Дали е грев да не се верува во господ?

M

Muranyi

Гостин
Ама чекај не го реков јас тоа, туку членот Вертер ........... он го кажа тоа кафени, црни, мешани... него му се обрати со Хитлер ...... не мене ........... нешто си помешал !
Знам де,уживај друже.Не сум помешал ништо.May the peace be with you:)

Paramour

Distinctively Different
Член од
6 октомври 2012
Мислења
125
Поени од реакции
71
Што бе, толку е суетен госпоТ па грев ако некој не верува во него а? :unsure:
мислам дај, верувајте што сакате ама не тропајте вакви глупости ви се молам

M

Muranyi

Гостин
Се извинувам за тој пост кај што ги омаловажив расите,признавам навистина избрзав малце и во афект беше(и стварно го мислам ова),но неможам од Муслимани вакви работи да трпам.
Се надевам дека си искрен.Претпоставувам со тоа што пишав една позитивна работа за Исламот,кај тебе се вклучи одбранбениот механизам и инстантно доби нагон да ме сврсташ во групата на Муслимани и веднаш да ме потцениш и навредиш.Искрено и тоа не е во ред,ма да и јас понекогаш правам така,за жал.Но самите Муслимани си се виновни зошто луѓето реагираат така на нив,но сепак не е за оправдување.

W

Werther

Гостин
Се надевам дека си искрен.Претпоставувам со тоа што пишав една позитивна работа за Исламот,кај тебе се вклучи одбранбениот механизам и инстантно доби нагон да ме сврсташ во групата на Муслимани и веднаш да ме потцениш и навредиш.Искрено и тоа не е во ред,ма да и јас понекогаш правам така,за жал.Но самите Муслимани си се виновни зошто луѓето реагираат така на нив,но сепак не е за оправдување.
Искрен сум,и далеку сум од расист,но ме нервира кога некој ми ја омаловажува расата,а тоа го прават сите Муслимани на форумов,ако сум те сврзал со Муслимани и тоа било во афект едноставно така функционира тоа кај мене,но како што кажа тоа што секојдневно што го гледаме од Муслиманите е последица за генерално лошто мислење за нив ете и ти призна дека ти се случило,сепак јас неможам да им простам по се што претрга овој народ од нив.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Treba da se ima na um deka ne se site muslimani kjeleshi i ne se site risjai arni.
Eno go Princ, go znam, odlicen decko. A zamisli, musliman da ti bil.

Od druga strana, kup kjeleshaana. I tie gi znam, ne samo virtuelno, a gi ima tuka. Koj ke si stava trn vo zdrava noga da gi spomnuvam po ime. si znaat i tie, znaat i drugi ta i vie.

nego, tesko na exlexmk, ke mora utre da se zapoti brisejki ne.
--- надополнето: 9 ноември 2012 во 00:57 ---
Искрен сум,и далеку сум од расист,но ме нервира кога некој ми ја омаловажува расата,а тоа го прават сите Муслимани на форумов,ако сум те сврзал со Муслимани и тоа било во афект едноставно така функционира тоа кај мене,но како што кажа тоа што секојдневно што го гледаме од Муслиманите е последица за генерално лошто мислење за нив ете и ти призна дека ти се случило,сепак јас неможам да им простам по се што претрга овој народ од нив.
Batali toa. narod ko narod, i dobri i losi. Politkata e taa sto gi ebava site donsi. i gresnoto tolkuvanje na religijata t.e slovoto.
--- надополнето: 9 ноември 2012 во 00:58 ---
Aj, idam da spijam....nivata utre sama nema da se izora...;)

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ние Европјаните сме чист народ,бел не сме некој срања црни,кафеави темелите на модерниот свет се удрени во Европа,центар на културата,на филозофијата,а тој проклет Арапски свет што има освен нинџи забулени,самоубици и верски фанатици?
Незнам како може некој да ја споредува Европа и нејзината напредност во однос на сите други...
Си имале и они филозофија и си биле напредни за времето но ете сега се отидени у курац.

W

Werther

Гостин
Си имале и они филозофија и си биле напредни за времето но ете сега се отидени у курац.
Епа до негде тоа и ми е муабетот,но сепак никогаш не биле од Европа по напредни.
Му се извинувам на модераторот за конинуираниот оф-топик и што му отворив еден куп работа.:)

M

Muranyi

Гостин
Treba da se ima na um deka ne se site muslimani kjeleshi i ne se site risjai arni.
Eno go Princ, go znam, odlicen decko. A zamisli, musliman da ti bil.
Да,Принц е супер.И јас мислев дека е кретенчина невидена,но кога пиша дека ќе оди на протести со муџахедините пред 6 месеци,јас го сменив мислењето за него со брзината на светлината и почнав многу да го ценам.
Аххх бре,многу брзо заборавате,ај ај.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.273
Поени од реакции
12.272

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Да не ги споменуваме еврејските научници. Да не се изнервираш поеќе... И уште допринесуваат, замисли. А муслиманите некако... застанаа. Штета...
Има и црцни евреи, црни муслимани, црнци православни, црнци католици, црнци будисти, црни иџијанци...ама нема црни заратистријанци....
мислам бе, темава е сосема друга ;) ;)

Грев е да се дискутира чиј е бог посаглам, кога мајкуму, еден е.

Грев, по мене, е да се искривоколчуваат словата на пророците за да се прикаже ѓомити едниот е поарен од другиот и во тоа име да се коља и прави БУМ по кафулиња, кога е истиот за сите.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Omrazata lugeto gi zaslepuva. I tesko e da se diskutira so luge koi cvrsto resile ocite zatvoreni da gi drzat,zboruvam za site vakvi luge i Muslimani i Hristijani i Evrei i Budisti i Ateisti i sekakvi,oti gi ima na sekadei samo zaradi vakvi luge stradaat site pripadnici na religiite edni od drugi a istive sebesi se mislat deka se naj pravedni i naj iskreni i naj patrioti i naj pobozni a ne se svesni deka brukaat se okolu sebe.

Naivno i sramota za mene bi bilo ako kazam deka tehnoloski,Islamskiot svet e ponapreden od Evropa,neli i so toa da teram inaet. Isto tolku e sramota da se negira napredokot na Islamot vo negovata zlatna doba,vo vremeto koga se sledel Kur'anot i Sunnetot.Bez razlika sto vo Arapskiot svet imate gradovi i gradbi i sto i tie upravuvaat so taa tehnologija,sto imaat mozebi i poveke odosto pogolem del od Evropa,megjutoa tie se malku zasluzni za toa.

NO ! Nitu pak moze da mu se prepise ovoj napredok nitu na hristijanite,bidejki daleku e ova vreme od Isaovoto a.s nitu pak na Evreite. Ova vreme e vremeto na lazniot mesih dedzal,bidejki na svetot gleda so edno oko i toa ona,materijalisticko.

Povtorno ako pravite sporedba pomegju religiite,ke zabelezite deka,dokolku bi ostanal svetot na edna od trite religii,koja poveke zalaga trud za naukata i civilizacijata,gledajki vo nivnoto minato,ke zabelezite deka Islamot ostavil mnogu golem pozitiven vpecatok.
Dokolku bi ostanalo na Judizmot,togas za niv site ostanati ne evrei bi bile goi te. zivotni. Zatoa sto nivniot Bog ne e Bog na svetovite tuku Bog na izrael. Drugiot svet kaj evreite ne e nebeskoto carstvo,nitu dzennetot,tuku carstvoto na izrael.... Vo nivnite vlasti,koga tie vladeele,nema nisto osven sradanje za drugite luge,za razlika od vremeto koga Islamot vladeel a ziveele site podednakvo. So Evreite,losa istorija imaat duri i Bozjite pratenici a.s i prema nim milost ne pokazale,kamo li za eden obicen neevrein.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Иблиииисеееее, бегај од тука. Змијо, аспидоооо, замини во подземјеееее!

Kajgana Shop

На врв Bottom