Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Најверојатно. И плус ќе треба да ја слушаш на слушалки со не повеќе од половина тон, за да случајно не ја слушне некој околу тебе бидејки тој не дал пари.
Koga ke mi tekne deka treba da mu repliciram na nekoj sto me narekuva "pile", ja gubam sekoja zelba voopsto muabet da pocnam so takviot, a negoli debata da razvijam...
Ti I kaficot cenata ste mi ja razvile?HAHA
Znaes mene cenata koj mi ja razvil? Saative pominati pred klavir ucejki progresii, peenje po 3 saati minimum sekoj den za da mozam da izdrzam svirka od 35 pesni, MOLENJE I ponizuvanje nekoj menadzer da te vikne vo nekoj utepan kafic da sviris I pees saat I pol za koj ke te plati 400 denari, makotrpno sobiranje pari da si kupis asalen mikrofon, asalna klavijatura, za edna zvucna karticka sobiranje pari 6 meseci (7000denari).
Bitch.
I mene trudov nekoj tokmak ko tebe za bez pari da mi go prodava?
Pa ne samo sto ke go tuzam, KE GO SOGOLAM!
Pojma nemas niz sto sve pominuva eden kompozitor, muzicar ili izveduvac, dodeka taa muzika stigne voopsto do tebe, kaficite, diskotekite I posirokata publika. Site gledaat samo da te iskoristat, vo bilo koja smisla, vo slucajov vklucuvajki te I tebe I site kafici koi pustate pesni bez predhodno da gi otkupite avtorskite prava za istite.
Publikata, popularnosta, voopsto ne se bitni. Ova e rabota, kako I sekoja druga, ne e voopsto lesna. Kako sto ti koga odis na rabota za tvojata rabota I trud ocekuvas soodvetno da te platat, taka I sekoj muzicar. Posle tolku trud I rabota, samo ke gledas da si gi soberes parite I da odis doma da si legnes.
Latas e protiv toa sea slusnav som e on nisto od toj vas zakonSto me citirate po 20 lugje? Ne mozam na site da vi repliciram..
Ne ve ni citam, me mrzi, koj ve vrtihaha
Sto sakas da ti repliciram sega be?
Кожичката ке ја потргнеш малку и ќе го соголиш.
Не се лупај од земја, нити сте нешто посебно нити сте некој фактор во опшеството.
Трчате и се лигавите на сите страни за да ви пуштат на радио или во некоја дискотека песна мољакате плачете ко мали деца обвинувате дека никој не се разбира од уметност и никој не ја сватил поентата на музиката и незнаат да ценат добра музика.
Вие сте колвнови служите за забава на масите ништо повеќе ништо помалку.
Никој не те тера да купуваш миксети , никогаш не сум изразил желба да чујам некое твое дело или тебе да те слушнам или било кој друг, доколку не ти е до слушаност популарност и до публика пеј дома, правете затворени концерти не правете аудио и видео снимки.
Пеј во клозет пеј на таван, но неможеш да бараш од мене или било кој друг да ти плати тебе за изгракани 5 строфи само затоа што биле пуштени на радио, поради некоја јебана случајност дека некој добил одредени сексуални услуги од некоја “ изведувачка“ и за возврат и ја пуштил песната трипати на радио.
Пеењето свирењето е твој проблем ако ти си се решила да живееш од тоа живеј не очекувај дека јас ќе ги плаќам твојте вошливи каприци, секогаш ама секогаш можеш да го баталиш тоа врескање и да се фатиш за друга работа каде што ќе работиш по 10 часа на ден за 300 денари на нозе во некој маркет , така само купувачите и колешките ќе ти го слушаат гласот и никој нема да го искористува твојот труд.
кога ќе се занимаваш со музика ќе видиш зашто се тарифира!Следно-тарифирање на музиката од телефонот.
Не се наплаќаат само оние коишто идат со телефонот,сите други-во зависност од артистот
ХЕ ХЕ ХЕ санки твојот огромен мозокSto sakas da ti repliciram sega be?
Kolku smesno mi izgleda tvojov licno namenet za mene komentar, koga tvoeto malo mozoce ne moze da se pronajde sebesi vo mojot prv komentar na teamava?![]()
Hahahahahaha, trebase da pretpostavam deka si so leandra drugarce, po kulturavaХЕ ХЕ ХЕ санки твојот огромен мозокзнаеш што е нај смешното што ти никогаш нема да видиш ни денар од тие пари.
На луѓето им е сеедно дали си жива или мртва дали ти ќе “ создаваш“ со твојот огромен мозок.
leandra спремај 150 евра месечно, за уметнициве.
Море носи се и ти и овие новиве со се тебе тиња сте сите...
Рапериве наши да те поправам,инаку ако не се сложуваш дека Магија и Ристо беа златни музичари во споредба со нашиве рапери,би те замолол да ја прекинме дискусијата.Дисаш рап и у ист пост ги декларираш Магија и Ристо Бомбата како златни музичари.![]()