Како да поврзам TV со PC ?

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Бидна работата !

Голема благодарност на сите за помошта.
Го употребив ова:
7-Pin-Svideo-Male-to-RCA-Video-Female-Cable_1.jpg

-> 50 денари (S-Video со 7 пина како што ми е и картичката, незнам дали може и со друг број на пинови да пасираат, демек можело кажа еден продавач)

Кон жолтиот влез за видео во телевизорот, а за да ги поврзам двете работи земав обичен Hi-Fi кабел (што би требало да е за аудио ама изгледа нема везе тоа)
140.jpg

->85 денари (демек три метра ама драпај си к... три метра)

Не чепнав НИШТО во Display Settings (клонирање дисплеј или слично). Со изгасен PC ги споив двете работи и - телевизорот сега ја користи резолуцијата на мониторот. Како што кажа -={K-O-R-U-N}=- не се читаат ситни текстови баш, малку е бледо, но за филмови и утакмици е ОК.

Е сега, Hi-Fi кабелов е малку краток, па сакав да го модифицирам ;) Ке има ли проблем ако ги разделам црвената и белата жица и да ги врзам како еден кабел?

Бидна работата !

Го употребив ова:

-> 50 денари (S-Video со 7 пина како што ми е и картичката, незнам дали може и со друг број на пинови да пасираат, демек можело кажа еден продавач)

Кон жолтиот влез за видео во телевизорот, а за да ги поврзам двете работи земав обичен Hi-Fi кабел (што би требало да е за аудио ама изгледа нема везе тоа)
140.jpg

Не чепнав НИШТО во Display Settings (клонирање дисплеј или слично). Со изгасен PC ги споив двете работи и - телевизорот сега ја користи резолуцијата на мониторот. Како што кажа -={K-O-R-U-N}=- не се читаат ситни текстови баш, малку е бледо, но за филмови и утакмици е ОК.

Е сега, Hi-Fi кабелов е малку краток, па сакав да го модифицирам ;) Ке има ли проблем ако ги разделам црвената и белата жица и да ги врзам како еден кабел?

Купи си подолг кабел. Ако ги одделиш и ги направиш во еден кабел ќе имаш звук само на еден звучник.

Купи си подолг кабел. Ако ги одделиш и ги направиш во еден кабел ќе имаш звук само на еден звучник.

Нене, звук слушам од PC, само видео сигналот го пренесувам со овој кабел, ги поврзувам со белите буксни S-Video кабелчето и жолтиот влез во TV.

И сега ОВОЈ ---->
2226-pratique-images-cinch-s-.png
кабел ми е малку краток. Ама нели кабелот е двоен, и црвените буксни така ми висат без потреба.

Ке биде ли грешка ако ги раздвоам овие две и ги надоврзам како една жица за да ја направам подолга? По една буксна на почетокот и крајот и готово...

?

Нене, звук слушам од PC, само видео сигналот го пренесувам со овој кабел, ги поврзувам со белите буксни S-Video кабелчето и жолтиот влез во TV.

И сега ОВОЈ ---->
2226-pratique-images-cinch-s-.png
кабел ми е малку краток. Ама нели кабелот е двоен, и црвените буксни така ми висат без потреба.

Ке биде ли грешка ако ги раздвоам овие две и ги надоврзам како една жица за да ја направам подолга? По една буксна на почетокот и крајот и готово...

?

Ако не те мрзи, не би требало. Најубаво купи си деуг кабел подолг, евтини се.

Because the FORCE is not strong with this one!
И мене живо ме интересира како успеа со врзување на ТВ да ја рикнеш графичката.

Јас се извинувам али ова е многу смешно:pos:
--- надополнето: Nov 24, 2011 12:07 AM ---
1) Ако на лаптопот имаш нормална графичка (ATI или NVIDIA) тогаш МОЖНО Е да можеш
2) Овие кабли се за LCD TV со COMPOSITE влез, види дали твојот ТВ има вакви влезови
Не се за композит за компонент се!
--- надополнето: Nov 24, 2011 12:10 AM ---
Бидна работата !

Го употребив ова:

140.jpg

Препоставувам сликата е лоша незнам како можеш таква слика да гледаш тоа е композитно видео најлошото од лошото!?

Јас се извинувам али ова е многу смешно:pos:
--- надополнето: Nov 24, 2011 12:07 AM ---

Не се за композит за компонент се!
--- надополнето: Nov 24, 2011 12:10 AM ---

Препоставувам сликата е лоша незнам како можеш таква слика да гледаш тоа е композитно видео најлошото од лошото!?

Не е којзнае што, но е подобро од ништо. Неможам поголема резолуција да наместам од 1027х768, и има мал снег и обледнати бои. Брка работа ама не е којзнае што.

Значи нема начин да се добие подобра слика а?

Некакви други приклучоци, конвертори и слично? Хардвер, софтвер...?

Значи нема начин да се добие подобра слика а?

Некакви други приклучоци, конвертори и слично? Хардвер, софтвер...?

Друг телевизор.

Вака нема шанси, а за да го поврзеш ќе ти треба додатна опрема, па да бараш на интернет, па да порачуваш, па да даваш пари.... што не се исплати.

Полесно ќе ти биде да собереш за LCD TV и да го поврзеш на него директ со VGA.

Го најдов стариот компјутер , го поврзав со с-видео тој има , ама сликата што се пренесува на тв се движи , значи не стои ...да не знаеш како може тоа да се реши ?

Го најдов стариот компјутер , го поврзав со с-видео тој има , ама сликата што се пренесува на тв се движи , значи не стои ...да не знаеш како може тоа да се реши ?

Чепкај во сетинзите на графичката (како Nvidia Control Panel)

Чепкај во сетинзите на графичката (како Nvidia Control Panel)

Све испробав , ништо не сака , незнам што му е проблемот ...
Цело време ми трепери сликата , може ли кабелот да не чини нешто ?

Може и тоа, провери ги џековите, стави ги поубаво, сврти ги, нешто чепни, може 12903812 работи да се, драјвери, телевизор...... до се може да е.

Мене ми трепери сликата кога ке биде оставен кабелот од Кабловска тв, мора скроз да биде изваден,значи само кабел од пц до тв ништо друго и нема гајле.. :) незнам дали кај тебе би помогнало :)

Мене ми трепери сликата кога ке биде оставен кабелот од Кабловска тв, мора скроз да биде изваден,значи само кабел од пц до тв ништо друго и нема гајле.. :) незнам дали кај тебе би помогнало :)

Фала ти многу , тоа било проблемот :) ... Си ме спасил :)

Momci aj da se informiram i ja ako mozit neli...da ne znae nekoj kade da kupam wireless AV transmitter za signalot od PC na TV?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom