- Член од
- 24 ноември 2009
- Мислења
- 4.959
- Поени од реакции
- 4.882
бозата е пивовиноИскрено кај нас во македонија и не сум сретнал некоја мала пиварска визба, а и тие што имаат не се баш по давањето информации. За разлика кај љубителите на вино со исклучок на некои и не е баш така. Патем македонија е земја на виното а не на пивото
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 22:44 ---
Начинот на работа во оваа втората од John Palmer и не се разликува многу од рецептот кој го постирав горе, така да не се сложувам баш со " dobro poznat" дека на тој начин ќе добијам вино од јачмен или некаква боза. (може боза со квасец за леб)

Знам едни тројца што се начукаа од боза

Па после се чудеа од каде пијани а не пиеле ништо

Ако толку си очаен за квасец, оди во некој подрум или шупа, барај го бурето со бело вино, и се што ќе најдеш мувла на бочвата,посебно кај чепот собери ја. Ете ти квасец
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 23:06 ---
Не и дефинитивно не, слични се но не се исти исто како да кажеш дека пеницилинот и лебниот касец се едно исто, да тие се едно исто во глобала ама имаат милион разлики.пивскиот квасец може да се користе и во винарството за тоа мислев на некоја в.визба приватна да прашаш можеби ќе те упатат барем од каде да набавиш.....