Американската претседателска кампања и избори (општа дискусија)

Кој ќе биде победник на претседателските избори?

• Вкупно гласачи
    131
  • Гласањето е завршено на .
Нејќеше да го нападне Иран заради страв да не ги изгуби изборите. Еве сега ќе видиш ако победи колку има да се прави јак и важен. Нови 4 години, минимум 400 000$ загарантирани од плата, топ ќе му биде. Michelle ќе му дава блоуџаб на секојдневна база, екстра ќе му е. :D
Ако му било за висината на платата подобро да станел адвокат. :) Не верувам дека нешто суштински ќе прави во вториот мандат. Истото префрлање од празно во шупливо како и во првиов.
Нема ниту на Хаваи, Вашингтон (the state)...
ич не им го разбирам гласањево.
Според лични убедувања - Обама. Според подобар однос кон Македонија - Ромни.
Среќа немам право на глас.
Вашингтон гласањето завршува за 10-тина минути. За Аљаска има време, ама таму е прилично јасно, Ромни тепа. Различни временски зони, затоа е така.

Zanetti: i vo Virginia e slicno, 90% od glasovite se izbroeni, a razlikata e samo nekolku iljadi.

Brojot na glasacite e zgolemen i naselenieto e mnogu promeneto preku zgolemena emigracija. Mnogu se razlikuva drzavava od pred 4 godini, da ne zborime pak pred 8 godini. Romney gi sploti belcite, ova bese posledna sansa da glasaat kako edinstven blok, no ja ispustija bidejki se soocuvaat so nova realnost.

Obama igra na kartata na etnicka podelba: celese da dobie 80% od malcinstvata i 40% od belcite. So mnogu pomalku belci na negova strana, pak pobeduva.

Се нервирам пошто цело време му дише во врат веќе пола саат во Охајо и Флорида, и никако да го прерипа. А го прерипа ли таму, му се еба матер на кускуле.
инаку тука ја следам ја http://elections.huffingtonpost.com/2012/results/

Никако да намали во Охајо и Флорида па и во Колорадо на гласови а во Вирџинија го стасуваат.. тешко ќе биде до крајов многу тешко.

Си легнувам јас утре кога ќе станам Ромни да биде претседател!! :свиркам:

Ако победи Обама ќе биде екстремно тесна победа, едвај што би се рекло. Ајде да завршат изборите и да спијам. :D Да бев во Америка сигурно ќе јадев сендвичи во Мекдоналдс чим од тука со толкав интерес ги пратам изборите во 5 сабајле. :)
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 04:58 ---
Тука пишува Обама има 243 од 270 потребни гласови за претседател (стално се менуваат бројките). :eek:

Дали е веќе победник?

http://www.foxnews.com/politics/elections/2012-election-results

244 - 193

Уште Флорида да ја земе Обама и ќе има 273 а потребни се 270 така да Ромни мора да ја добие Флорида која носи 29, другите се Вирџинија каде најверојатно Ромни ќе победи со 13.. Охио е 18 а Колорадо 9.

Никако да намали во Охајо и Флорида па и во Колорадо на гласови а во Вирџинија го стасуваат.. тешко ќе биде до крајов многу тешко.

Си легнувам јас утре кога ќе станам Ромни да биде претседател!! :свиркам:

Желбите се едно, реалноста е друга. :D И јас сакам Ромни да биде претседател, ама ќе видиме.

Ајде Ромни убрзај ритму додај гас јаче манијаче. :D

Обама е битанга не треба да победи, ама ќе го истуркаат некако, Илуминатите имаат незавршена работа со него. :D

250
ELECTORAL VOTES
85
UP FOR GRABS
203
ELECTORAL VOTES

Епа победи Обама во Охајо, нека е на здравје бричење на американците на суво во наредните 4 години.

Тоа е тоа.. ова црнциве се држат заедно и по секоја цена гласаат за Обама. Ја само од страна што ги гледам ме нервираат по твитер што се глупираат а пак можам да ги замислам оние оригинални Американци ама ајде тоа е со “среќа“ нека им е.

За помалку од 50 000 гласови
сега заради нив.... цел свет ке трпи
Сара Пејлин за претседничка 2016 :P

Не знам зашто ама како филм да гледам ми е програмава на CNN :D
Ќе ја земе Обама Флорида. Ја лапна победава :)

Другпат пуканки ќе си направам, ова интересно било :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom