- Член од
- 24 ноември 2011
- Мислења
- 206
- Поени од реакции
- 116
Lakers Hire Mike D'Antoni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Истово сакав да го пишам, ми ја земе мислата. Како и да е, тотално се согласувам со тебе за Мајк, и делиме исто мислење за неговиот метод.Мајк Д'Антони.
Eпа со среќа нека е.
Д'Антони не е лош тренер иако овој тим на ЛА не е направен за трчање со напади од 7 секунди. Да се надеваме дека ќе можат да најдат добар дефанзивен асистент тренер пошто Д'Антони не е познат по одбрана. Краткорочно можеби ова не е лошо решение, ќе извлечат максимум од Неш и со форсирањето на пик&рол би требало да го убедат Хауард да потпише нов договор по оваа сезона.
Наводно Фил Џексон барал премногу, иако јас лично мислам дека пак се десило егото на синчето на газдата. Штета, голема штета, триаголникот беше совршен напад за овој тим на ЛА. Плус ако го донесеа Брајан Шо за асистент тренер, одлично искуство ќе му беа утакмиците што ќе ги водеше на гости... ќе го спремеа за иден тренер на ЛА.
Ајде заеби разглабањата и дискусииве, готова е работата. Нека е со среќа и нека побрзаат со барањето на добар дефанзивен тренер пошто не ни се пишува добро.
А во врска со Мајк Браун, да сосема е извесно дека последните утакмици тимот скоро намерно не играше 100% посебно во одбрана. Играчите сакаа смена на тренерот, МБ претеруваше со минутите на стартерите и едноставно не знаше да направи ротации во тим кој има милион можни комбинации.
ЛА требаше да го задржат МБ како помошник тренер за дефанзива. За тоа треба да е добар.
Не бе, јас го сакам. Сакам да гледам многу поени и добар напад на Лејкерси, проблем е неговата стручност во дефанзива.Одлично! За мене најдоброто можно решение после Фил и „нашиот“ Брајан Шо!
But now, жалењата од вие кои го нејќевте нека почнат!![]()
Нека фатат титула, мислам дека сите ќе пуштиме брк во негова чест!Него, да си остаам брк у знак на поддршка за Д'Антони?![]()
Mike D'Antoni иако не е мој топ избор (сакав да биде или Зенот или Слоун..) но со среќа нека е и се надевам нема да го гледаме New York 2ката оваа сезона со Лејкерс...
Мора еден асистент тренер, специјализиран за одбрана.Филозофијата на Д'Aнтони: "Нападот е најдобрата одбрана". Или ме пукат депресии од фијаското со Џексон или стварно Лејкерси одат во бестрага со Бркот. Слоан, Мекмилиан беа подобри избори. Ако има некој како Тибаду покрај Бркот, можи да ја бива работата, вака тешко.
пишуваше по е-веснициве дека Светомир вежбал цело летоНего гледам Светскиов Мир појачал... Некни имаше 20тина поени, сношти пак гледам 18 поени, па дури и 4 од 8 тројки...
11,7 поени по натпревар. Нот Бад.. Со оглед дека лани имаше 4,9
За денфазива не знам, али офанзивно ме изненадува спрема лани. Лани дали 1 од 10 шут на цел натпревар сега не е лош...пишуваше по е-веснициве дека Светомир вежбал цело лето