PayPal (официјална тема)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Не му се одени јабана парите. Ќе можи да си ги подигни после 6 месеци.
Ако се пратени парите како плаќање за услуга или производ, во рок од 60 дена ќе можи да ги врати парите на испраќачот, како Refund.
А ако му се чека 6 месеци, нека почека и со сигурност ќе можи да си ги подигни на картичка.
Не реков дека му се отидени јабана парите, само дека не можеше да ги подигне (префрли на трансакциса веднаш). Парите му се префрлени од роднина, онака, не е вршена продажба.
Инаку фала за коментарот дека за 6 месеци ќе може да ги искористи.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
абе дајте ми линк од тој првобитниот туторијал што се движеше на бадијала.ком за регистрирање, со 4те цифри ово оно

[edit] го најдов на ит ком мк

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
јас искрено не се надевам дека ќе има некојпат пајпол тука во оваа наша скапана земјичка...
http://wiki.answers.com/Q/Why_paypal_doesnt_work_in_Macedonia
Не мора да значи баш денес слушнав на вести дека фатиле група на ибеј од Романија што здрпала 1.4 милијони евра.
Можеш да видиш што прават Романциве па не им кинат ништо.
А тоа дека не давале на Македонци што кликале и "заработиле" по 3-4 долари не држи муабетот.

Никогаш во Македонија пејпал не бил дозволен за да дознаат дека имало група на Македонци што кликале по страници и заработувале. Чиста дезинформација.

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Не мора да значи баш денес слушнав на вести дека фатиле група на ибеј од Романија што здрпала 1.4 милијони евра.
Можеш да видиш што прават Романциве па не им кинат ништо.
А тоа дека не давале на Македонци што кликале и "заработиле" по 3-4 долари не држи муабетот.

Никогаш во Македонија пејпал не бил дозволен за да дознаат дека имало група на Македонци што кликале по страници и заработувале. Чиста дезинформација.
Точно така. Проблемот е во нашата законска регулатива не во пејпал, еден член имаше доста прецизно објаснето што точно. Една од работите е што законски не е дозволено да се поседува сметка во банка во друга држава, што всушност претставува сметката на пејпал, но и еден куп други работи од законот за девизно работење.
А тоа дека некој некаде направил злоупотреба, и затоа ја нема цела држава, тоа се прикаски за деца.

Член од
3 декември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Како може да направам пау пал акаунт... со виза интернет картичка од стб... кога го напишам кодот на картичката ми даде дека е од Македонија ... и небива? Ве молам за помош

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Како може да направам пау пал акаунт... со виза интернет картичка од стб... кога го напишам кодот на картичката ми даде дека е од Македонија ... и небива? Ве молам за помош
Те имаат во база и небива више. Не ја употребувај таа картица повеќе за пејапал.

Член од
25 ноември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
3
Имам еден проблем со порачка од иБеј.
Имено учествув на една аукција и победив.Продавачот е од Англија.Пред да учествувам го прашав колку ке биде поштарината.Ми одговори дека е 25 фунти.Ок му викам. Е сега му платив колку што побара 5 фунти за продуктот и 25 фунти за поштарина.
Ама сабајле ми пишува ми вика дека треба да доплатам уште 13 фунти оти поштарината не била 25 туку 38 фунти.Дали е ова во ред продавачот да побарува плус поштарина.
Ако му ја доплатам поштарината тоа ке биде 45 фунти или 53 евра и ке мора да платам царина.
Што да правам????

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Имено учествув на една аукција и победив.Продавачот е од Англија.Пред да учествувам го прашав колку ке биде поштарината.Ми одговори дека е 25 фунти.Ок му викам. Е сега му платив колку што побара 5 фунти за продуктот и 25 фунти за поштарина.
Ама сабајле ми пишува ми вика дека треба да доплатам уште 13 фунти оти поштарината не била 25 туку 38 фунти.Дали е ова во ред продавачот да побарува плус поштарина.
Ако му ја доплатам поштарината тоа ке биде 45 фунти или 53 евра и ке мора да платам царина.
Што да правам????
Кажи ги на ebay т.е. отвори Case против нив или само кажи им дека ќе отвориш па може ќе се предомислат од барање на плус пари

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Што да правам????
Ако прашањето за поштарината пред да почнеш да се надаваш е направено преку ибеј, тогаш можеш да му отвориш случај и да побараш да ти ја откаже нарачката.
Прво контактирај со купувачот, побарај му да ти ја откаже нарачката затоа што не се придржувал на тоа што го напишал.
Ако одбие да ти ја откаже нарачката отвори му дипјут и побарај да ти го реши ибеј проблемот.

Kajgana Shop

На врв Bottom