
Ако некоја може да се откаже од цигари, супер, ич никад да не пропуши.
Јас не се откажувам, а ако има проблеми, постои гинеколог и ќе каже.
Јас не верувам дека со забременувањето, ќе ги оставам.

Пред бременост не бев страствен пушач ама пушев.
Кога останв бремена прекинав. Запалив само една цигара во 7 месец и ми се слоши,,почна да ми се врти. Ужасно чувство.
Не пушев уште 2 години додека доев значи цели 3 години.

Сега пушам пак.....не пушам пред дете дома кога сум надвор на кафе, на пауза работа....

Ти секако не мораш да се откажеш, твое право нели ;). Сакав само да потенцирам дека не можеш да тврдиш априори дека е никому ништо врз база на твојот личен пример.

Статистиката од медицина покажува дека кај мајки што пушат во текот на бременоста има зголемени и статистички мерливи ризици по плодот па која сака да си игра лото со сопственото дете нека оди на нејзината свест и совест ;).

Ти секако ќе имаш маж што нема да му смета твоето пушење во бременоста зашто инаку би стапил некомпромисот во игра а многу идиотски би звучело да слушнеш дека двајца се разделиле зашто девојката не сакала да остави цигари за време на бременост и затоа се раскарале ;) .

Со себе компромис, човек си, не си животно да не можеш да си ги исконтролираш нагоните и зависностите знаејќи каква штета тоа може да му предизвика на твоето дете. Пушењето во тек на бременост е како да си играш руски рулет со здравјето на детето.

Првб болд. Со тебе сигурно не, тоа знаеме.
Втор болд. Не ти е мака и жал за детето што ќе го трујаш заради твојот хир?

Не и држи вода муабетот. Искрено, не знам од кои причини, крајно субјективни (да го трнеме личниот пример со нејзе и сестра и) ама стварно не ми е јасно. Иде со нож во тенк (то вика еден мој мноооогу добар другар) со дискусијава.

Не и држи вода муабетот. Искрено, не знам од кои причини, крајно субјективни (да го трнеме личниот пример со нејзе и сестра и) ама стварно не ми е јасно. Иде со нож во тенк (то вика еден мој мноооогу добар другар) со дискусијава.

Toa e тоа, она ќе си бара дечко (маж) што нема да му смета пушење за време на бременост а ние ќе бараме таква што на памет нема да и падне да пуши додека е бремена и тука нема НЗС, односно шанси за компромис се нула иако како што кажа ако веќе е пушач (што само по себе е лошо и носи ризик за бременоста) може ќе има начин да ја прелажеш со ветувања за други погодности (да и биде „жртвата“ полесна ;)).

А може ти се падне непушачка па си немаш проблеми иако е денес шансата се поретка ;).

Toa e тоа, она ќе си бара дечко (маж) што нема да му смета пушење за време на бременост а ние ќе бараме таква што на памет нема да и падне да пуши додека е бремена и тука нема НЗС, односно шанси за компромис се нула иако како што кажа ако веќе е пушач (што само по себе е лошо и носи ризик за бременоста) може ќе има начин да ја прелажеш со ветувања за други погодности (да и биде „жртвата“ полесна ;)).

А може ти се падне непушачка иако е денес шансата се поретка ;).

Не е муабетот таа да бара маж што нема да му смета, па ако за време на бременост го пукне нешто во глава и му присмета да бара развод (како што спомна во еден пост, кој и е избришан, од не знам кои причини:confused:)

Не треба јас да и придавам жртва, за таа да се жртвува за СВОЕТО дете. Велат, кога ќе станеш родител, светот ти се менува.....можеби така размислува зошто сеуште не е.

Искрено, се надевам дека до моментот кога ќе забремени, ќе ги смени ставовите. Ми делува како паметна личност, не знам што и стана со темава...:ROFLMAO:

Не е муабетот таа да бара маж што нема да му смета, па ако за време на бременост го пукне нешто во глава и му присмета да бара развод (како што спомна во еден пост, кој и е избришан, од не знам кои причини:confused:)

Не треба јас да и придавам жртва, за таа да се жртвува за СВОЕТО дете. Велат, кога ќе станеш родител, светот ти се менува.....можеби така размислува зошто сеуште не е.

Искрено, се надевам дека до моментот кога ќе забремени, ќе ги смени ставовите. Ми делува како паметна личност, не знам што и стана со темава...:ROFLMAO:

Ај да не ја збориме кога не е уклучена ама Пумата да се откаже од цигари шансите се 1% :D.

Инаку без зезање ако се паднеш со таква и гледаш дека нема абер сама да и текне подобро воопшто не прави дете (ако ти е стварно битно) зашто ако веќе бидне ќе треба или да ја оставаш (а детето е и твое) или да примениш сила и закани што е многу идиотска ситуација.

Повеќето што ги знам оставија цигари за време на бременост а таму каде продолжија на дечкото (мажот) не му беше гајле ;).

Ај да не ја збориме кога не е уклучена ама Пумата да се откаже од цигари шансите се 1% :D.

Инаку без зезање ако се паднеш со таква и гледаш дека нема абер сама да и текне подобро воопшто не прави дете (ако ти е стварно битно) зашто ако веќе бидне ќе треба или да ја оставаш или да примениш сила и закани што е многу идиотска ситуација.

Повеќето што ги знам оставија цигари за време на бременост а таму каде продолжија на дечкото (мажот) не му беше гајле ;).

Нема врска, не би требало да се налути...и онака ќе ја отвори темава и ќе види :)

Ако се паднеш со таква, уште од прв месец врска ќе и даваш памфлети за шанси за заболување, смрт, па ќе и збориш за љубов, како тоа би бил твојот живот без неа....не знам, ќе ја фаќаш најверојатно на сентименталност.....ќе дадеш се од себе. Напомош ќе го викнеш Семе Синапово и Иван Исцелителот ако треба:pos: нема лабаво:ROFLMAO:

Првб болд. Со тебе сигурно не, тоа знаеме.
Втор болд. Не ти е мака и жал за детето што ќе го трујаш заради твојот хир?

Сам си одговори. Ако мислам дека ми пречи на бременоста, нема да пушам. Ако мислам дека не ми пречи, ќе пушам.
А сигурно нема некој друг да дозволам да ми дозволува или брани нешто.

Нема врска, не би требало да се налути...и онака ќе ја отвори темава и ќе види :)

Ако се паднеш со таква, уште од прв месец врска ќе и даваш памфлети за шанси за заболување, смрт, па ќе и збориш за љубов, како тоа би бил твојот живот без неа....не знам, ќе ја фаќаш најверојатно на сентименталност.....ќе дадеш се од себе. Напомош ќе го викнеш Семе Синапово и Иван Исцелителот ако треба:pos: нема лабаво:ROFLMAO:

Само на тоа нема да падне (ќе и текне :D) ама сентименталност во комбинација со нови штикли, ташни, гардероба и повремен одмор за успомену и дуго сечање би требало да дадат резултат (да си го замени ќеифот) :D. Или ќе ја фаќаш на финта со реченици колку си згодна кога не пушиш :D.

Е ако и тоа не помага тогаш мачкај ги цигарите со кинин (без да те примети) а исцелителиве нека бидат за последна надеж ако ништо друго не упали :D

Со себе компромис, човек си, не си животно да не можеш да си ги исконтролираш нагоните и зависностите знаејќи каква штета тоа може да му предизвика на твоето дете. Пушењето во тек на бременост е како да си играш руски рулет со здравјето на детето.

Сепак нема да престанам да пушам, додека докторот не ми каже - ако испушиш уште една цигара, детето без лева рака ќе ти се роди.
Не сум видела една трудница која пуши, и ниту едно од бебињата не се роди фалично.
Не го бранам пушењето, но нема дента кога ќе дознаам дека сум бремена да си ги фрлам цигарите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom