Македонија Вечна - Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Persey
  • Време на започнување Време на започнување
Што и фалеше бе на калдрмата, леба ти?:eek:

Ништо леба ми,освен што по мене не ја личеше за плоштад,за улици да..а башка и на места беше нерамна,се собираше вода...другото си беше ОК.
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 16:29 ---
Мене ме интересира.... зашто Археолошкиот музеј и Финансиска полиција имаат ГАДНИ жолти светла? Мислам стварно.... додека Музејот на македонската борба изгледа преубаво навечер, не можам да го кажам истото за овие два објекта.

Мењаат нон стоп со боите,де црвена,де лила,па жолта..или испробуваат која варијанта би била најдобра или глупи се.

Ништо леба ми,освен што по мене не ја личеше за плоштад,за улици да..а башка и на места беше нерамна,се собираше вода...другото си беше ОК.
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 16:29 ---

Мењаат нон стоп со боите,де црвена,де лила,па жолта..или испробуваат која варијанта би била најдобра или глупи се.

Глупи се.
Неколку пати навечер поминувам од таму, се жолти се.

Aбе и баба ми жалеше по ,,старо,, Скопје.
Ама земјотрес го погоди :(
Сестра ми ќе жали по ова Скопје, кога (се надевам) за 20 години ќе се менува, шири, итн.
Ако дојде Бранко на власт може и порано да почне да се шири плоштадот...if you know what I mean. :)

Добар спот но мислам дека требаше поќе од убавите градби да покажат посебно на вечер и некој урбани сцени во смисла историја-модерно време. Сепак добар спот.

Па ли ќе ја тупите? Аман бе нели ви скурчи досеа да се тролате со едни исти муабети?

он топик- супер си е видеото, нека се доработи докаде се може скопје, нека се уреди тоа плоштадчето, и аман веќе. И секое дополнително додавање на скопје 2014 од првичниот проект што одеше на видеото е срање, посебно бродовите и тркалото каруселот.....

Нема човек кој не жали по ''младоста''. А твоето Скопје од младоста кое беше? Калдрма на плоштад, Кенан кожарот и баракичка за семки и пуканки,преку Вардар 10 хектара празна нива и тополи... Сепак,твоја слика е тоа...
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 15:36 ---

Ги гледаш и низ Лондон сигурно,или таму се друго..во Ск не ги личи?
Па не ги личи у 21 век да ги градиш вакви, шупак еден.

Кај и да е чекам некој Чаршија-урбан фраер, да ја стави сликата од автобусите на плоштад од 70та година и да се посере со коментар од типот “ е ова е правото Скопје ’’ .

Топ е ск,веќе наликува на европски град,ама зашто нез само во него се гради,другите градови се љом..

Што сте запнале по тоа спомениците само, како само тие да се дел од проектот. А доколку некој од вас бил во некој од европските земји, тогаш таму е преполно со споменици, Италија, Шпанија, Австрија, Франција(каде што имаат споменик дури и од Зидан) и ред други европски земји. И таму е натрупано од споменици, па луѓето не се жалат за тоа, него тие го охрабруваат и си ја почитуваат нивната историја.

Од финансиска гледна точка, овие споменици во иднина ќе ни носат туристи од кој нашата држава ќе има корист. А не спаѓаат само спомениците тука, туку и музеите и стариот театар кој се изградија. Исто така тука спаѓа и Македонската филхармонија.

Пред да ми залепите етикета дека сум политички определен, морам да кажам дека не сум, и планирам да останам како таков.
Наместо да се исмејувате на нашата историја, вреднувајте ја и почитувајте ја.

Можеби отидов малку надвор од темата, но колку да одговорам на видеото, мене воопшто не ми се допадна.

И спотот и споменици,сето тоа е убаво,само што лошо е да се однесуваме како Скопје да е Константинопол,а државата Византиска Империја...

Мене ме интересира.... зашто Археолошкиот музеј и Финансиска полиција имаат ГАДНИ жолти светла? Мислам стварно.... додека Музејот на македонската борба изгледа преубаво навечер, не можам да го кажам истото за овие два објекта.
Пошто Коце е селски кмет и он лично го бира осветлувањето (бојата, интензитетот и начинот на работа). Какви архитекти, какви инжињери, исто ко кај него дома у двор да си декорира..

Поздрав до Коце, бате Ѓеле и цел извршен комитет од општински комитет Ростуше

(y)

Добар спот за с.Скопје..
......и пак ќе повторам од горе, ОВА НЕ Е СКОПЈЕ!!!!

Коце, Вангелштајн и сите други што му е****е мајката, смислете му ново име на ова, такво селско, за да го личи....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom