Прашања поврзани со Android Market (Google Play)

• Креатор на темата nikola2004mkd
  • Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Како е можно таблет Arnova 10b G3 со ICS да нема Google Play Store?
Не може да нема, пиши во Search: Store или Play.

Едит - гледај што пишува овде на официјалната...

And with the AppsLib applications store you’ve also got access to thousands of free and paid-for applications available to download straight to your tablet.

Член од
9 март 2012
Мислења
175
Поени од реакции
249
Zosto od denes koga probam da vlezam vo google play mi se javuva no connection, a vsushnost sum konektiran preku wi-fi, koristam alcatel 985.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Ајде ако може некој да ми даде линк за NFS и да ми објасни како да ја инсталирам на телефонот!! Инаку ова ми е прв андроид -Т-mobile move balance и ми треба помош за инсталирање и наоѓање на апликации кои ке работат на овој тел...Благодарам

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ајде ако може некој да ми даде линк за NFS и да ми објасни како да ја инсталирам на телефонот!! Инаку ова ми е прв андроид -Т-mobile move balance и ми треба помош за инсталирање и наоѓање на апликации кои ке работат на овој тел...Благодарам
https://play.google.com/store со направен акаунт на Gmail.

П

Паган-др

Гостин
Можно е некако апликациите да ги симнам во компјутер, па преку УСБ на телефон?

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Можно е некако апликациите да ги симнам во компјутер, па преку УСБ на телефон?

Колку шо знам кај мене на Евото...

Со самото поврзување на телефонот со УСБ.... отварање на компјутер на PLAY и логирање на Џимејл со акаунтот од телефонот имаш опција за ИНСТАЛ.
Занчи кликаш инстал на комп. а тоа се инсталира на телефонот!

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
prvo zdravo do site.
e sega da si kazam sto maka si imam pa ako nekoj znae/moze da mi pomogne bi bilo super
imam htc cha cha, i bev zadovolen do skoro. no primetiv deka .............. kontaktite mi se duplirani. i so broj i so ime, pa gi brisev edno po edno duplikatite. e aj da e samo toa. nego ne bese taka so site borevi, nego so ....... postarite broevi ke kazam, posto tie sto mi bea zapisani kako ponovi kontakti nemase dulikati.
ne mi e jasno kako i zosto e toa taka. aj toa e edniot problem. vtoriotproblem e toa sto koga ke napravam backup(export) na sd karticata, ..... mi gi socuvuva samo broevite sto se prefrleni od stariot tel. primer: od stariot tel sum prefrlil 400 kontakti, ... vo meguvreme se napravile 500. e koga pravam backup, normalno so select all komanda, ...... mi gi prefrla samo 400. treta rab, na gmail pak me zeza so samo 50 kontakti samo, pak zbunjoza!?!?!!?:tapp: zs ne gi prefrli site? i ko da ne mi bese dosta toa se zanesuvav na marketot i simnav nesto sto mi napravi problem i blokaza pa morav da napravam master reset. i tuka ustvari bidna mojot problem. duri togas primetiv deka sum izgubil kontakti a i na mail deka gi nema. a i pak mi se pojavija duplikatite. da ne pcujam no me nervira ovaa rabota, inaku tel k otel, odlicen mi bese i za rakuvanje i net i SE. ne se otkazuvam od telefonot, no sakam da znam kako da go resam problemov ako znae nekoj
P.S. segaprimetiv deka latinica pisam, ..... izvinete nome mrzi da prekucuvam pak se'

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
prvo zdravo do site.
e sega da si kazam sto maka si imam pa ako nekoj znae/moze da mi pomogne bi bilo super
imam htc cha cha, i bev zadovolen do skoro. no primetiv deka .............. kontaktite mi se duplirani. i so broj i so ime, pa gi brisev edno po edno duplikatite. e aj da e samo toa. nego ne bese taka so site borevi, nego so ....... postarite broevi ke kazam, posto tie sto mi bea zapisani kako ponovi kontakti nemase dulikati.
ne mi e jasno kako i zosto e toa taka. aj toa e edniot problem. vtoriotproblem e toa sto koga ke napravam backup(export) na sd karticata, ..... mi gi socuvuva samo broevite sto se prefrleni od stariot tel. primer: od stariot tel sum prefrlil 400 kontakti, ... vo meguvreme se napravile 500. e koga pravam backup, normalno so select all komanda, ...... mi gi prefrla samo 400. treta rab, na gmail pak me zeza so samo 50 kontakti samo, pak zbunjoza!?!?!!?:tapp: zs ne gi prefrli site? i ko da ne mi bese dosta toa se zanesuvav na marketot i simnav nesto sto mi napravi problem i blokaza pa morav da napravam master reset. i tuka ustvari bidna mojot problem. duri togas primetiv deka sum izgubil kontakti a i na mail deka gi nema. a i pak mi se pojavija duplikatite. da ne pcujam no me nervira ovaa rabota, inaku tel k otel, odlicen mi bese i za rakuvanje i net i SE. ne se otkazuvam od telefonot, no sakam da znam kako da go resam problemov ako znae nekoj
P.S. segaprimetiv deka latinica pisam, ..... izvinete nome mrzi da prekucuvam pak se'

Предпоствувам дека веке си ги имал броевите на телефонот, но исто така си ги имал и на СД картицата, па кога си направил бекап експорт си ги копирал двапати!
Ја така те разбрав?
Веке кога си направил мастер ресет треба да ги избрише оние на телефонот..... а кога веке ги имаш на СД картица направи експорт ке ги имаш и на телефонот нормално.

Она разлика што ти се прави во броевите е можеби затоа што до таму си ги зачувал на СД картица а потоа останатите (разликата мегу тие броеви) си ги зачувал покасно на телефонот.

За Гмеил не те разбирам .... какви 50 контакти, кои 50 контакти?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Предпоствувам дека веке си ги имал броевите на телефонот, но исто така си ги имал и на СД картицата, па кога си направил бекап експорт си ги копирал двапати!
Ја така те разбрав?
Веке кога си направил мастер ресет треба да ги избрише оние на телефонот..... а кога веке ги имаш на СД картица направи експорт ке ги имаш и на телефонот нормално.

Она разлика што ти се прави во броевите е можеби затоа што до таму си ги зачувал на СД картица а потоа останатите (разликата мегу тие броеви) си ги зачувал покасно на телефонот.

За Гмеил не те разбирам .... какви 50 контакти, кои 50 контакти?
друже, фала на жебата да ми помогнеш, но очигледно јас треба подобро да го објаснам проблемов, а за тоа ке ми треба уште цела една страница за да ме разбереш и ти и другите. недела е и ....... идам да уживам во сонцето, па ке пишам пак ако не смета
убав викенд на сите

Член од
24 септември 2011
Мислења
76
Поени од реакции
174
Луѓе,ми треба вашата помош.
Вчера купив ново телефонче Samsung Galaxy Ace 2 и нормално првата работа што ја вклучив беше Google play.Е сега,кликнав facebook,fruit ninja,instagram,viber да симнам и на секое од нив долго време ми покажува Downloading..,а по едно пола саат се појавува дека ми се симнува ама мноооогу споро иде.За еден саат апликација од 16 мб ми се симнува само 5%.Затоа се уклучив преку вифи,ама па таму бетер-не ми ни почнува да ми брои дека се симнува ваљда пошто при крај ми е интернетот дома.Е сега,сакав да знам дали има некој начин како побрзо да ги симнам апликациите?Ептен немам трпение за една апликација да чекам цел ден!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Луѓе,ми треба вашата помош.
Вчера купив ново телефонче Samsung Galaxy Ace 2 и нормално првата работа што ја вклучив беше Google play.Е сега,кликнав facebook,fruit ninja,instagram,viber да симнам и на секое од нив долго време ми покажува Downloading..,а по едно пола саат се појавува дека ми се симнува ама мноооогу споро иде.За еден саат апликација од 16 мб ми се симнува само 5%.Затоа се уклучив преку вифи,ама па таму бетер-не ми ни почнува да ми брои дека се симнува ваљда пошто при крај ми е интернетот дома.Е сега,сакав да знам дали има некој начин како побрзо да ги симнам апликациите?Ептен немам трпение за една апликација да чекам цел ден!
Симни го .apk фајлот од програмата што ја сакаш (http://www.1mobile.com/downloads/new), инсталирај Astro File Manager, преку усб префрли го .apk фајлот во телефонот и потоа преку AFM избери го истиот и инсталирај го.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Imam lg gt540 i morav da go resetiram (zoso sum talent) i sega android marketot ne mi raboti.
Go resetirav pak zoso why the fuck not ama pak ne raboti.
care da proraboti?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Imam lg gt540 i morav da go resetiram (zoso sum talent) i sega android marketot ne mi raboti.
Go resetirav pak zoso why the fuck not ama pak ne raboti.
care da proraboti?
не се ни вклучува или? да не треба да го внесеш gmail-от?

Kajgana Shop

На врв Bottom