Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Dvajca vozrasni, formalno-pravno svesni I odgovorni, ODLUCUVAAT da se vpushtat vo seksualni odnosi. (Dali homo-hetero-bi-tri-chetir-iseksualen-kur-me-boli-kakov-ako-taka-im-e-ok-odnos)

Aj sea sporedi go pederoezbejulkot so toa slabo-zabavnite nepotrebno numerirani gluposti pogore.
Инцест неможе да биде помеѓу двајца свени и одговорни луѓе? или Полигамијата зашо да не биде помеѓу повеќе свесни и одговорни луѓе? значи ти си и за овие да се легализираат

За ова се согласувам потполно, интимните работи треба да останат во кревет а не јавно да се покажуваат на улица и да се парадира со тоа. Се знае што се прави у кревет, а што на улица!

Не шуњам ја бе друже, ти сакаш да спинуваш и извртуваш работи. Како можеш да споредиш технолошки напредок со сексуални аномалии што се јавуваат кај луѓето и животните.
нема никаков обид за спин.

Не зборувам за технолошки напредок, туку за човечкиот интелектуален и спиритуален напредок - свесност за човештвото, неговите различности и посебности. Педерите и лезбејките се, клинички и формално-правно, ментално и физички здрави, свесни, рационални човечки суштества кои по ништо друго, освен по својата сексуална ориентација, не се разликуваат од останатите луѓе. Ги исполнуваат сите услови за човек, а патем не кршат никоја од универзално прифатените социјални норми на современиот човек (препорачано четиво: Универзална декларација на човекови права).

Уште една причина зошто ова не е спин:
Кај зоофилијата не постои взаемна согласност на двајца (клинички и формално-правно) возрасни, свесни, рационални луѓе кои одлучиле да влезат во сексуални односи. Истото го нема ниту кај педофилијата, некрофилијата и останатите филии со кои као се оперира кај противниците на овие бракови.

Околу почетокот на постот:
Точно така. Сексот у спална. Не пред децата, не на улица. Ко што сум ја запознаен, нема многу педери што се ебат низ град, ниту, за жал, лезбејки у страсен загрљај по гравов. Сите си се по темни одаи - и хомо и хетеро и тоа што неќеме да знаеме.

Парадирањето, на ЛГБТ, иначе е исто ко со црнците у САД кога искачаа, Ганди кога маршираше за сол или жените кога бараа право на глас (човештина) на почетокот минатиот век. Тоа се вика протест и е најважната демократска алатка на фактичка моќ која ја има граѓанинот. Со протести се бараат права, нели? Затоа и педерите сакаат парада. Фер.

Уште една причина зошто ова не е спин:
Кај зоофилијата не постои взаемна согласност на двајца (клинички и формално-правно) возрасни, свесни, рационални луѓе кои одлучиле да влезат во сексуални односи. Истото го нема ниту кај педофилијата, некрофилијата и останатите филии со кои као се оперира кај противниците на овие бракови.
а инцестот и полигамијата е ок?

Така е, и зоофилот не можеш да го натераш да се пали на луѓе.
Да. А ако двајца возрасни, созреани мажи се сакаат меѓусебно, значи со согласност на двајцата имаат односи и уживаат во тоа... Кој е жртва тука?

ООООООО СИНЕ СТАВРЕ иди бе играј џамлии :pos: УБАВИНО МОЈА МНОЗИНСКА НА ПОВЕЌЕТО
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 22:24 ---

Зошто ограничуваш на двајца ? И дај стварно објасни му на човекот зошто не треба да се третираат исто, според тебе нумерираните глупости.
Двајца, бидејќи формално-правно бракот е заедница на двајца возрасни луѓе. Да не имаш ти некоја друга дефиниција?

На човекот му е објаснето иако, ко што ви се гледа од присуството на темава, би требало веќе да ви е јасна разликата меѓу филииве. Некако е срамота, по мои стандарди, да не се прави разлика меѓу педери и педофили или лезбејки и свињарки. Некој можда не може, ама пуно, изгледа, не сакаат да направат разлика. Мене така ми изгледа.

Двајца, бидејќи формално-правно бракот е заедница на двајца возрасни луѓе. Да не имаш ти некоја друга дефиниција?

На човекот му е објаснето иако, ко што ви се гледа од присуството на темава, би требало веќе да ви е јасна разликата меѓу филииве. Некако е срамота, по мои стандарди, да не се прави разлика меѓу педери и педофили или лезбејки и свињарки. Некој можда не може, ама пуно, изгледа, не сакаат да направат разлика. Мене така ми изгледа.
1. Па чекај значи прво бараш да се смени законот за брак да се дозволи хомосексуални бракови ...а за Полигамија неможе да се смени?? ЗАШТО ??? шо се педерите толку посебни??

2. Не ми кажа за Инцестот....

Инцест неможе да биде помеѓу двајца свени и одговорни луѓе? или Полигамијата зашо да не биде помеѓу повеќе свесни и одговорни луѓе? значи ти си и за овие да се легализираат
Лично, немам ништо против полигамија, ниту против полиандрија. За инцест, би дискутирал, али тоа ќе е друга тема, ако ја отвориш. Сеуште има многу земји во светот каде сите варијанти на брак се легални. Од друга страна и педофилијата (брачна) е легална во третина свет. Тоа го прави воето прашање небитно за дискусијава. Тоа се човечки конвенции кои се различни од земја до земја. Не ни бркаат работа во дискусијава.

Она за што јас ти зборам се човекови права. Јас ти кажувам што е човечки да се добие ако си човек, според единственинот глобално прифатен документ договорен од Обединетите Нации и насловен Меѓународна декларација на човекови права. Ако себе се сметаш за човек и се сметаш за демократ, мораш да ја почитуваш оваа декларација. Таа е сублимат на твоите права како човек, но и обврска да ги почитуваш истите кај секој твој со-човек.

'бем ли га, толку ли е комплицирано?!?

Лично, немам ништо против полигамија, ниту против полиандрија. За инцест, би дискутирал, али тоа ќе е друга тема, ако ја отвориш. Сеуште има многу земји во светот каде сите варијанти на брак се легални. Од друга страна и педофилијата (брачна) е легална во третина свет. Тоа го прави воето прашање небитно за дискусијава. Тоа се човечки конвенции кои се различни од земја до земја. Не ни бркаат работа во дискусијава.

Она за што јас ти зборам се човекови права. Јас ти кажувам што е човечки да се добие ако си човек, според единственинот глобално прифатен документ договорен од Обединетите Нации и насловен Меѓународна декларација на човекови права. Ако себе се сметаш за човек и се сметаш за демократ, мораш да ја почитуваш оваа декларација. Таа е сублимат на твоите права како човек, но и обврска да ги почитуваш истите кај секој твој со-човек.

'бем ли га, толку ли е комплицирано?!?
Значи се е океј и со Инцестот и полигамијата? Пошо и они се луѓе... Значи имаме обрвска да ги почитуваме правата на Полигамистите и они што права инцест ?

Толку ли е тешко,па овде сите заземаат страни кога двете најголеми политички партија ставија до знаење дека нема да му се удоволи тоа на хомосексуалците?
-Па капак на тоа сеа ќе му удрат и едно законче (измислено баш како за нив ) над 35 години ергени и оп ќе си плаќаат пари... :icon_lol:

1. Па чекај значи прво бараш да се смени законот за брак да се дозволи хомосексуални бракови ...а за Полигамија неможе да се смени?? ЗАШТО ??? шо се педерите толку посебни??

2. Не ми кажа за Инцестот....
Ти кажав за инцестот.

Не викам дека не може да се смени. Ти викам дека немам апсолутно ништо против, ниту против полигамија, ниту против полиандрија (една жена со поише мужи) ниту против било која друга комбинација на брачни другари кои се психо-физички здрави, свесни и рационални човечки битија. Јеби га, што ме мене боли кој како си го организира и живее животот ако мене и на околината не ни прави срања.

Сексуалниот живот на двајца педери од соседниот стан ќе ми прави исто толку проблеми колку што ми прави сексуалниот живот на хетеро-комшиите од карши. Не-ме-боли-уво. Ме разбираш?

Толку ли е тешко,па овде сите заземаат страни кога двете најголеми политички партија ставија до знаење дека нема да му се удоволи тоа на хомосексуалците?
-Па капак на тоа сеа ќе му удрат и едно законче (измислено баш како за нив ) над 35 години ергени и оп ќе си плаќаат пари... :icon_lol:

Сериозно, те знаат твоите дека пишуваш по форуми?

Дај ми број да зборнам со татко ти. Време е да те превоспита.

Ти кажав за инцестот.

Не викам дека не може да се смени. Ти викам дека немам апсолутно ништо против, ниту против полигамија, ниту против полиандрија (една жена со поише мужи) ниту против било која друга комбинација на брачни другари кои се психо-физички здрави, свесни и рационални човечки битија. Јеби га, што ме мене боли кој како си го организира и живее животот ако мене и на околината не ни прави срања.

Сексуалниот живот на двајца педери од соседниот стан ќе ми прави исто толку проблеми колку што ми прави сексуалниот живот на хетеро-комшиите од карши. Не-ме-боли-уво. Ме разбираш?
Последни прашања се ова... Утре ти доаѓа син ти и ти вика тато ја сум педер и сакам да се омажам и дома да ти донесам зет? Тоа ќе е ок со тебе?
Или Ќеркати ти вика татко ја ќе си зеам 3ца мужи и ќе стапам во брак со нив? нема да ти смета?
Или Син ти и ќерка ти решат да стапат во брак (рачунај полнолетни се во сите случаеви? И тогаш ќе немаш проблем? Или немаш проблем само кога не ти се дешава тоа дома?

Сериозно, те знаат твоите дека пишуваш по форуми?

Дај ми број да зборнам со татко ти. Време е да те превоспита.

Знаев дека вака ќе ми одговориш,пу сеа ми ја доведе до прашање мојата култура и моите интелектуални знаење.J'зк да ми е. Најдов за матурска облека,најдов па и партнерка не една туку две. На тато му се пофалив денеска за тоа,немој сега да го разочаруваш дека влегувам во вакви дискусии..

П.с. не туку ми мјаукај,глем од некни си ме зел на око овде и се зборуваш освен што е поврзано со темава.

Знаев дека вака ќе ми одговориш,пу сеа ми ја доведе до прашање мојата култура и моите интелектуални знаење.J'зк да ми е. Најдов за матурска облека,најдов па и партнерка не една туку две. На тато му се пофалив денеска за тоа,немој сега да го разочаруваш дека влегувам во вакви дискусии..

П.с. не туку ми мјаукај,глем од некни си ме зел на око овде и се зборуваш освен што е поврзано со темава.

Те зедов на око, затоа што си слика и прилика на овој мизерен народ. Родители кои гледаат Пинк ТВ, имаат деца кои гледаат Пинк ТВ: Ништо не се менува. Жално е кога дете на 18-19 години покажува толкав простотилук и нетолерантност.

Чекај сега сакаш да кажеш дека треба да се земе релевантна дефиницијата за брак, што е општо прифатена од МНОЗИНСТВОТО И ПОВЕЌЕТО ?
Зошто правиш дистинкција само по основ на сексуална ориентација , нели секој треба да има подеднакво право без разлика на истата ?
Ме збуни сега :icon_lol:
Сине ставре знаев дека пишуваш од дупли јузер, остај ги децата не се расправај со нив и влагај дома фаќај книга. Че ти кажам ја на тебе, фашизоиден, зарем вака те воспитав ? Да дискриминираш според тоа кој каква телевизија гледа ? Срамота СРАМОТА
Се срамам од тебе.
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 23:27 ---
Те зедов на око, затоа што си слика и прилика на овој мизерен народ. Родители кои гледаат Пинк ТВ, имаат деца кои гледаат Пинк ТВ: Ништо не се менува. Жално е кога дете на 18-19 години покажува толкав простотилук и нетолерантност.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom