Данок за ергените над 35 години и момите над 30 години ?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Во борбата за повеќе деца, секоја женка е драгоцена. Сите кои те нарекоа предавник ќе ти се извинат, ти само раѓај.

Извинувањето не ми го остварува сонот. Пари или материјали! (Не е до мене, вие сакавте оваков систем)

Да сме во нормална држава, каде што опаѓа наталитетот ова би било нормално. Ете во Швајцарија, ако си во брак плаќаш данок (затоа многу се одлучуваат на заеднички живот без брак). Плус, секој после 18 години плаќа данок за брак, се додека не се ожени/омажи, само што данокот кога ќе се ожениш е помал. Башка, не дај боже да се разведуеш таму, за мажите е пекол, башка ако жена ти изгуби работа, мажот треба да плаќа осигурање. Али ко што реков, во нормална држава.
Ako se vo brak ne znaci i deka imaat deca. Posebno ako se nekoi diplomirani i magistrirani jaki gospoda i gospogici vo brak.

Лионче, кој дел од нормална држава од постот што си го цитирал не го разбираш?

ненормална држава, ненормални закони.

Јас одма ќе се женам, ако ми најде државата невеста.

[quote="НеоН, post: 5429771, member: 41784"]Да сме во нормална држава, каде што опаѓа наталитетот ова би било нормално. Ете во Швајцарија, ако си во брак плаќаш данок (затоа многу се одлучуваат на заеднички живот без брак). Плус, секој после 18 години плаќа данок за брак, се додека не се ожени/омажи, само што данокот кога ќе се ожениш е помал. Башка, не дај боже да се разведуеш таму, за мажите е пекол, башка ако жена ти изгуби работа, мажот треба да плаќа осигурање. Али ко што реков, во нормална држава.
Кај ќе го разберат ова интелекти од типот на Max Legend , Мачорка, @IIumious , @Прототип, IgorChete, The_SKillz_Beatz, Shemsa.[/quote]

Во нормална држава би се преземале мерки кои не се контрапродуктивни. Македонија во никој случај не е Швајцарија. Со 200 евра плата колку што е просек во МК пола одвојуваш за сметки, кирија, храна, други трошоци. А како што пастирот со владата донесува уште деморализирачки закони кои само мотивираат што повеќе и повеќе млади да бегаат од оваа септичка јама ваков закон да се донесе ќе биде капка која ќе ја прелее чашата (а ако не биде тоа, тогаш ЕВН со зимското поскапување и Топлификација).

Интелекту, кажи ми, како да ги покријам сите сметки, арачи и рекети со само 200 евра?

Интелекту, кажи ми, како да ги покријам сите сметки, арачи и рекети со само 200 евра?

Ќе работеш повеќе, ќе трошеш помалку. Ќе си скратеш од луксузите, сега е криза, требе максимално да се помага на државата да се постигне посакуваната благостостојба.

Кај ќе го разберат ова интелекти од типот на Max Legend , Мачорка, @IIumious , @Прототип, IgorChete, The_SKillz_Beatz, Shemsa.

Во нормална држава би се преземале мерки кои не се контрапродуктивни. Македонија во никој случај не е Швајцарија. Со 200 евра плата колку што е просек во МК пола одвојуваш за сметки, кирија, храна, други трошоци. А како што пастирот со владата донесува уште деморализирачки закони кои само мотивираат што повеќе и повеќе млади да бегаат од оваа септичка јама ваков закон да се донесе ќе биде капка која ќе ја прелее чашата (а ако не биде тоа, тогаш ЕВН со зимското поскапување и Топлификација).

1.Интелекту, кажи ми, како да ги покријам сите сметки, арачи и рекети со само 200 евра?[/quote]
Иди првин прошетај во Швајцарија види колку кошта храната, колку кошта такси за имот, итн итн. Па после прави се паметен.
1. Па иди усоврши се во некоја област место да висиш на форуми со денови па може и ќе стигнеш по 600 евра месечно да земеш. Па освен за сметки да ти останат пари и за други работи.Поздрав

Да сме во нормална држава, каде што опаѓа наталитетот ова би било нормално. Ете во Швајцарија, ако си во брак плаќаш данок (затоа многу се одлучуваат на заеднички живот без брак). Плус, секој после 18 години плаќа данок за брак, се додека не се ожени/омажи, само што данокот кога ќе се ожениш е помал. Башка, не дај боже да се разведуеш таму, за мажите е пекол, башка ако жена ти изгуби работа, мажот треба да плаќа осигурање. Али ко што реков, во нормална држава.
[quote="НеоН, post: 5429771, member: 41784"]Да сме во нормална држава, каде што опаѓа наталитетот ова би било нормално. Ете во Швајцарија, ако си во брак плаќаш данок (затоа многу се одлучуваат на заеднички живот без брак). Плус, секој после 18 години плаќа данок за брак, се додека не се ожени/омажи, само што данокот кога ќе се ожениш е помал. Башка, не дај боже да се разведуеш таму, за мажите е пекол, башка ако жена ти изгуби работа, мажот треба да плаќа осигурање. Али ко што реков, во нормална држава.

Не постои специјален данок за брак, не ја извртувај вистината. Во Швајцарија место секој индивидуалец посебно, даноците ги плаќаат двајцата партнери заедно при што плаќаат 10 проценти повеќе отколку што би плаќале индивидуално. Овој даночен систем нема никаква допирна точка со темата на дискусија и уште помалку има везе со наталитет.
Арно ама, ЛИОНче не ни знае за што Неон зборува и се запали како петел иако Неон зборува за сосема спротивна работа, кога не-венчани плаќаат помалку данок од венчани, во темава се дискутира сосема спротивното, ама кој да сфати, нели лавче?

Ќе работеш повеќе, ќе трошеш помалку. Ќе си скратеш од луксузите, сега е криза, требе максимално да се помага на државата да се постигне посакуваната благостостојба.

Со 200 евра кој луксуз се дозволува?

Арно ама, ЛИОНче не ни знае за што Неон зборува и се запали како петел иако Неон зборува за сосема спротивна работа, кога не-венчани плаќаат помалку данок од венчани, во темава се дискутира сосема спротивното, ама кој да сфати, нели лавче?
НеоН Плус, секој после 18 години плаќа данок за брак, се додека не се ожени/омажи, само што данокот кога ќе се ожениш е помал
Прочитај му го уштеднаш постот очигледно нешто не си укапирал.

Нека дојди пак од УЈП таа плавата скопјанка со куров ќе го платам данокот :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Ми избега првиот пат ама сега нема кде да бега.

Заборавив дека не ме фаќа данокот.....

1.Интелекту, кажи ми, како да ги покријам сите сметки, арачи и рекети со само 200 евра?
Иди првин прошетај во Швајцарија види колку кошта храната, колку кошта такси за имот, итн итн. Па после прави се паметен.
1. Па иди усоврши се во некоја област место да висиш на форуми со денови па може и ќе стигнеш по 600 евра месечно да земеш. Па освен за сметки да ти останат пари и за други работи.Поздрав[/quote]

Прашај го твојот актив партнер Грујо зошто сум на форумов, а воедно прашај ги и лепешкарите од Образование кои веќе 20 години се одговорни за промашувањата во образовниот кадар.

Со 200 евра кој луксуз се дозволува?
Интернет, кола, бензин, цигари, купечки алкохол, мобилен телефон, готова и процесирана храна...
После ќе си произведуваш по нешто, и ќе крпеш крај со крај. Шопинг, мопинг, кафенце, дремејне по кафичи, ќе забравеш.. .Ехее од колку нешта човек може да си скрате, само и само да помогне на државата да тргне напред. Плус ќе се жене, па со невестата ќе си имат 4-5 детенца и за 10-15 години ќе пораснат децата че станат работоспособни. И со целата скромност и работливост, истовремено проткаена со реформираното образование, ќе и тргне на државата напред. Човек само желба требе да има.

Te чита овде низ темава ја и ми се чини паметно пишуваш. Ја су прос чоек па зато да те прашам. Колку деца требат да има секоја жена и колку секој маж. Ме ентересират и колку жители треби да има државава? Мора да знајме до кога да се множиме да не претераме јебаго?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom