Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Аууууу, реплицирање без аргументи. Ова ми се допаѓа. Супер. Значи во право сум хехехехеххе
Нема спомнување за природа, а и за човекови права. Само кукање и порколнување.. хахахаххаха.
Веќе кажав, ако не го/ја доведам во ред што следува

Аууууу, реплицирање без аргументи. Ова ми се допаѓа. Супер. Значи во право сум хехехехеххе
Нема спомнување за природа, а и за човекови права. Само кукање и порколнување.. хахахаххаха.

Викни ме да видам.

па не е ова циркус да викам публика.
иако ова вашето личи на циркус, со сите бои, шарено, ...... хахахахаха, па и публика си барате, ххахахаххааха
ај со здравје, доволно е од мене на оваа тема

па не е ова циркус да викам публика.
иако ова вашето личи на циркус, со сите бои, шарено, ...... хахахахаха, па и публика си барате, ххахахаххааха

Тоа што се родило детето такво/а не може да се реши со ќотек. Едноставно така си е родено и ќе си биди "обратно" како што го нарекувам јас.Колку и да го тепаш,нема да го премисли ќотекот е лошо средство кое што повеќето луѓе го употребуваат и мислат дека ќе успее во тоа.
Јас верувам дека никој не сака да има дете што е поразлично од другите,а исто така се коси со природата,а тоа што се родило такво тоа јас би рекол дека е Божја дарба или за неверниците едноставно се случило.

Тоа што се родило детето такво/а не може да се реши со ќотек. Едноставно така си е родено и ќе си биди "обратно" како што го нарекувам јас.Колку и да го тепаш,нема да го премисли ќотекот е лошо средство кое што повеќето луѓе го употребуваат и мислат дека ќе успее во тоа.
Јас верувам дека никој не сака да има дете што е поразлично од другите,а исто така се коси со природата,а тоа што се родило такво тоа јас би рекол дека е Божја дарба или за неверниците едноставно се случило.

Гледаш дека не е залуден твојот престој на кајгана. Се среди во главата малку, и почна логично да размислуваш.
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 11:28 ---

Не знаеш колку ти е темата благодарна за оваа одлука...

Во САД се гласаше и за легализација на марихуаната и за геј бракови
4FB138A33A034B4A83B5AE04786BC7A2.jpg

Паралелно со претседателските избори во САД граѓаните можеа да го дадат својот глас и за повеќе локални прашања во одделните сојузни држави, меѓу кои беа зголемување на даноците, укинување на смртната казна, но и легализација на марихуаната и нејзина продажба во немедицински цели, како и за правото за склучување геј-бракови.
Од вкупно 172 референдуми во 27 сојузни држави победа однесоа приврзаниците на конзумирањето на марихуаната заради рекреативни цели, на еднополовите бракови и на финансирањето на абортусите со државни средства.
Државите Колорадо и Вашингтон беа првите во земјата, кои го легализираа користењето на марихуаната за немедицински цели. Педесет и четири проценти, односно 55 отсто од избирачите во двете држави ја поддржаа оваа идеја. Тоа значи дека лицата над 21 година ќе имаат можност да купуваат марихуана од лиценцираните продавници, кои ќе плаќаат данок. Се очекува приходите од тие даноци на државата да и донесат милиони долари.
Гласачите во државата Орегон ја отрфлија оваа идеја на референдум. Повеќе американски држави во моментот го дозволуваат користењето на марихуана заради медицински цели. Во Арканзас и Монтана гласачите всушност се изјаснија за тоа дали го одобруваат користењето на марихуаната за медицински цели, при што првата држава ја отфрли таа идеја, а втората ја прифати.
Приврзаниците на хомосексуалните бракови се изјаснуваа во четири држави за ова прашање на референдум. Мејн, Вашингтон и Мериленд станаа првите кои на референдум го одобрија склучувањето на еднополови бракови. Во Минесота прашањето беше дали државата ќе се приклучи кон другите 30 држави, кои ги забранија еднополовите бракови, при што избирачите се изјаснија против воведувањето на таа забрана во уставот на Минесота. Во САД еднополовите бракови досега се одобрени во шест сојузни држави и во федералниот округ Вашингтон.
Во Калифорнија избирачите се изјаснуваа околу прашањето за укинување на смртната казна. Засега резултатите не се јасни, но доколку идејата биде поддржана, 720-те лица кои во моментот се осудени на смрт, ќе добијат доживотен затвор. Седумнаесет американски држави веќе се откажаа од смртната казна, но во повеќе од нив тоа се случи преку законска процедура. Само во Орегон во 1964 година избирачите одлучија на референдум да ја укинат смртната казна.

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=7D1B82D2B7C7CF4F8B5773C6A44BDE8F

Оф ЛЕЛЕ мори мајко. Пак со тие изрази НЕ Е ИЗБОР!!! Дали тоа значи дека е природно? ДА, природно е но е АНОМАЛИЈА. И педофилот не е крив што му се дига на 12 годишно девојче/момче, или што некоја сака да му го пуши на мазно уште без влакненца на 7 годишно дете. Или сијамските близнаци, НЕ Е НИВЕН ИЗБОР нели? Или двоглаво теле? Но тие може да умрат? Некој ќе направи разлика животно и човек не е исто. Но нели збориме за природата? А плус тоа има и момент кога треба едно од сијамците да умре(жртвува) за да му се даде шанса на другото да преживее. Е тука нели може да се мешаме, ама за сексуалноста НЕ? Хехехехе, не може така, ако веќе ни одговара да се мешаме да ги доведуваме работите во ред, тогаш и во оваа аномалија ќе се мешаме. Пошто е природно нели?
И сега што треба ние (нормалните) да правиме? Да дозволиме и поддржиме тие аномалии? Се разбира дека НЕ! Исто како што хомосексуалците и нивните подржувачи се повикуваат на природноста, така и ние треба да се повикаме на природноста. Односно, како што природата ги уништува, така и ние да не дозволиме да ни се качат на глава со тие “човекови права” кои не се воопшто природен феномен него се социолошки.
А за оноа синот/ќерката да ми каже дека е ХОМО, ух, од прва ќе сакам и потрудам да го/ја доведам во нормала како што треба (за инфо, имам деца), ама ако не успеам, значи не од прва, ама од втора ќе кажам ГИТЛА, ДА НЕ ТЕ ГЛЕДАМ, АНОМАЛИЈА СИ И НЕ ТИ Е МЕСТОТО СО НОРМАЛНИТЕ!!! Ќотек? НЕ! Криење? НЕ! Баш напротив, да се каже на глас, да се обележи.
После ова, не гледам ништо што би можеле поборниците на аномалиите да дадат аргумент ЗА. Ни како природност, ни како социолошки момент каде што мнозинството одлучува што е прифатливо, а што не е. А никогаш нема да бидеме малцинство, што многу ме радува
Имаше едно прашање дали сите стрејт мажи се потенцијални педофили? ДА, сите се потенцијални и педофили, и зоофили и сериски убици и сите други аномалии, без разлика дали се сексуални или некакви други аномалии.

A ти прочита бар една страна пред да коментираш?
Одговорено ти е на сите прашања, падобранецу.

Аргументите зошто не треба да им се дозволи брак треба да ги дадеш ти, затоа што на секое човечко суштество му следува правото да стапи во формално-правна заедница наречена брак.

Ти си во право, значи, колку што биле во право Инквизиторите кога палеле на клада, или колку што Хитлер имал право да ги праќа во гасни комори евреите.

Кога ќе излезеш од пубертет, па кога ќе се ожениш (недајбоже) и ко ќе имаш свое дете, тогаш ќе те прашам со што хебла ќе го тепаш за да му ја избиеш од глава хомосексуалноста.

Зависи во која конотација.
Како сексуална ориентација, ќе си се насмевнам, и баш ме боли, нека мисли што сака.
Како карактерна особина, ќе подразмислам што сум погрешила на дотичната личност.
мислев во сексуална ориентација... Пошто малку ми е лицимерно ако ги подржуваш а после некој те нарече педер/лезбејка тоа да го сметаш за навреда... така да тука има доста лицемерни личности во тој аспект....

мислев во сексуална ориентација... Пошто малку ми е лицимерно ако ги подржуваш а после некој те нарече педер/лезбејка тоа да го сметаш за навреда... така да тука има доста лицемерни личности во тој аспект....

Епа, не го сметам за навреда.
За недоразбирање, да.

Можеби си приметил дека иако не ги подржувам хомосексуалците, сепак ги нарекувам гејови а не педери. Затоа што сметам да се биде геј (хомосексуалец) е интимна и приватна работа или ајде да се изразам со речникот на моите опоненти на темава - сексуална ориентација . Педер е карактерна особина, човек може да биде стрејт, а сепак да е педер во душа.

Епа, не го сметам за навреда.
За недоразбирање, да.

eпа не си лицемер... Еве на пример Ставрогин рипа тука жустро ги брани ...но ако го наречат педер го смета за огромна навреда...тоа ти е лицемерие...
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 17:52 ---
Можеби си приметил дека иако не ги подржувам хомосексуалците, сепак ги нарекувам гејови а не педери. Затоа што сметам да се биде геј (хомосексуалец) е интимна и приватна работа или ајде да се изразам со речникот на моите опоненти на темава - сексуална ориентација . Педер е карактерна особина, човек може да биде стрејт, а сепак да е педер во душа.

тоа дека има многу педери у душа тоа е вистина.... али јбг....геј/педер/лезбејка како сексуална оринција да наречеш некој све е исто тоа.... ако го наречам некој Геј и го наречам педер истото сум го мислел...не значи дека ако го кажам поразлично има друго значење...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom