Дали може да се поништи крштеницата?

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Од 1% атеисти у државава , неверувам дека баш ќе си најдеш сродна душа ко за тебе , шансите ти се многу поголеми да се зацапаш баш у религиозен ;)
Више си имам еден, божемски верник е ;)
А да биде иронијата поголема, он не е ни крстен, а си веруе чоекот.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Више си имам еден, божемски верник е ;)
А да биде иронијата поголема, он не е ни крстен, а си веруе чоекот.
Упс верник било јас пак вереник си помислив :D
Парче хартија не претставува ништо , работата е дали веруваш или не ,дали се противиш или не :P

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Упс верник било јас пак вереник си помислив :D
Парче хартија не претставува ништо , работата е дали веруваш или не ,дали се противиш или не :P
Море и те како претставува нешто.
Пример се потпишуеш у матично, праиш 3 деца, и утре викаш пу пу не важи..... ќе видиш како тоа хартивче може да ти го е*е животот за век и векова ;)
Шала на страна, за некои работи сум флексибилна, за некои не можам.
Ова е една од тие за кои не можам.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Пример се потпишуеш у матично, праиш 3 деца, и утре викаш пу пу не важи..... ќе видиш како тоа хартивче може да ти го е*е животот за век и векова ;)
Може друго да ти го сјебе хартијата не

S

Sheldon Cooper

Гостин
Аj за венчавки, па и за погреб ќе ми викаат поп.. ете како една крштеница ти сjебува живот па и смрт.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Аj за венчавки, па и за погреб ќе ми викаат поп.. ете како една крштеница ти сjебува живот па и смрт.
Ако не сакаш на погреб да имаш поп, не мораш.
Едноставно на твоите ќе им кажеш да не викаат поп, не е задолжително неговот присуство на погреб, не се секирај.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Ако не сакаш на погреб да имаш поп, не мораш.
Едноставно на твоите ќе им кажеш да не викаат поп, не е задолжително неговот присуство на погреб, не се секирај.
ke stane vampir ako ne go pee pop :D

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Поништување на Крштеница,бидејки Крштеница е премногу мејнстрим.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.446
Поени од реакции
4.363
Треба попот да ти испее нешто и ке бидеш одкрстен. Само ти неможеш да бидеш одкрстен оти не веруваш во тоа што ке го пее попот и ако се подвргнеш на таков третман ке значи дека веруваш во тоа.... малце ти е замрсена работава пријателе....

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Поништување на Крштеница,бидејки Крштеница е премногу мејнстрим.
Треба попот да ти испее нешто и ке бидеш одкрстен. Само ти неможеш да бидеш одкрстен оти не веруваш во тоа што ке го пее попот и ако се подвргнеш на таков третман ке значи дека веруваш во тоа.... малце ти е замрсена работава пријателе....
Дечки, веќе е поминато низ инфантилни обиди за хумор на темава, исто како и низ закани со киселини. Дебело сте закаснале.

;)

S

Sheldon Cooper

Гостин
У последно време атеистиве замараат повеќе и од Јеховини сведоци,фали уште и по врати да почнат да идат и да убедуваат луѓе.Дај бе олабавете се малце,си има луѓе што си веруваат во Бог,има и луѓе што ни во сами себе не веруваат па што сеа,нема потреба од напаѓање и убедување кој е у право,а кој не е.
А коj кого замара и убедува у темава? Никого не убедувам дека треба да е атеист него прашав како да jа поништам крштеницата - а вие верниците ме напаѓате и убедувате дека требало да верувам у вашиот бог.
Да не замаравте со вашиот глупав арогантен хумор, темата ќе имаше максимум 3 страни со корисни одговори и ќе беше заклучена и ставена за информирање на заинтересираните „одродени рисjани“

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Ako krstevanjeto za tebe pretstavuva samo prskanje so vodicka, nema gajle, veke ti e ponisteno krstevanjeto, za tebe samiot.
Inaku izlez nema, ednas krsten-sekogas krsten. Edino ako ne premines u druga vera, ama i za togas ne sum sigurna deka ke te izbrisat...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
На пример, јас да се откажам од христијанството е како да се откажам од моето BMW.

Исто е.

И двете ги немам.
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 05:47 ---

Еве мене најмногу ми смета(ше) за утре бабите да не можат да ме гњават да склучувам брак во црква.
Просто и едноставно - не сум крстена (во мој случај, крштеницата повеќе не важи).
И многу ми е драго што тој проблем, ненамерно, го решив.
А што си?Паган и шириш ерес

Kajgana Shop

На врв Bottom