Г
ГОЦ-К.О
Гостин
Цуцнало магаренце едну жуту,и окококококорило се.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро видео надалеку се гледаСлушнало магарето дека има добри магарици у Македонија па тргнало со него

Аман бре. Малку магариња има на форумов?Не можам да издржам бе. Каква срцкаста фацка има магаренцето, ќе ме натерате џенем за Куманово да фатам![]()
![]()
![]()

Никој не ги спомна нивНа кајгана да, a на овој не![]()

Во Македонија заедно со своето магаре Исидор кое му го носи товарот, Конверсе влегол на граничниот премин Табановце, но бидејќи фатила зимата, магарето немало што да јаде по пат, па свештеникот исплашен за неговото здравје, побарал помош во Куманово. Гостопримливите кумановачни веднаш го сметсиле во една запуштена куќа, каде тој го поставил својот шатор. Му носеле храна и топли пиајлоци, но ништо не можеле да го разберат, бидејќи Конверсе зборува само француски.

То зимо беше много ладно , много магарчики испоцрцаше у куманово*Шо ти се вика сиромаштија![]()

Нека дојде кај мене, ја ЗОБ ќе му дадам!
Те га магаре вржано за дрво у Соколану, а Конверсе е куде Манту у кафану! Овој е све пропаганда, Конверсе е обичан човек од Вакв кој по грешку гу прошја реку.

Слушнало магарето дека има добри магарици у Македонија па тргнало со него

Многу сипатична приказна
Замислете, само пред стотина години ова бил единствен начин на патување. Сите аџии вака патувале во Ерусалим...
не се тие, ние сме магарињата да знаеш.Јас мислам дека магарето дошло да се запознае со неговите другари-магариња од Влада![]()