Acer, Asus или HP ? (лаптопи)

• Креатор на темата Креатор на темата Ace.D.90
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе електраш/бандераш (не се љути, на заебанција е)... ајде глупости тресам. Бистрииме ги работите у една друга тема, еден едноставно пребарувајне по страната хардвер на форумо може да се виде шо се има изнапишано за них.

Те сите кажаа му асус да си земе. користат композитни материјали да го подобрат ладејнето на матичната плоча, самио дизајн на рамката на основата е направен апсорбирачо на топлината да ја макне по оптимизиран начин. Повеќето имат доста отвори да флева воздух и самио компјутер да дише...

Дават доста добар хардвер, и доста добро го ладат. ПОвеќето машини исто го имат тај хардвер, ама имат проблеми со ладејнето.

На ХП може да си праа тостове и јајца да прже...
Ацер са секојпат биле еден чекор на зад од Асус (дури и копират нешто дизајн..) Не дека са лоши, ама од асус и ацер јас би изберал секојпат асус.

За врв на технологијата дека е Асус е доста субјејктивно, ама ајде нека ти биде.

:) Асус имаат Ice Cool Технологија за ладење, што е многу добра, е сега и од серија до серија на Асус има разлика, X54 е пластичен, и има некои Х54 со 4 келиска батерија некои со 6, K53 е алуминиумски, нема никаков проблем со загревање, за G75 не правам муабет, тоа е страшно нешто, лаптоп гејмерите во последно време се повеќе практикуваат да купуваат ROG од Asus одколку Allienware на Dell, Hp-то едноставно премногу грее, Acer-от исто така е солиден бренд, за ниска цена добиваш одлични перформанси.
Има многу статистики, за производителите, ќе постирам после.....

:) Асус имаат Ice Cool Технологија за ладење, што е многу добра, е сега и од серија до серија на Асус има разлика, X54 е пластичен, и има некои Х54 со 4 келиска батерија некои со 6, K53 е алуминиумски, нема никаков проблем со загревање, за G75 не правам муабет, тоа е страшно нешто, лаптоп гејмерите во последно време се повеќе практикуваат да купуваат ROG од Asus одколку Allienware на Dell, Hp-то едноставно премногу грее, Acer-от исто така е солиден бренд, за ниска цена добиваш одлични перформанси.
Има многу статистики, за производителите, ќе постирам после.....
Еми на името не ми текнуваше у моменто како го викат. Ако сакаш убав лаптоп шо не загрева, требе алуминиумска рамка. Се шо е пластика е изолира топлина.

Повечето лаптопи озгоре имат пластика, оздоле основата е со некаква легура/алуминиум. Залепени са едно за друго (композитен материјал)... мојта 5 годишна канта е таква.

Епл не са будали, прават се од чист anodized aluminum, истото го користат и Alienware.... Ама тава са веќе ептен хај-енд машини. Асус можеби нема такво име како овие двата, ама вадат страшно добри машини... Затава го и препорачах на човеко асус.

Иначе статистики не сам гледал. Јас одеех у дуќан гледам го каков е од сите страни, после си го порачувам ако ме ареса.

пс. не сам ексерпт
ппс. Гледаш как погодих оти си електраш? :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Еми на името не ми текнуваше у моменто како го викат. Ако сакаш убав лаптоп шо не загрева, требе алуминиумска рамка. Се шо е пластика е изолира топлина.

Повечето лаптопи озгоре имат пластика, оздоле основата е со некаква легура/алуминиум. Залепени са едно за друго (композитен материјал)... мојта 5 годишна канта е таква.

Епл не са будали, прават се од чист anodized aluminum, истото го користат и Alienware.... Ама тава са веќе ептен хај-енд машини. Асус можеби нема такво име како овие двата, ама вадат страшно добри машини... Затава го и препорачах на човеко асус.

Иначе статистики не сам гледал. Јас одеех у дуќан гледам го каков е од сите страни, после си го порачувам ако ме ареса.
Точно, кај луѓето во МК постои стереотип за Asus или Acer, Луѓето се научени, имаат слушнато за Dell и HP и цепај братееее, мислат дека кинеско е и не го купуваат исто така и за Lenovo, а ? Шо е тоа ? Не бе фуш е тоа Dell си е Dell, и после еи, абе ми цркна, епа ќе ти цркне ебате будалиот.:) Друг пат пак зимај Dell, ова вака го кажувам само како пример :)
:):)

Точно, кај луѓето во МК постои стереотип за Asus или Acer, Луѓето се научени, имаат слушнато за Dell и HP и цепај братееее, мислат дека кинеско е и не го купуваат исто така и за Lenovo, а ? Шо е тоа ? Не бе фуш е тоа Dell си е Dell, и после еи, абе ми цркна, епа ќе ти цркне ебате будалиот.:) Друг пат пак зимај Dell, ова вака го кажувам само како пример :)
:):)
Мојо Делл е од постарите. Има си алуминиумска рамка однатре, композит пластика, и 2 абсорбирачки елементи за топлина од матичната плоча..
У најхардкор гејминг од 63-4 степена на процесор/графичка карта не е дигнал.... Тава според Еверест... Може и да не е точно..
Сегашните делове од поевтините са блед остаток од некогашните.. Ама Екс Пи Ес од новите исто се алуминиум однатре целите... ама са соленки на цена..

Знам. Цената не е ниска да се биде хипстер. Ама дури и сони вајо е компромис.

За ултра мега хипстер, само Епл со ретина екран и ССД хард диск. ;)

6a0.jpg

Каков е тој ссд хард диск ? Прави разлика измеѓу хард диск драјв и солид стејт драјв!! :tapp:

.....

Каков е тој ссд хард диск ? Прави разлика измеѓу хард диск драјв и солид стејт драјв!! :tapp:

Новио презентиран макбук про со ретина дисплеј е само со Solid State Drive.
Они го викат Flash Storage.

http://www.apple.com/macbook-pro/features-retina/

Прочитај пред да лупаш некој у глава.

Ајде сега лупај ме слободно, ако тава ти ги зголемува форумските ташаци.

ССД е солид стејт драјв и работи на поинаков принцип од хард дискот , воедно ссд не може да биде ссд хард диск. Те цитирав да не мешаш баби и жаби.

ССД е солид стејт драјв и работи на поинаков принцип од хард дискот , воедно ссд не може да биде ссд хард диск. Те цитирав да не мешаш баби и жаби.

Ај преведи Soild State Drive на македонски.

Не ти преведи од македонски на англиски што напиша: Solid State Drive Hard Disk. Ете тоа го имаше ти напишано. :pos:

Не ти преведи од македонски на англиски што напиша: Solid State Drive Hard Disk. Ете тоа го имаше ти напишано. :pos:
Ако прааме семантика ајде..

Јас сам напишал ССД Хард Диск. Грешка сам се изразил, не е крај на свето.
Ти победуваш у дискусијата, јас губам у дискусијата. Дај си рака.

Ако прааме семантика ајде..

Јас сам напишал ССД Хард Диск. Грешка сам се изразил, не е крај на свето.
Ти победуваш у дискусијата, јас губам у дискусијата. Дај си рака.

Давам рака и културно се повлекувам од дискусијата.

Ајде асусџии еве ви ги ОВДЕ, само што полупроизводиве Apple не ги ставам во ранков

Мојо Делл е од постарите. Има си алуминиумска рамка однатре, композит пластика, и 2 абсорбирачки елементи за топлина од матичната плоча..
У најхардкор гејминг од 63-4 степена на процесор/графичка карта не е дигнал.... Тава според Еверест... Може и да не е точно..
Сегашните делове од поевтините са блед остаток од некогашните.. Ама Екс Пи Ес од новите исто се алуминиум однатре целите... ама са соленки на цена..

На Дел сите лаптопи им се топ. Немаат утка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom