D
Deleted member 53418
Гостин
Pisuva deka koa ke igras fps ili bilo so i maustot ne e na podloga vibrira xD taka pise xD
Дај баш да видам кај пишува така.Pisuva deka koa ke igras fps ili bilo so i maustot ne e na podloga vibrira xD taka pise xD
Инсталирај правилен driver и конфигуративно треба да скриптираш во конзолата на апликацијатаImam a4tech x7 747h mouse ama neznam kako da go upalam da vibrira xD i driveri simnav i toa se : pa nema opcija moze da e zeznato neso ako ima nekoj iskustvo neka pise fala odnapred D
Најверојатно ти цркнало вентилаторчето. Или смени го сам или носи го на сервис ако не знаеш или ако не сакаш да чепкаш.Од денес при вклучување на лап топот ми вика
Your coolig fan isl not oprating correctly
Помош ве молам, да го носам на сервис одма, што треба да направам или направат они?
Само бришење на фолдерите не го чисти драјверот, регистририте се проблемот а тие тешко да ги средиш, вака ко ке се сјебе контрол центарот не се подига иако јавува дека е инсталиран...драјверот(најновиот) од Ацер сајтот го симна или од кај ? Со систем ресторе да си вратиш назад само тоа ти е лекот.Имам лаптоп ацер и сега пробав вчера да уклучам Catalyst control center од графичката тоа за подесувања и ми даваше дека не може да се уклучи некој ерор кажуваше , избришав драјверот сите негови фолдери и инсталирав најнов драјвер и сега кога ќе стегнам ништо не излага од тоа барем ни еророт не го дава .
Од Ати сајтот . таква ми е графичкава.Само бришење на фолдерите не го чисти драјверот, регистририте се проблемот а тие тешко да ги средиш, вака ко ке се сјебе контрол центарот не се подига иако јавува дека е инсталиран...драјверот(најновиот) од Ацер сајтот го симна или од кај ? Со систем ресторе да си вратиш назад само тоа ти е лекот.
Грешка друже, графичката ти е ATI mobility а драјвери за мобилни(laptop) верзии на АТИ сајтот нема за довнлоад, ке си ги корисатиш само тие од ACER...школа за друг пат...сеа спремај се за формат.Од Ати сајтот . таква ми е графичкава.
Најверојатно ти праве проблем напојувањето.. Проба ли со друго напојување ?Здраво дечки, ми треба помош имам голем проблем. Пред месец дена си составив нов компјутер, делови земав од Америка и од тука. Конфигурацијата е:
CPU: Intel i7 - 3770k
MB: EVGA Z77 FTW
VGA: EVGA GTX 680 FTW 4GB Ram
MEMORY: Corsair Vengeance 16GB (4x4)
HDD: WD 1TB Caviar Black
тоа се деловите од Америка што ги донесов, е сега следуваат од Македонија:
PSU: Cooler Master Silent Pro Hybrid 850W
COOLER: Corsair H70
CASE: Cooler Master HAF X
OD: Samsung DVD-RW
MEMORY COOLER: Corsair
Проблемот е следен. Го склопив се како што треба поврзав сите кабли, графичката ја позиционирав на вториот PCI слот, бидејки немав место на првиот, и бидејки е на вториот морав дополнителен кабел од напојуванјето до матичната да спроведам, бидејки без тој кабел струја има само првиот PCI слот. Го поврзувам во струја напојуванјето и гледам, се работи како што треба. Е сега дојде момент кога имав проблеми со HDD -то, па морав да го извадам и го исклучив напојувањето на прекидачот. Средив се, го пуштам и малце светна матичната и се изгаси, и потоа нејќеше да се упали повеќе. Може саат време се замарав, вадев каблите од напојувањето, гледав да не сум направил грешка некаде. Пробав пак и ете го работи. Ај си викам нешто мука имал во моментот. Еве сега после еден месец, после толку игри изиграни (впатем не работи по цели денови него само кога доаѓам од работа и додека не легнам, останатото време е исклучен), се будам денес и оп нејке, ниедна диода не свети на матичната. И викам пак истиот проблем. Пробав на друг штекер ама пак ништо. Но гледам дека кога ќе го ставам кабелот за напојувањето он добива мал напон и се гаси (се работи за секунда). Или пак го гледам исклучен од струја и оп ќе се запалат сите сијалички и се гасат. Предпоставувам кондензаторите се празнат.
Уфф малку подолг пост, се надевам ќе имате малце време да го прочитате. Дали знае некој до што е проблемот? Дали напојувањето ме зафркава? Дали е некој друг проблем? Може ли да ми прави проблеми струјата, да е слаба па да не уклучува?
Немам друго напојување. Еве пред саат време го извадив напојувањето и го пробав со Jump Start, работи без никакви проблеми. Ги извадив сите делови, само остана процесорот, пак ист проблем. Јас се сомневам на матичната. Моментално работи, од чиста мира го уклучив во струја го пуштам работи. Сега да го исклучам и да го извадам од струја нема да работи. Утре ќе го носам до СЕТ, да видам они што ќе ми кажатНајверојатно ти праве проблем напојувањето.. Проба ли со друго напојување ?
Ако тие нова матичната плоча не би требало да те заебава така плочата, сепак провери си со друго напојување и да бидеш сигурен дека е плочата, можи и да има некој спој на плочата ама подруго е ко ке пробаш со некое кинеско напојување позајмено од некој другар .Немам друго напојување. Еве пред саат време го извадив напојувањето и го пробав со Jump Start, работи без никакви проблеми. Ги извадив сите делови, само остана процесорот, пак ист проблем. Јас се сомневам на матичната. Моментално работи, од чиста мира го уклучив во струја го пуштам работи. Сега да го исклучам и да го извадам од струја нема да работи. Утре ќе го носам до СЕТ, да видам они што ќе ми кажат