Атеист
Дежурен Шаман
За болдот, Да. Е казнивДали инцестот е казнив или не незнам, не сум правник, ако има некој правник на форумов нека каже дали инцестот е или не е казнив според законот на Р.М. !
Инаку општо земено денешниве закони што ги имаме во голема мера се донесени уште во времето на Социјализмот, а сите знаеме дека во Социјализмот релииите и не играле многу голема улога во општеството !
На пр. во Социјализмот е забранета и криминализирана проституцијата, а истиот тој закон и ден денес важи т.е. проституцијата сеуште не е декриминализирана, ниту пак е легализирана ........... инаку за хомосексуалството, тоа за време на Социјализмот било криминализирано и казниво дело по закон, денеска на пр. е декриминализирано, но сепак не се легализирани правото на хомосексуални бракови и посвојување на деца од страна на истополови партнери и ред други работи/закони ........ овие што ги спомнав погоре само колку за пример !
Regardless, a handful of jurisdictions have decriminalised 'consensual adult' incest- Israel, Turkey, France, Spain, Portugal, China, Japan, Armenia, Azerbaijan, Belgium, Estonia, Georgia, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Monaco, Montenegro, Serbia, Slovenia, Ukraine and Argentina- or else it has never been a criminal offence, unlike parent/child rape and child sexual abuse.
However, the ECHR noted that Albania, Austria, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Finland, Germany, Greece, Iceland, Ireland, Liechtenstein, Macedonia, Moldova, San Marino, Slovakia, Denmark, Italy, Poland, Romania, Sweden, Switzerland, Hungary and the United Kingdom had all criminalised 'consensual' adult sibling incest.
Инаку Нема врска со односот социјализам/црква во поранешниот систем. Тие законии се препишани од ова второво купче држави.
Таман работа ако системот секому му дава закон каков што ќе посака. Јас на пример не сакам турбо-фолк одвратен ми е и ми се повраќа од него. Зошто државата не ме заштити од него?Не, ја би живеел со жена и син кои у никој случај нема да се плескаат.
Исто така не сакам да живеам во државен систем којшто ќе им дозволи да се плескаат, едноставно бидејќи мене не ми е по ќејф - ми се гади, ми се повраќа.
Јас давам придонес за системот - за возврат очекувам нешто, во овој случај законски да се забрани инцест.
Не ги сакам ни ВМРО ни СДСМ, одвратни се. Зошто државата не ги забрани?
Ми смета на игралиштено за кожарка пред зграда кога ќе се разлупаат со баскетот до 2 часот наутро, зошто државата не ги забрани игралиштата?

Во вакви моменти многу жалам што комунизмот не владее со светот. Овие требаше да се 5 пати обесени досега.