A
AnFem
Гостин
Во борбата за повеќе деца, секоја женка е драгоцена. Сите кои те нарекоа предавник ќе ти се извинат, ти само раѓај.
Извинувањето не ми го остварува сонот. Пари или материјали! (Не е до мене, вие сакавте оваков систем)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во борбата за повеќе деца, секоја женка е драгоцена. Сите кои те нарекоа предавник ќе ти се извинат, ти само раѓај.
Ako se vo brak ne znaci i deka imaat deca. Posebno ako se nekoi diplomirani i magistrirani jaki gospoda i gospogici vo brak.Да сме во нормална држава, каде што опаѓа наталитетот ова би било нормално. Ете во Швајцарија, ако си во брак плаќаш данок (затоа многу се одлучуваат на заеднички живот без брак). Плус, секој после 18 години плаќа данок за брак, се додека не се ожени/омажи, само што данокот кога ќе се ожениш е помал. Башка, не дај боже да се разведуеш таму, за мажите е пекол, башка ако жена ти изгуби работа, мажот треба да плаќа осигурање. Али ко што реков, во нормална држава.
Кај ќе го разберат ова интелекти од типот на Max Legend , Мачорка, @IIumious , @Прототип, IgorChete, The_SKillz_Beatz, Shemsa.[/quote][quote="НеоН, post: 5429771, member: 41784"]Да сме во нормална држава, каде што опаѓа наталитетот ова би било нормално. Ете во Швајцарија, ако си во брак плаќаш данок (затоа многу се одлучуваат на заеднички живот без брак). Плус, секој после 18 години плаќа данок за брак, се додека не се ожени/омажи, само што данокот кога ќе се ожениш е помал. Башка, не дај боже да се разведуеш таму, за мажите е пекол, башка ако жена ти изгуби работа, мажот треба да плаќа осигурање. Али ко што реков, во нормална држава.
Интелекту, кажи ми, како да ги покријам сите сметки, арачи и рекети со само 200 евра?
Кај ќе го разберат ова интелекти од типот на Max Legend , Мачорка, @IIumious , @Прототип, IgorChete, The_SKillz_Beatz, Shemsa.
Да сме во нормална држава, каде што опаѓа наталитетот ова би било нормално. Ете во Швајцарија, ако си во брак плаќаш данок (затоа многу се одлучуваат на заеднички живот без брак). Плус, секој после 18 години плаќа данок за брак, се додека не се ожени/омажи, само што данокот кога ќе се ожениш е помал. Башка, не дај боже да се разведуеш таму, за мажите е пекол, башка ако жена ти изгуби работа, мажот треба да плаќа осигурање. Али ко што реков, во нормална држава.
[quote="НеоН, post: 5429771, member: 41784"]Да сме во нормална држава, каде што опаѓа наталитетот ова би било нормално. Ете во Швајцарија, ако си во брак плаќаш данок (затоа многу се одлучуваат на заеднички живот без брак). Плус, секој после 18 години плаќа данок за брак, се додека не се ожени/омажи, само што данокот кога ќе се ожениш е помал. Башка, не дај боже да се разведуеш таму, за мажите е пекол, башка ако жена ти изгуби работа, мажот треба да плаќа осигурање. Али ко што реков, во нормална држава.
Ќе работеш повеќе, ќе трошеш помалку. Ќе си скратеш од луксузите, сега е криза, требе максимално да се помага на државата да се постигне посакуваната благостостојба.
НеоН Плус, секој после 18 години плаќа данок за брак, се додека не се ожени/омажи, само што данокот кога ќе се ожениш е помалАрно ама, ЛИОНче не ни знае за што Неон зборува и се запали како петел иако Неон зборува за сосема спротивна работа, кога не-венчани плаќаат помалку данок од венчани, во темава се дискутира сосема спротивното, ама кој да сфати, нели лавче?
Иди првин прошетај во Швајцарија види колку кошта храната, колку кошта такси за имот, итн итн. Па после прави се паметен.Во нормална држава би се преземале мерки кои не се контрапродуктивни. Македонија во никој случај не е Швајцарија. Со 200 евра плата колку што е просек во МК пола одвојуваш за сметки, кирија, храна, други трошоци. А како што пастирот со владата донесува уште деморализирачки закони кои само мотивираат што повеќе и повеќе млади да бегаат од оваа септичка јама ваков закон да се донесе ќе биде капка која ќе ја прелее чашата (а ако не биде тоа, тогаш ЕВН со зимското поскапување и Топлификација).
1.Интелекту, кажи ми, како да ги покријам сите сметки, арачи и рекети со само 200 евра?
Интернет, кола, бензин, цигари, купечки алкохол, мобилен телефон, готова и процесирана храна...Со 200 евра кој луксуз се дозволува?
Te чита овде низ темава ја и ми се чини паметно пишуваш. Ја су прос чоек па зато да те прашам. Колку деца требат да има секоја жена и колку секој маж. Ме ентересират и колку жители треби да има државава? Мора да знајме до кога да се множиме да не претераме јебаго?