Дали може да се поништи крштеницата?

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
Од 1% атеисти у државава , неверувам дека баш ќе си најдеш сродна душа ко за тебе , шансите ти се многу поголеми да се зацапаш баш у религиозен ;)

Више си имам еден, божемски верник е ;)
А да биде иронијата поголема, он не е ни крстен, а си веруе чоекот.

Више си имам еден, божемски верник е ;)
А да биде иронијата поголема, он не е ни крстен, а си веруе чоекот.
Упс верник било јас пак вереник си помислив :D
Парче хартија не претставува ништо , работата е дали веруваш или не ,дали се противиш или не :P

Упс верник било јас пак вереник си помислив :D
Парче хартија не претставува ништо , работата е дали веруваш или не ,дали се противиш или не :P
Море и те како претставува нешто.
Пример се потпишуеш у матично, праиш 3 деца, и утре викаш пу пу не важи..... ќе видиш како тоа хартивче може да ти го е*е животот за век и векова ;)
Шала на страна, за некои работи сум флексибилна, за некои не можам.
Ова е една од тие за кои не можам.

Пример се потпишуеш у матично, праиш 3 деца, и утре викаш пу пу не важи..... ќе видиш како тоа хартивче може да ти го е*е животот за век и векова ;)
Може друго да ти го сјебе хартијата не

Аj за венчавки, па и за погреб ќе ми викаат поп.. ете како една крштеница ти сjебува живот па и смрт.

Аj за венчавки, па и за погреб ќе ми викаат поп.. ете како една крштеница ти сjебува живот па и смрт.
Ако не сакаш на погреб да имаш поп, не мораш.
Едноставно на твоите ќе им кажеш да не викаат поп, не е задолжително неговот присуство на погреб, не се секирај.

Ако не сакаш на погреб да имаш поп, не мораш.
Едноставно на твоите ќе им кажеш да не викаат поп, не е задолжително неговот присуство на погреб, не се секирај.
ke stane vampir ako ne go pee pop :D

Поништување на Крштеница,бидејки Крштеница е премногу мејнстрим.

Треба попот да ти испее нешто и ке бидеш одкрстен. Само ти неможеш да бидеш одкрстен оти не веруваш во тоа што ке го пее попот и ако се подвргнеш на таков третман ке значи дека веруваш во тоа.... малце ти е замрсена работава пријателе....

Поништување на Крштеница,бидејки Крштеница е премногу мејнстрим.

Треба попот да ти испее нешто и ке бидеш одкрстен. Само ти неможеш да бидеш одкрстен оти не веруваш во тоа што ке го пее попот и ако се подвргнеш на таков третман ке значи дека веруваш во тоа.... малце ти е замрсена работава пријателе....

Дечки, веќе е поминато низ инфантилни обиди за хумор на темава, исто како и низ закани со киселини. Дебело сте закаснале.

;)

У последно време атеистиве замараат повеќе и од Јеховини сведоци,фали уште и по врати да почнат да идат и да убедуваат луѓе.Дај бе олабавете се малце,си има луѓе што си веруваат во Бог,има и луѓе што ни во сами себе не веруваат па што сеа,нема потреба од напаѓање и убедување кој е у право,а кој не е.
А коj кого замара и убедува у темава? Никого не убедувам дека треба да е атеист него прашав како да jа поништам крштеницата - а вие верниците ме напаѓате и убедувате дека требало да верувам у вашиот бог.
Да не замаравте со вашиот глупав арогантен хумор, темата ќе имаше максимум 3 страни со корисни одговори и ќе беше заклучена и ставена за информирање на заинтересираните „одродени рисjани“

Ako krstevanjeto za tebe pretstavuva samo prskanje so vodicka, nema gajle, veke ti e ponisteno krstevanjeto, za tebe samiot.
Inaku izlez nema, ednas krsten-sekogas krsten. Edino ako ne premines u druga vera, ama i za togas ne sum sigurna deka ke te izbrisat...

На пример, јас да се откажам од христијанството е како да се откажам од моето BMW.

Исто е.

И двете ги немам.
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 05:47 ---

Еве мене најмногу ми смета(ше) за утре бабите да не можат да ме гњават да склучувам брак во црква.
Просто и едноставно - не сум крстена (во мој случај, крштеницата повеќе не важи).
И многу ми е драго што тој проблем, ненамерно, го решив.
А што си?Паган и шириш ерес

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom