A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Да не си играме играчки да не беше билзу ,т-хоум немаше да појача интернет наредниве 5години,а за цената да не збориме,јас прв пат коа стајв од близу пред 3,5-4години плаќав 849ден за 8мб/80гига + 3тв аналогна тв со фокс лајф и крајм,што за тогашната кабловска од Драчево беше непознат поим. Близу за мене супер се,немам проблем со нет,тв и тел,јас не сум спремен да плаќам 2000ден у телеком за истите ствари (без мак.превод) тв+тел+нет. Колку што знам проблемот со македонскиот превод не е близу туку е ОNЕ ,близу пушти мк превод еднаш па одма го тргна пошо ги стегнале со тужба од ОNЕ или некоја керка-фирма нивна која ги обезбедува преводите и не му дозволува да пушта мк.превод пошо они имаат лиценца за МКД (ова го може само у македонија):facepalm:.Кога ке се заврши тоа треба да го пуштат. (y)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ја само незнам зашто Близу нашиов не е ко Бугарскиот со понуда на канали (ај немора цени пошо у Бугарија све е поефтино)...Тој има и HBO и Cinemax и све што ти треба од канали (17 HD канали, 150мбпс нет)

Ма и да има, освен во неколку реони во Скопје, Близу ја нема таа техничка способност својата услуга да ја донесе на таков квалитет.
Али од друга страна - вие што сте за Т-Хоум не сте објективни:
Па мрежата на телеком (поготово телефонската) е градена пред 30 и кусур години, додека оваа пред 5-6.
Од друга страна јас пак ќе бидам објективен: Оптиката на т-хоум е далеку подобра од ЛАН мрежите на Близу...Мислам, во влезот имам две сандачиња од кое едното е Близу (кое можам да си го отворам и да исповадам каблите), а другото е Т-Хоум со клуч..

Колку пари - толку музика.

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
И T-Ebale ти го поврзуваат со скарт, на црт тв да не сакаш хдми кај че ти го пикни.. Истото е и со близу
Ako имаш од старите сто да ти правам јас само објаснив сто како треба па ти твое што ке правиш!
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 23:10 ---
Ако под T-Ebale сакаш да кажеш Ти-Хоум (или T-Home на англиски, јас преферирам да ги пишувам на македонски како што и ги изговарам), дозволи ми да те информирам дека сите 3 IPTV рисивери кои Ти-Хоум ги нуди во моментов (ISB2001, M300, па дури и најмалиот M100) доаѓаат и со SCART порти и со HDMI порти. и тн
.
За се те подржавам во погоре кажаното.Т-home се најдобри и нема да има подобри на нашиот пазар.Е сега за цената се знае дека она е главен фактор за квалитетот на услугата.Близоо се заникаде за сервис кога се приклочив пред 1год дури и скарт кабелот беше расипан при што они ми тврдеа со сиот памет дека тв не ми работи јас им реков дека е до кабелот но они се правеа дека они се у право дека тв не ми чини ми пукна филмот го извади кабелот од ДВД-то и го приклучив кога видоа дека сум во право почнаа некој баби и заби да ми кажуваат и ми рекоа дека ке ми донесат кабел.Ги чекав 2недели да донесат и пак не ми го донесо при што си отидов и си фрлив пари за нов кабел кој требаа они да ми го дадат.Но тоа не е се кога се приклучив немав одма интернет па ми рекоа за 3часа ке стигне.Поминаа 8часа и пак не стигна.Кога им се јавив после 2саати вртење на телефон и им реков за нетот ми рекоа извини те заборавивме.Поука од сето ова е дека посиромавиот тродупло плаќа:).Да си останев на т-home до сега ќе имав оптика и вистинска дигитална слика со сите преводи на МК превод и немаше да се замарам со сервисери и др кратаканци.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
и тоа е точно дека близу е мало дето во споредба со телеком кој по средства е на раминиште на окта и затоа имаат 5 згради на плоштад

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.744
нах не сум правел пресметки, само околу 20ти ставав мак филтер на лаптопот на брат ми :D

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Само што потпишав договор со Близу, ставија оптика во влез, ќе си каснам од .... :icon_lol:

Знае некој како/колку се плаќаат пенали за едногодишен договор?

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Значи немам никакви проблеми со интернет или телевизија (зашто би одело преку АЕК?), туку најдов подобра понуда и сакам да раскинам. Можеш малку повеќе да образложиш?

Kajgana Shop

На врв Bottom