Американската претседателска кампања и избори (општа дискусија)

Кој ќе биде победник на претседателските избори?

• Вкупно гласачи
    131
  • Гласањето е завршено на .
Годинава изгледа Флорида ќе ја реши трката.
И да ја добие Флорида Ромни, ништо не прави без Охајо. А, губи и во Колорадо... Но, сепак, трчаше многу неизедначена трка. Тој мораше да брка 10 држави, Обама само две, а доволно му е да победи само во една од нив. Мислам дека веќе е извесно дека ги изгуби изборите, но им заврши неверојатна работа на републиканците за наредните. Ги врати на еднакви стартни позиции, кои ги имаа изгубено со Мек Кејн.

Сепак најверојатно кускулето Обама пак ќе победи, но да почекаме до крај.

Колку % има излезност на гласање?

Море ќе тепа Ромни еј не го потценувајте човекот. :) Луда трка до сам крај ќе биде.

Охајо и Флорида, на нив ќе се крши се. Во двете води кускулето, ама не е конечно. Флорида е ептен тесно, 7 пати се направи пресврт од самиот старт на броењето, мислам дека ќе може да ги преврти таму. Охајо ќе биде донесена победата за кускулето.
но им заврши неверојатна работа на републиканците за наредните. Ги врати на еднакви стартни позиции, кои ги имаа изгубено со Мек Кејн.
Мислам дека овоа е клучниот дел на овие избори. Ако изгуби сега Ромни, останува на Обама пак државата, светскава криза ќе го јаде уште САД, а дополнително кредитите што ги зимаа од кинезите. До крајот на мандатот(вториот ако го има), мое мислење Обама толку ќе ги оштети демократите што ќе обезбеди минимум 2 републиканци во белата куќа после него. Али како што викаат србите, живи били па видели :D

Колку % има излезност на гласање?

Ogromna izlezenost, najgolema dosega. Na Florida izleguvaat da glasaat i lugje sto retko koga glasale. Toa e najgolemoto iznenaduvanje na izborive. Demokrative gi iznenadija site vo dve klucni drzavi, organiziraa prevoz, se javuvaa po telefon na sekoj mozen glasac, organiziraa predvremeno glasanje, itn.

Ostanatite 10% neizbroeni glasovi na Florida se vo opstini koi se nastroeni za Demokratite.

Inaku Obama pokela go prevzema vodstvoto na Florida i vo Ohajo. Sepak, se uste ima vreme i situacijata moze da se smeni. Romney neocekuvano pobedi vo Arizona, a blisku e da pobedi i vo Wisconsin kako i vo Severna Karolina.

Obama vodi 172-163

Aко победи Обама, спремајте се за World War 3, напад на Иран, чалам со нуклеарки и сл. американско sci-fi сценарио, само што овојпат нема да биде филм, туку реално сценарио. :D

Aко победи Обама, спремајте се за World War 3, напад на Иран, чалам со нуклеарки и сл. американско sci-fi сценарио, само што овојпат нема да биде филм, туку реално сценарио. :D
Побрзо Ромни би отворал војни, бидејќи програмата му е таква (зголемен воен буџет, а намалување на даноци) отколку Обама. Црнецот нема толку храброст. Да беше републиканец, досега Иран ќе беше нападнат.

Не каква 3та С.В... ќе му дадат уште една Нобелова награда за мир :icon_lol:

Пробав да видам како оди Аљаска со избориве, ама кај нив уште изгледа нема избори :)

Побрзо Ромни би отворал војни, бидејќи програмата му е таква (зголемен воен буџет, а намалување на даноци) отколку Обама. Црнецот нема толку храброст. Да беше републиканец, досега Иран ќе беше нападнат.

Нејќеше да го нападне Иран заради страв да не ги изгуби изборите. Еве сега ќе видиш ако победи колку има да се прави јак и важен. Нови 4 години, минимум 400 000$ загарантирани од плата, топ ќе му биде. Michelle ќе му дава блоуџаб на секојдневна база, екстра ќе му е. :D
--- надополнето: Nov 7, 2012 3:41 AM ---
Пробав да видам како оди Аљаска со избориве, ама кај нив уште изгледа нема избори :)

Alaska is in Russia, нема избори таму. :pos:

Нема ниту на Хаваи, Вашингтон (the state)...
ич не им го разбирам гласањево.
Според лични убедувања - Обама. Според подобар однос кон Македонија - Ромни.
Среќа немам право на глас.

Нема ниту на Хаваи, Вашингтон (the state)...
ич не им го разбирам гласањево.
Според лични убедувања - Обама. Според подобар однос кон Македонија - Ромни.
Среќа немам право на глас.

Пумиче виолетово, уживкај си и :свиркам: си и чекај ја разврската околу светскиот претседател. :D Да видиме кој ќе жари и пали во наредните 4 години, кој ќе го дрма светот и ќе воведува демократија хаха.

Се нервирам пошто цело време му дише во врат веќе пола саат во Охајо и Флорида, и никако да го прерипа. А го прерипа ли таму, му се еба матер на кускуле.
инаку тука ја следам ја http://elections.huffingtonpost.com/2012/results/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom