Помош, проблеми, прашања, совети...

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Imam a4tech x7 747h mouse ama neznam kako da go upalam da vibrira xD i driveri simnav i toa se : pa nema opcija moze da e zeznato neso ako ima nekoj iskustvo neka pise fala odnapred D
Инсталирај правилен driver и конфигуративно треба да скриптираш во конзолата на апликацијата

Член од
20 октомври 2012
Мислења
12
Поени од реакции
1
Од денес при вклучување на лап топот ми вика
Your coolig fan isl not oprating correctly

Помош ве молам, да го носам на сервис одма, што треба да направам или направат они?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Од денес при вклучување на лап топот ми вика
Your coolig fan isl not oprating correctly

Помош ве молам, да го носам на сервис одма, што треба да направам или направат они?
Најверојатно ти цркнало вентилаторчето. Или смени го сам или носи го на сервис ако не знаеш или ако не сакаш да чепкаш.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Здраво дечки, ми треба помош имам голем проблем. Пред месец дена си составив нов компјутер, делови земав од Америка и од тука. Конфигурацијата е:
CPU: Intel i7 - 3770k
MB: EVGA Z77 FTW
VGA: EVGA GTX 680 FTW 4GB Ram
MEMORY: Corsair Vengeance 16GB (4x4)
HDD: WD 1TB Caviar Black

тоа се деловите од Америка што ги донесов, е сега следуваат од Македонија:
PSU: Cooler Master Silent Pro Hybrid 850W
COOLER: Corsair H70
CASE: Cooler Master HAF X
OD: Samsung DVD-RW
MEMORY COOLER: Corsair

Проблемот е следен. Го склопив се како што треба поврзав сите кабли, графичката ја позиционирав на вториот PCI слот, бидејки немав место на првиот, и бидејки е на вториот морав дополнителен кабел од напојуванјето до матичната да спроведам, бидејки без тој кабел струја има само првиот PCI слот. Го поврзувам во струја напојуванјето и гледам, се работи како што треба. Е сега дојде момент кога имав проблеми со HDD -то, па морав да го извадам и го исклучив напојувањето на прекидачот. Средив се, го пуштам и малце светна матичната и се изгаси, и потоа нејќеше да се упали повеќе. Може саат време се замарав, вадев каблите од напојувањето, гледав да не сум направил грешка некаде. Пробав пак и ете го работи. Ај си викам нешто мука имал во моментот. Еве сега после еден месец, после толку игри изиграни (впатем не работи по цели денови него само кога доаѓам од работа и додека не легнам, останатото време е исклучен), се будам денес и оп нејке, ниедна диода не свети на матичната. И викам пак истиот проблем. Пробав на друг штекер ама пак ништо. Но гледам дека кога ќе го ставам кабелот за напојувањето он добива мал напон и се гаси (се работи за секунда). Или пак го гледам исклучен од струја и оп ќе се запалат сите сијалички и се гасат. Предпоставувам кондензаторите се празнат.

Уфф малку подолг пост, се надевам ќе имате малце време да го прочитате. Дали знае некој до што е проблемот? Дали напојувањето ме зафркава? Дали е некој друг проблем? Може ли да ми прави проблеми струјата, да е слаба па да не уклучува?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Имам лаптоп ацер и сега пробав вчера да уклучам Catalyst control center од графичката тоа за подесувања и ми даваше дека не може да се уклучи некој ерор кажуваше , избришав драјверот сите негови фолдери и инсталирав најнов драјвер и сега кога ќе стегнам ништо не излага од тоа барем ни еророт не го дава .

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Имам лаптоп ацер и сега пробав вчера да уклучам Catalyst control center од графичката тоа за подесувања и ми даваше дека не може да се уклучи некој ерор кажуваше , избришав драјверот сите негови фолдери и инсталирав најнов драјвер и сега кога ќе стегнам ништо не излага од тоа барем ни еророт не го дава .
Само бришење на фолдерите не го чисти драјверот, регистририте се проблемот а тие тешко да ги средиш, вака ко ке се сјебе контрол центарот не се подига иако јавува дека е инсталиран...драјверот(најновиот) од Ацер сајтот го симна или од кај ? Со систем ресторе да си вратиш назад само тоа ти е лекот.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Само бришење на фолдерите не го чисти драјверот, регистририте се проблемот а тие тешко да ги средиш, вака ко ке се сјебе контрол центарот не се подига иако јавува дека е инсталиран...драјверот(најновиот) од Ацер сајтот го симна или од кај ? Со систем ресторе да си вратиш назад само тоа ти е лекот.
Од Ати сајтот . таква ми е графичкава.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Од Ати сајтот . таква ми е графичкава.
Грешка друже, графичката ти е ATI mobility а драјвери за мобилни(laptop) верзии на АТИ сајтот нема за довнлоад, ке си ги корисатиш само тие од ACER...школа за друг пат...сеа спремај се за формат.
da dopolnam
Ко ке се откажеш од пробување да го средиш и одлучиш да форматираш пробај со овој универзален АТИ каталист мобилити драјвер за HD радеон модели од 2xxx-7xxx, доста ги фалат по нет иако ја на HP лаптоп ги имам ставано за да ги апдејтирам тие оригиналните на HP и ми сјебаа windows.

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Рутер 1
Рутер 2
Рутер 3

Нешто повеќе за рутериве? Имате некакво искуство со нив? Кој е подобар и зошто? Или пак доколку имате некаков предлог на рутер до 1.500 денари, повелете, предложете. :)

Фала.

Pance24

Мариовец
Член од
26 август 2012
Мислења
270
Поени од реакции
104
Здраво дечки, ми треба помош имам голем проблем. Пред месец дена си составив нов компјутер, делови земав од Америка и од тука. Конфигурацијата е:
CPU: Intel i7 - 3770k
MB: EVGA Z77 FTW
VGA: EVGA GTX 680 FTW 4GB Ram
MEMORY: Corsair Vengeance 16GB (4x4)
HDD: WD 1TB Caviar Black

тоа се деловите од Америка што ги донесов, е сега следуваат од Македонија:
PSU: Cooler Master Silent Pro Hybrid 850W
COOLER: Corsair H70
CASE: Cooler Master HAF X
OD: Samsung DVD-RW
MEMORY COOLER: Corsair

Проблемот е следен. Го склопив се како што треба поврзав сите кабли, графичката ја позиционирав на вториот PCI слот, бидејки немав место на првиот, и бидејки е на вториот морав дополнителен кабел од напојуванјето до матичната да спроведам, бидејки без тој кабел струја има само првиот PCI слот. Го поврзувам во струја напојуванјето и гледам, се работи како што треба. Е сега дојде момент кога имав проблеми со HDD -то, па морав да го извадам и го исклучив напојувањето на прекидачот. Средив се, го пуштам и малце светна матичната и се изгаси, и потоа нејќеше да се упали повеќе. Може саат време се замарав, вадев каблите од напојувањето, гледав да не сум направил грешка некаде. Пробав пак и ете го работи. Ај си викам нешто мука имал во моментот. Еве сега после еден месец, после толку игри изиграни (впатем не работи по цели денови него само кога доаѓам од работа и додека не легнам, останатото време е исклучен), се будам денес и оп нејке, ниедна диода не свети на матичната. И викам пак истиот проблем. Пробав на друг штекер ама пак ништо. Но гледам дека кога ќе го ставам кабелот за напојувањето он добива мал напон и се гаси (се работи за секунда). Или пак го гледам исклучен од струја и оп ќе се запалат сите сијалички и се гасат. Предпоставувам кондензаторите се празнат.

Уфф малку подолг пост, се надевам ќе имате малце време да го прочитате. Дали знае некој до што е проблемот? Дали напојувањето ме зафркава? Дали е некој друг проблем? Може ли да ми прави проблеми струјата, да е слаба па да не уклучува?
Најверојатно ти праве проблем напојувањето.. Проба ли со друго напојување ?

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Најверојатно ти праве проблем напојувањето.. Проба ли со друго напојување ?
Немам друго напојување. Еве пред саат време го извадив напојувањето и го пробав со Jump Start, работи без никакви проблеми. Ги извадив сите делови, само остана процесорот, пак ист проблем. Јас се сомневам на матичната. Моментално работи, од чиста мира го уклучив во струја го пуштам работи. Сега да го исклучам и да го извадам од струја нема да работи. Утре ќе го носам до СЕТ, да видам они што ќе ми кажат

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Рутер 1
Рутер 2
Рутер 3

Нешто повеќе за рутериве? Имате некакво искуство со нив? Кој е подобар и зошто? Или пак доколку имате некаков предлог на рутер до 1.500 денари, повелете, предложете. :)

Фала.

Касно видев дека овој вториов рутер и не е баш некојси рутер. :D

Така да, првиот и последниот остануваат, хех.

Pance24

Мариовец
Член од
26 август 2012
Мислења
270
Поени од реакции
104
Немам друго напојување. Еве пред саат време го извадив напојувањето и го пробав со Jump Start, работи без никакви проблеми. Ги извадив сите делови, само остана процесорот, пак ист проблем. Јас се сомневам на матичната. Моментално работи, од чиста мира го уклучив во струја го пуштам работи. Сега да го исклучам и да го извадам од струја нема да работи. Утре ќе го носам до СЕТ, да видам они што ќе ми кажат
Ако тие нова матичната плоча не би требало да те заебава така плочата, сепак провери си со друго напојување и да бидеш сигурен дека е плочата, можи и да има некој спој на плочата ама подруго е ко ке пробаш со некое кинеско напојување позајмено од некој другар .

Kajgana Shop

На врв Bottom