Откуп на книги

Не е тоа, се селам од државата со тенденција никогаш да не се вратам. Не гледам никаква причина да ги чувам книгите.

Комплетите кои ги имам секако планирам така да ги продадам, глупаво е да ги делам. Достоевски, Толстој, Тургењев, Ремарк, Шекспир, тоа се ќе оди како комплет.
Робин ШАРМА нешто имаш ? и кажими цена за сите дела од Шекспир ! позз

Јас сакам да им се заблагодарам на сите кои покажаа интерес за книгите. Меѓутоа, денес се консултирав со човек кој се разбира во бизнисот со книги (сопственик на книжара) и ми рече НИКАКО да не ги продавам книгите на парче. Причината е тоа што прво ќе одат поретките и поатрактивните наслови, а потоа многу потешко ќе ги продадам другите книги. Значи, или ќе оди цела библиотека на тапан, или ништо. Веќе контактирав неколку српски фирми кои се занимаваат со откуп на книги, па ќе видиме како ќе оди сето тоа.

Во секој случај, благодарам за интересот и советите (посебно на Сусаро и Саладин :)).

Јас сакам да им се заблагодарам на сите кои покажаа интерес за книгите. Меѓутоа, денес се консултирав со човек кој се разбира во бизнисот со книги (сопственик на книжара) и ми рече НИКАКО да не ги продавам книгите на парче. Причината е тоа што прво ќе одат поретките и поатрактивните наслови, а потоа многу потешко ќе ги продадам другите книги. Значи, или ќе оди цела библиотека на тапан, или ништо. Веќе контактирав неколку српски фирми кои се занимаваат со откуп на книги, па ќе видиме како ќе оди сето тоа.

Во секој случај, благодарам за интересот и советите (посебно на Сусаро и Саладин :)).
и благодарност до мене се разбира :)
Знаеш на 19 ми е роденден, а Зола не успеав да го најдам хард копи. :pipi:

Не знам дали е ова соодветно место за темава, ако не е, модераторот нека ја префрли таму каде што треба да биде.

Ме интересира, дали некој врши откуп на книги на старо? Имам поприлично голема библиотека, воглавно книги печатени на македонски и српски јазик и сакам да ја продадам.

Zaglaven si so pari ili?
Toptan ,sto pari baras za celata.

Zaglaven si so pari ili?
Toptan ,sto pari baras za celata.

Објаснив погор зошто ја продавам библиотеката. Во преговори сум со една српска фирма за откуп на книги, всушност им доставив список само на дел од книгите, кога ќе извршат проценка, ќе можам да зборувам за цената.

:)

Објаснив погор зошто ја продавам библиотеката. Во преговори сум со една српска фирма за откуп на книги, всушност им доставив список само на дел од книгите, кога ќе извршат проценка, ќе можам да зборувам за цената.

:)

Prati mi krajna cena po PP.

Ke vidam jas dali mozam, ako ne, da pustam glas. Jas licno na srbine ne bi im veruval deka ke gi otkupat (ne da ti pravam zazubici, ama, trba da ukalkuliraat transport, carina, danok, da ne otkazat od neisplatlivost ili ti ponudat epten sramotna cena). Ne ti garantiram nisto. Da vidam cena i se preesapam, a i da pustam glas po filjan lugje.

a dali mozebi ja imas prorostvoto na romanovi od stiv beri na makedonski jazis. TE MOLAM pisi ako ja imas

Ако има некој заинтересиран за СТРАНСКИ И ЈУГОСЛОВЕНСКИ АВТОРИ, (зелена корица со златни букви) имам нешто јас за продавање:
Дејвид Коперфилд - 3 тома
Опасни врски - 2 тома
Златна гранка

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom