Zippo запалки

• Креатор на темата Креатор на темата dystopian
  • Време на започнување Време на започнување
Сусаро, пред малку купив зипо наместо нови патики ради твојот пост... :P

Од повеќе страни ќе ми го сликаш нарочито дното. После тоа ќе го извадиш од тоа металната опаковка и ќе ми го сликаш долниот дел особено штрафот да го видам и ќе го потегнеш тоа сунгерчето да видам која дебелина е и натписот на самиот упаљач. Пикс ор диднт хепен.

Од повеќе страни ќе ми го сликаш нарочито дното. После тоа ќе го извадиш од тоа металната опаковка и ќе ми го сликаш долниот дел особено штрафот да го видам и ќе го потегнеш тоа сунгерчето да видам која дебелина е и натписот на самиот упаљач. Пикс ор диднт хепен.
А сликица од гугл од моделот да ти пратам место да се мачам да сликам, па да земам усб кабел, па поврзување со компјутер, па аплоадирање на интернет и тако даље и тако даље.

$(KGrHqV,!jME+s(zLvWhBQN9jIEE2g~~60_35.JPG

А сликица од гугл од моделот да ти пратам место да се мачам да сликам, па да земам усб кабел, па поврзување со компјутер, па аплоадирање на интернет и тако даље и тако даље.

Дур не го видам штрафот сунѓерчето серијата на дното ти немаш зипо :D.

Не е тешко , ајде .. слики .. еве од моето зипо за 50 ден купено (многу слично со тоа на сликата)
Z3GzQ.jpg

fQ1dO.jpg

И обавезно да се напише магичниот збор.

Sussaro експерту, давај проценка, да знам дали да го вратам утре.

img5742qx.jpg

Апаратов крш... Пишува K ZIPPO VII Bradford, PA Made in U.S.A :pos:

img5746c.jpg

Друго што треба? :D

K ZIPPO VII Bradford, PA Made in U.S.A

VS

R ZIPPO XIII Bradford,RA U.S.A (bez made in) :pos:

Изглеа си погодил оригинал :D

Тоа читав, првата буква претставува месец на производство и ако е од А до Л тогаш е оргинал, така викаат барем. :D

По натписот и по големината на штрафот делува ок. Друго ме чуди. Ако е оригинал тогаш по натписот треба да е произведен во ноември 1991 ва година што значи дека ти си купил 21 година старо зипо. Не е невозможно, ама малце ми е чудно. Дали текстот на самиот упаљач а не на опаковката е напишан од страна односно од лево кон десно а не како кај Манга од горе до доле односно вертикално. Пиши што читаш. Обично на едната страна треба да пишува For better results use ZIPPO flints and fluid i Manufactured by Zippo бла, бла, бла, А од другата Keep away... Lighter does not self extinguish... Види дали сунѓерчето ти е подебело отколку тоа кај Манга на втората негова слика. Ако имаш ленир дома измери му ја дебелината треба да му е точно еден сантим. Ако ти е ново купено треба да пишува Lift to fill на сунѓерчето. Ако ги има овие работи треба да е оригинал или стварно ептен добар фалсификат.

По натписот и по големината на штрафот делува ок. Друго ме чуди. Ако е оригинал тогаш по натписот треба да е произведен во ноември 1991 ва година што значи дека ти си купил 21 години старо зипо. Не е невозможно, ама малце ми е чудно. Дали текстот на самиот упаљач а не на опаковката е напишан од страна односно од лево кон десно а не како кај Манга од горе до доле односно вертикално. Пиши што читаш. Обично на едната страна треба да пишува For better results use ZIPPO flints and fluid i Manufactured by Zippo бла, бла, бла, А од другата Keep away... Lighter does not self extinguish... Види дали сунѓерчето ти е подебело отколку тоа кај Манга на втората негова слика. Ако имаш ленир дома измери му ја дебелината треба да му е точно еден сантим. Ако ти е ново купено треба да пишува Lift to fill на сунѓерчето. Ако ги има овие работи треба да е оригинал или стварно ептен добар фалсификат.
Дебелината е 1цм, од едната страна пишува for best results use ZIPPO flints and fluid, под тоа ZIPPOMFG CO. BRADFORD PA, под тоа K VII, и најдоле made in ZIPPO ® U.S.A

Од другата страна Keep away from children after filling wipe lighter and hands after filling и lighter does not self extinguish close lid to put it out.

Дебелината е 1цм, од едната страна пишува for best results use ZIPPO flints and fluid, под тоа ZIPPOMFG CO. BRADFORD PA, под тоа K VII, и најдоле made in ZIPPO ® U.S.A

Од другата страна Keep away from children after filling wipe lighter and hands after filling и lighter does not self extinguish close lid to put it out.

Честито, сопственик си на Зипо произведен во ноември 1991ва. Не го видов од напред како е и дали има гравура, ако нема или ако има некоја минимална ако цената што си ја платил е во рамките на 2000-3000 е ок, над тоа те сецнале, под тоа е сумљиво. Гратис совет. Зипо не смее да не ти пали. Ако не ти пали тоа единствено поради една или повеќе од овие 3 причини:
1. Не си ставил бензин.
Во овој случај стави му бензин. Имаш и ефтини катинчи меѓутоа гледај користи си оргиниал. Овластена Зипара имаше во Рамстор во супермаркетот, не знам дали уште е таму. Кантичка бензин треба да е 150-200 денари.
2. Кременчето ти се потрошило.
Сет од 5 кременчиња ти се од 80-120 денари. Го одштрафуваш штрафот кој е врзан со пружина. Во дупчето ставаш ново кременче и го заштрафуваш штрафот. Нема од прва да ти запали ќе треба едно десетина пати да го верглаш тркалцето.
3. Фитиљот ти е прегорен.
Ова е најредок проблем. Ако ти е оригинален фитиљот треба да ти трае барем 1 година. Кога веќе гледаш дека тешко ти пали ќе го отштрафиш штрафот, ќе го извадиш сунѓерчето и ќе го извадиш од внатре целиот памук што и уствари го апсорбира бензинот. На крај ќе ти остане само фитиљот и него ќе го извадиш скроз и со ножички ќе го сецнеш тој црниот прегорениот дел а оној здравиот дел што ќе остане пак го протнуваш низ дупчето. После тоа го враќаш пак памукот внатре, го ставаш пак сунѓерчето и штрафот и се ќе функционира бомба. Нов фитиљ купи тек кога скроз ќе го искористиш овој оклу 100 денари е.
Бензин и кременчиња купи уште утре со една кантичка треба да издржиш 3-4 месеци ако не и подолго 5 кременчиња ќе те држат минимум 4-6 месеци.
Мене зипото ми е поклон од мајка ми откога го проголта фактот дека пушам, ми го подари со одприлика овие зборови-Ако веќе пушиш, повели зипо па барем пали со стил :). И јас истото ти го кажувам. Ама ипак глеј не пуши, млад си, уште не си се врзал толку со неа, можеш да и се спротиставиш на моќтта. Времето е на нејзина а не на твоја страна. А меракот на палење со зипо е неспоредлив и мал за таа цена.

Бајаги е стар, го земав во ваква паковка...
newport_tc_zippo-th.jpg

(овој упаљач стоеше под име 1991 NETC Newport, RI на страницата)

...и амбалажата му е пожолтена и избледена ама зипото е гланц ново. Плус ми рекоа дека е празен, утре одам кантичка бензин да земам, кутија малборо црвено и да прославам што паднав предмет на колоквиум вчера.

Како и да е, фала на советите. :D

Мене зипото ми е поклон од мајка ми откога го проголта фактот дека пушам, ми го подари со одприлика овие зборови-Ако веќе пушиш, повели зипо па барем пали со стил :).
Чува ли мајка ти постер од Џемс Дин по дома?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom