Може ли Македонија да ги врати воопшто кредитите што ги зема?

• Креатор на темата Креатор на темата Mister No
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум кажувам аргументи и факти он за Ацета се фатил како слеп, некој твој приказни ти ги разбив со аргументи и факти сега почнуваш демагогии да ми продаваш и приказни.
Јас кога сум помогнал да се направат извозни стратегии за некој компании ти уште висеше на форум. Добро не си економист а ми држиш лекции по економија топ.

Лаву Македонски, не губи време тука, потребен си му на пастирот и на народот! Земи прави стратегии, од тебе зависи судбината на татковината. И кога ќе имаш малку слободно време, опни некоја во локалното УМС, за да го одржиш прирастот на млади лавчиња.

Лаву Македонски, не губи време тука, потребен си му на пастирот и на народот! Земи прави стратегии, од тебе зависи судбината на татковината. И кога ќе имаш малку слободно време, опни некоја во локалното УМС, за да го одржиш прирастот на млади лавчиња.
Сега ми е јасно зошто има толку членови кој биле активни по неколку месеци или максимум 1-2 години и после веќе ги нема на форумот. Лепачи на етикети, исфрустрирани луѓе, луѓе со комплекси, луѓе со завист.Луѓе полни со љубомора и омилен спорт плукање и критикување по се и сешто. Па кој нормален би издржал повеќе од неколку месеци или година во ваква средина. Со чесни исклучоци на форумот кој стварно вредат не се пристрасни, објективни се и се држат до својот став, се останато е :гомце:

Како првин тој постот со 6 точки што ти објаснувам беше катастрофи, за некој економски работи немаш елементарни познавања а нудиш решенија ,а некој од нив и мене ме насмејаа не знаев дали браќата Грим ги пишувале. Сум го рекламирал реформирано Вмро на форуми:facepalm:. Инаку ти додека извезуваше шлепери бостан и сливи , јас правев стратегии за извоз на стоки со поголема додадена вредност. Значи ти додека си извезувал суровини а тука ми го дрвиш на форуми дека треба производи да произведуваме сум правел нешто за што треба тим знаење, податоци итн. И баба ми да има нива ќе знае еден шлепер суровини да го изнесе преку граница, иди прави стратегија на некоја компанија помогни да се направи , па после кажувај ми што е потешко шлепер суровини преку граници да извезеш или да правиш стратегија со триста фактори , варијабли, податоци, истражувања , предвидувања итн, ти ако ја заебеш зделката со шлеперот колку ќе изгубиш 10-20 000 евра , ние што имаме таков проект ако сме заебеле работа при изработка на стратегијата некој ќе бил оштетен за неколку стотици илјади евра, а може и до милионче да стигне. За почеток научи како тоа што тие е суровина да го ставиш во тегла и да го извезеш, место да го продаваш како суровини. Да не ја гледам твојата суровина во некоја хрватска тегла во некој маркет.Поздрав

Aко најдеш начин да пакуваш финален продукт од лубеници, препишувам ти целото имајне и идам да работам за тебе. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Не се секирај ти за мен, шо дек и как работам. Не ми требат варијабли, изводи, диференцијали, матрици, графици, економетрија, тимови, знаење, маркет анализа, да си направам сметката колку вреде еден ладилник за 100-150 тона производство, колку е почетната инвестиција, колку требе да се додаде да има сушара и казанче за варејне компот.

А баба ти баш сакам да видам да проба да произведува шлепери производство, Ајде како добар човек, давам ниви под концесија, само да видам баба ти шо ќе произведе. Орани са, само требе да ги сее со нешто. Ајде јас ќе инвестирам у баба ти, само донеси ја, за да ми докажеш оти е така. Имаш ли толкави ташаци, как шо имаш уста? Правеме договор кај нотар, со сите чешити.
На сите до еден човеци шо са ми кажале оти е лесно, сите до еден сам ги поканил уредно и културно да дојдат да ми помогнат барем еден ден. Повеќето бегат како ѓавол од темјан.

Не ти го дрвам, јас не се дистанцирам од проблемо. Јас сам дел од проблемо. Дека виде или прочита оти јас се ставих на повисок пиедестал и кажувам како требе, и дека мора да се спроведе тава јас шо го кажувам? Јас сам дел од тај проблем, и со напор од петните жили пробувам да сменам нешто.

Цитирајнето на цифри и суми не го праве твојо аргумент посилен или поважен. Еден мал погон со 5 души вработени, со ладилник и конзервирајне на храна далеку може да направе поголема важност на локално ниво, отколку една од твојте фамозно цитирани фирми.. Ама тава е веќе локална политика.

Гледај ја слободно мојта суровина у Хрватска, Германија, Австрија, Северна Италија, или Русија. Моја е, со мојте испукани раци и пот е произведена. И е реален учинок за тија мочани девизи шо флеват у Македонија. Не е услуга, производ.
Ако даде Господ, некој ден ќе гледаш и тегла у истите маркети, ама се у свое време. Не се брзам јас.

Сега ми е јасно зошто има толку членови кој биле активни по неколку месеци или максимум 1-2 години и после веќе ги нема на форумот. Лепачи на етикети, исфрустрирани луѓе, луѓе со комплекси, луѓе со завист.Луѓе полни со љубомора и омилен спорт плукање и критикување по се и сешто. Па кој нормален би издржал повеќе од неколку месеци или година во ваква средина. Со чесни исклучоци на форумот кој стварно вредат не се пристрасни, објективни се и се држат до својот став, се останато е :гомце:
Лаву бе, не доликува на човек со твоите сертификати, дипломи и тренинзи вака да се изразува. Дај опрај се малку, утре автопатот демир-капија смоквица ќе го направат, ти ферарито треба да го збрчиш по него, како и секој успешен бизмисмен од твој калибар.

Лаву бе, не доликува на човек со твоите сертификати, дипломи и тренинзи вака да се изразува. Дај опрај се малку, утре автопатот демир-капија смоквица ќе го направат, ти ферарито треба да го збрчиш по него, како и секој успешен бизмисмен од твој калибар.
Немој бе да му лепиш етикети на успешен бизнисмен ете преска призна дека не е по политиката. Независен е лавот.

Aко најдеш начин да пакуваш финален продукт од лубеници, препишувам ти целото имајне и идам да работам за тебе. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:
.
Не се прави на три ипол рече Сливи и Лубеници јас ти спомнав за сливите не за лубениците:)
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 02:22 ---
утре автопатот демир-капија смоквица ќе го направат, ти ферарито треба да го збрчиш по него, како и секој успешен бизмисмен од твој калибар.
Фала фала и ти да си дочекаш да не го дрвиш на форуми:)
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 02:24 ---
Немој бе да му лепиш етикети на успешен бизнисмен ете преска призна дека не е по политиката.
Го :drk: ? Гледам те снема едно време а објави дека го маваш , па сега кога заврши работа можеш да продолжиш со тролање:) Патем наздравје

Не се прави на три ипол рече Сливи и Лубеници јас ти спомнав за сливите не за лубениците:)

Не бе, само практикувам дел од методите шо ги наброја у твојо пост. Нели прецизираме и правеме економска анализа да нема оштетена странка. И јас како слеп за стап се фатих за првата рачка.. И сега културно ми се оправдуваш, дека јас сам крив оти ти не си прецизирал нешто.
Нема проблем, ајде јас сам крив.

Немој бе да му лепиш етикети на успешен бизнисмен ете преска призна дека не е по политиката. Независен е лавот.
Независен, од тешки дроги. Додуша делува малку дека е на печурки, ама тоа може му е од сите сертификати, дипломи и тренинзи што ги има.

Независен, од тешки дроги. Додуша делува малку дека е на печурки, ама тоа може му е од сите сертификати, дипломи и тренинзи што ги има.
Не е габи. Габите по принцип праат го човек креативен. А креативен човек не копира наслови од медии, туку пише сопствени работи.

Дечки ајде чао , треба да се одморам за утре да имам енергија , немам толку време и енергија колку што можете вие да напишете и објавите а јас да ви одгворам , без разлика од тоа што добар дел од постовите ви се јадење бурек и провоцирање и лепење етикети. Немам што повеќе да се објаснувам веќе на оваа тема и не одговарам на реплики. Инаку мора да ви признаам дека сте подобри од мене во една работа а тоа е дека стварно немам толку време и енергија да висам на форуми и да одговарам на секоја реплика колку што имате вие време и енергија :)

Дечки ајде чао , треба да се одморам за утре да имам енергија , немам толку време и енергија колку што можете вие да напишете и објавите а јас да ви одгворам , без разлика од тоа што добар дел од постовите ви се јадење бурек и провоцирање и лепење етикети. Немам што повеќе да се објаснувам веќе на оваа тема и не одговарам на реплики. Инаку мора да ви признаам дека сте подобри од мене во една работа а тоа е дека стварно немам толку време и енергија да висам на форуми и да одговарам на секоја реплика колку што имате вие време и енергија :)
Биди земјоделец, цело зимо ќе си слободен да јадеш трици по форум, а не ти имаш 9 to 5 job. Where is your spirit for entrepreneurship, and the thrilling high of the drugs called free market.

Не е габи. Габите по принцип праат го човек креативен. А креативен човек не копира наслови од медии, туку пише сопствени работи.
Мислиш така лесно е да се зема 600 евра плата.
Гит таму, клошари. Лавот кога правеше јаки анализи вие смоки од Велија јадевте.

Гит таму, клошари. Лавот кога правеше јаки анализи вие смоки од Велија јадевте.
Де мури па ти, шо саа ме падеш... Ногу сакам да се научам кој му е дилеро. Зашо па он да знаа само анализи да праа.. И јас сакам да сам успешен економист у Македонија. Скисна ми да сам земјоделец/клошар.

ps. I think that Lion will help in repaying our foreign debt. His expertise, vast knowledge base, and practical experience in a free market economy will provide invaluable tide of foreign currencies in our economy. We believe in you, oh Great Macedonian Lion.

Де мури па ти, шо саа ме падеш... Ногу сакам да се научам кој му е дилеро. Зашо па он да знаа само анализи да праа.. И јас сакам да сам успешен економист у Македонија. Скисна ми да сам земјоделец/клошар.

ps. I think that Lion will help in repaying our foreign debt. His expertise, vast knowledge base, and practical experience in a free market economy will provide invaluable tide of foreign currencies in our economy. We believe in you, oh Great Macedonian Lion.
Луки тава е ного тешко, да бидеш економист како Лаво. Требе прво да земеш да ја излепеш кооперацијата во Подареш со плакати на вемеро, па после да се виде дали се квалификуваш за економист. Ако имате некоја друга јавна површина во подареш, не пример трансформатор, селско куче и слично, бонус поени добиваш да ги излепеш со плакати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom