Изневерувањето како кривично дело

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Мој предлог е да се донесе закон и против неверните мажи, јавно да се бесат за јајца!
Кога ја отварав темата претпоставував дека ќе се јави некоја изневерена (не мислам конкретно на тебе) жена со подршка за законот, ама со волку ригорозни мерки не очекував . :D :ROFLMAO:
Впрочем која не би сакала да си го види бившиот што ја изневерил јавно обесен за јајца или на робија да крши камења . :D

Јас секогаш викам ако ме фатат некогаш мене на дело, бољи ќе си идам на робија отколку да чекам женска одмазда. :vozbud:

Мој предлог е да се донесе закон и против неверните мажи, јавно да се бесат за јајца!
Овој закон нема да успее во Македонија :)

Он, не треба оти бааги народ е за затвор. У ствари не знам што се опфаќа тој поим. Многу нешта може да се класифицираат како вид изневерување, а дел од тоа може да се лажира, дел да се побие. Многу зависи...бадијала кога ем нема корист ем ќе се злоупотребува.

Ако владата може ебе све и свашта без никој да и води рачун зашто па ја да неможам?

За мене е глупо да мислиш дека градењето став во врска со некое прашање е глупост. Како да ти објаснам сите можеме да етикетираме нешто како глупо или паметно, во човечката психа е ако со нешто не се согласува или противречи веднаш да го дисквалификува како вакво или онакво, ама тоа не ја потврдува исправноста на твоето тврдење .
Тоа што за мене е глупаво твоето градење на став околу изневерувањето како кривично дело е моја работа. Пази и не е баш неважна работа изневерување да се товари како кривично дело, цивилизациски не враќа неколку векови назад или неколку илјади километри источно. Дали ти сакаш или воопшто размислуваш да се вратиш неколку векови назад или неколку илјади километри источно?

Тоа што за мене е глупаво твоето градење на став околу изневерувањето како кривично дело е моја работа. Пази и не е баш неважна работа изневерување да се товари како кривично дело, цивилизациски не враќа неколку векови назад или неколку илјади километри источно. Дали ти сакаш или воопшто размислуваш да се вратиш неколку векови назад или неколку илјади километри источно?
Несакам да испадне дека го бранам криминализирањето на прељубата, само ќе одговорам на твоето прашање. Њу Хемпшир - Американска сојузна држава, Илиноис - Американска сојузна држава, Минесота - Американска сојузна држава . Според твоево размислување и логика овие федеративни држави се неколку илјади километри источно од нас и Американците што живеат во нив се неколку века назад, т.е тие живеат во среден век ние живееме во модерното време. Браво бе рибар, многу сакам кога вака измислуваме нова логика.

Тие што се венчани, ако вршат прељуба, вршат еден од седумте смртни гревови.
На Господ е да суди.

Тие што не се венчани не ни имаат никаква обврска да бидат верни. Исто ко да не се у брак.

Аман! Доста со изговори! You're not fooling anyone. You're just a dirty promiscuous whore. Admit it! :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom