Како да поврзам TV со PC ?

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Momci aj da se informiram i ja ako mozit neli...da ne znae nekoj kade da kupam wireless AV transmitter za signalot od PC na TV?

Кој е тој телевизор што прима WiFi видео сигнал од РС?
И кој РС дава видео сигнал преку WiFi?

Momci aj da se informiram i ja ako mozit neli...da ne znae nekoj kade da kupam wireless AV transmitter za signalot od PC na TV?
Vo Loging Electronics ima poveke takvi modeli, tie na 2.4Ghz se eftini ama i slikata ke ti e losa radi smetnji od mikrovalni i wifi uredi, tie na 5.8 se bolji ama pa i skapicki. Link

WiFi ти е Wireless или безжично.
Wi-Fi ( /ˈwaɪfaɪ/, also spelled Wifi or WiFi) is a popular technology that allows an electronic device to exchange data wirelessly (using radio waves) over a computer network, including high-speed Internet connections. The Wi-Fi Alliance defines Wi-Fi as any "wireless local area network (WLAN) products that are based on the Institute of Electrical and Electronics Engineers' (IEEE) 802.11 standards"....razbiras Blazho....

Прашање до искусните членови :
Би сакал да поврзам лап топ со Тв. Од лаптопот имам излези ВГА и ХДМИ.Графичка е Радеон ХД 6250.
Пошто планирам да го користам за гледање на филмови, прашање ми е дали би имало добар квалитет ( некаде прочитав дека се добивало слаб квалитет ) и дали се потребни одредени сетирања на компјутерот?
Дали има разлика во квалитет на пренос преку ВГА и ХДМИ ?

Прашање до искусните членови :
Би сакал да поврзам лап топ со Тв. Од лаптопот имам излези ВГА и ХДМИ.Графичка е Радеон ХД 6250.
Пошто планирам да го користам за гледање на филмови, прашање ми е дали би имало добар квалитет ( некаде прочитав дека се добивало слаб квалитет ) и дали се потребни одредени сетирања на компјутерот?
Дали има разлика во квалитет на пренос преку ВГА и ХДМИ ?

Има голема разлика, користи ХДМИ и добиваш одличен квалитет.

како да гкедам слики и видеа на телевизор преку десктоп комјутер преку wi-fi
имам вин 10
од телефонот може
од PC ми кажува "no devices found"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom