Еден и единствен...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Од насловов на темава ми се слоши:facepalm:

Хипокризија до даска!!!
Човекот по природа е полигамно суштество. Што значи, ни мажите, ни жените, немаат предиспозиција за само еден партнер во текот на животот. Освен ако не сте лебед, е тие имаат само еден единствен партнер.

За оние кои се изјаснија дека се 7-8-10 години со еден ист маж и демек им е супер: Никогаш не сте посакале друг маж? Не? Кого се обидувате бре да излажете, мене или себе?! И ако сте "поштени" сега, ќе ве видам кога ќе ве здрма климаксот, или кога ќе подостарите, рака ќе давате да надокнадите се пропуштено...Имам слушано муабети од такви жени, и погодете што? Исфрустрирани се до даска затоа што немаат појма како е да се биде со некој друг, освен оној нивниот. Жалат за секоја пропуштена прилика, насмевка, допир или флерт и се прашуваат "А што ќе беше ако...?"

Мажите за разлика од вас се барем поискрени, и си кажуваат како навистина е ситуацијата. Не знам што е идејата овде, да ви се даде одликување за верност или што.

Лошо е неизживеан маж, но богами и жена, а најлошо кога некој сака да продава лажен морал, под парола "Ти си ми прв и последен" (а уште колку ли имало помеѓу...).
Лошо е да мислиш дека сите имаат едни исти мислења, едни исти чувства и жалења. Не се сите како тебе. Не мислат сите како тебе.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Во контекст на темиве кои се отвораат на подфорумов во последно време, на клада треба да одат сите кои:

- Не чекале да изгубат невиност до 30 години
- Не се омажиле/ожениле со првиот/првата која ја сретнале
- Раскинале претходно склучена веридба
- Оние кои се самохрани родители со деца, кои едвај чекаат да се прикачат за некој дечко/девојка и да им дадат да ранат туѓо дете

Ова важи за хетеро ориентираните.
За тоа какви строги санкции ги чекаат припадниците на ГЛБТ заедницата, не сакам ни да помислам.
Јас имам уште подобра идеја.

Да ги запалиме сите женски што имаат спиено со помалку од 10 мажи во животот.
Да ги набодеме на колец сите жени кои барем еднаш не го изневериле партнерот.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Кој не ја “завршил“ таа работа на млади години,на постари години односно во брак,големи се шансите да се излета со некој/а од работа колега,од ново маало комшија,од фитнес тренерот итн.
Леле сите ова го зборат, изгледа некој ви го има пикнато во памет, сте чуле и зацртано ви е и без некој доказ, го кажувате ко песниче.
Од лично искуство ти ова го знаеш па сега што солиш памет? Или знаеш пошто комшивката заминала со фитнес тренерот? Yeah right.

Абе луѓе, 6 милијарди луѓе сме на планетава и 6 милијарди различни карактери. Ако некои од неизживеаните се излетуваат на стари години, некои не се излетуваат. Не значи дека ако некои се залетале на стари години да вараат, дека сите сакаат.

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Јас имам уште подобра идеја.

Да ги запалиме сите женски што имаат спиено со помалку од 10 мажи во животот.
Да ги набодеме на колец сите жени кои барем еднаш не го изневериле партнерот.
Да им дадеме прво шанса да се искупат!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Нема искупување. Наполниле по 20 години, а сеуште немаат спиено со минимум 10 мажи, и замисли, ниту еднаш не го изнвериле дечкото.

Клада и колец...

L

Luki Junior

Гостин
Идејата на Ставрогин е само мала цена шо ќе се плате, за доброто на нашто модерно македонско општество. За да излеват подбри и ментално постабилни личности, овие заостананите треба да се истребат. :sneaky:

L

Luki Junior

Гостин
A so kolku treba da legnam , za da se zadovoli pravdata , da ne idam na klada? mora li 10?:cautious:
I se broi li toj edniot sto go imam? dali ako 10 pati legnam so nego ke se vazi?
Ќе се створе владино тело, со АјКју Поголемо од 140 да ги дефинира тие услови. Не можеме обични смртци да дефинираме такви работи...
оваа не се праве за наш ќеф, а за општонароден развиток на Модерните морални вредности. :P

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Ќе се створе владино тело, со АјКју Поголемо од 140 да ги дефинира тие услови. Не можеме обични смртци да дефинираме такви работи...
оваа не се праве за наш ќеф, а за општонароден развиток на Модерните морални вредности. :P
Taka de :sneaky:
Mora da se dade edno strucno konzilijarno mislenje za celata rabota , da se opfate celokupniot problem od site strani, da nema povredeni ............
Jas mislam oti i 140 e malce , minimum 160 da e dolna granica:sneaky:

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
L

Luki Junior

Гостин
Никакво владино тело, никакви бакрачи. Бројката е веќе научно утврдена:

http://forum.kajgana.com/posts/5173236/
Со таа проникливост ме потсеќаш на една певачица шо се моташе тука... Шемса...

Добро, барем владино тело да ги спроведува реформите у 100 чекори за поарно психичко здравје и здрав сексуален живот? Не може кампајнскида се спроведува, мора систематски.

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Со таа проникливост ме потсеќаш на една певачица шо се моташе тука... Шемса...

Добро, барем владино тело да ги спроведува реформите у 100 чекори за поарно психичко здравје и здрав сексуален живот? Не може кампајнскида се спроведува, мора систематски.
Нормално дека системски ќе се решава. Пастирот лично ме назначи да раководам со поправниот дом за сексуално неразработени младинки "Св. великомаченица Саша Греј Минор-Лабијска"

Не познавам никакви певаљки, ја сум угледен граѓанин, со демохристијанска определба.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.757
Поени од реакции
8.772
Леле сите ова го зборат, изгледа некој ви го има пикнато во памет, сте чуле и зацртано ви е и без некој доказ, го кажувате ко песниче.
Од лично искуство ти ова го знаеш па сега што солиш памет? Или знаеш пошто комшивката заминала со фитнес тренерот? Yeah right.

Абе луѓе, 6 милијарди луѓе сме на планетава и 6 милијарди различни карактери. Ако некои од неизживеаните се излетуваат на стари години, некои не се излетуваат. Не значи дека ако некои се залетале на стари години да вараат, дека сите сакаат.
Апсолутно не значи.
Ама таквите се во премал број. Ако им е убаво, добро. Ако не им е, пак добро
Нема потреба од ,,браво,,. :)
Секој си одлучува за себе.

Kajgana Shop

На врв Bottom