Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
8 септември 2008
Мислења
35
Поени од реакции
0
Здраво, би сакал да се информирам за Audi A3 98 1.9 TDI со 90КС, знам дека имат исти мотор со Golf 4 но како би стоел со делови и останато? Или пак подобра би била некоја здрава Астра 98+ со 1.4 бензин мотор?
Аудито има премногу по шмекерски вкус според мене, и повеќе ме влече на него...

Член од
1 октомври 2012
Мислења
20
Поени од реакции
5
znaete li nekoj shto rastura roveri potocno mi trebaat polovni delovi za rover 200 znam deka ima eden u skopje karshi makedonska televizija i eden u tetovo osven tie znaete li nekoj drug ?

Член од
12 април 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
здраво на сите , еве јас пак ќе ве молам за коментар ,

Денес бев на сервис мењав термостат меѓутоа кога тој мајсторот ја крена колата забележа дека ногу ми тресел ауспухот , и установи дека се работи за замаецот бил при крај.

дали некој знае да ми каже кои се симптомите кои укажуваат на расипан замаец,и дали може да се стави комплет друг сет на мењач од голф4 или пасат.
и секако како се движи цената на цел сет (ламела потисна плоча друк лагер и замаец) , се работи за vw passat 1.9 tdi 130 konja.
фала однапред секој одговор е добредојден.
поздрав,

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
цена на грејачи за нафта која цена идат за опел1?

Член од
7 март 2012
Мислења
238
Поени од реакции
21
http://gomotors.net/pics/Daewoo/daewoo-lanos-02.jpg
daewoo lanos, 2001 год, со а-тест плин, поминати околу130-160 000 км, за 2000 евра, со МК таблици. Вреди да се земе?
druze jas imam lanos za prodavanje 99 godina proizveden kupen mi e 2001 godina od salon od skopje dosega samo sponi i maslo imam smeneto kolata e koska ja ima na reklama5 ako si zainteresiran za kupuvanje ima a test plin lovato i e ful oprema so dvd i televizija novi gumi maslo smeneto pred 1200 klometri inaku kolata ima 51.200 kilometri do deneska ne e mnogu vozena zacuvana e kako nova treba da ja vidis

Член од
22 ноември 2007
Мислења
44
Поени од реакции
0
Sakam da te prasam nesto okolu Lanosot posto imam i jas pa ako moze mala pomos??
Kako da go smenam filterot za polen e ednoto prasanje a drugoto e zasto ne mi go susi prednoto staklo
do kraj iako e pusteno duvanjeto do kraj??
Fala odnapred!!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
druze jas imam lanos za prodavanje 99 godina proizveden kupen mi e 2001 godina od salon od skopje dosega samo sponi i maslo imam smeneto kolata e koska ja ima na reklama5 ako si zainteresiran za kupuvanje ima a test plin lovato i e ful oprema so dvd i televizija novi gumi maslo smeneto pred 1200 klometri inaku kolata ima 51.200 kilometri do deneska ne e mnogu vozena zacuvana e kako nova treba da ja vidis
Пушти го линкот тука во темава

Член од
12 април 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
PILOT.21 така ли клопа?
не нормално си брчи само , од издувната грана па до ауспухот тој дел ми треси и се слуша како во некоја канта кога тропат каменчиња (ова укажува на расипан катализатор меѓутоа проверен е не е до катализаторот)
и кога е во лер ми треси внатре во каросеријата.

L

Luki Junior

Гостин
Хммм.. А проверил ли си амортизерите на самио мотор? Прво них ги провери, да не даваш една вреќа пари за двоен замаец.
И рачката на меначо у вожна без гас, тресе ли се? Какво е тресејнето, објасни повеќе.

Член од
12 април 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
Sakam da te prasam nesto okolu Lanosot posto imam i jas pa ako moze mala pomos??
Kako da go smenam filterot za polen e ednoto prasanje a drugoto e zasto ne mi go susi prednoto staklo
do kraj iako e pusteno duvanjeto do kraj??
Fala odnapred!!
провери го термостатот да не ти е отворен цело време, да не не ти ја постигнува работната температура .
ист случај имав и јас до со нов термостат и решен беше проблемот.
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 22:32 ---
Хммм.. А проверил ли си амортизерите на самио мотор? Прво них ги провери, да не даваш една вреќа пари за двоен замаец.
И рачката на меначо у вожна без гас, тресе ли се? Какво е тресејнето, објасни повеќе.
да забиравив да го спомнам и тоа проверени се држачите во ред се не би требало да е до нив. а за мењачот секогаш кога возам имам навика раката да ми биде на мењачот и скоро сум сигурен дека не треси.
инаку кога работи во место, кога ќе ја пуштам климата тој звук скоро и се губи и како да се намалуваат вибрациите.

L

Luki Junior

Гостин
да забиравив да го спомнам и тоа проверени се држачите во ред се не би требало да е до нив. а за мењачот секогаш кога возам имам навика раката да ми биде на мењачот и скоро сум сигурен дека не треси.
инаку кога работи во место, кога ќе ја пуштам климата тој звук скоро и се губи и како да се намалуваат вибрациите.
Не знам, ако е така, вибрира тресе, и се е стегнано, тогај мош да си за замаец.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
здраво на сите , еве јас пак ќе ве молам за коментар ,

Денес бев на сервис мењав термостат меѓутоа кога тој мајсторот ја крена колата забележа дека ногу ми тресел ауспухот , и установи дека се работи за замаецот бил при крај.

дали некој знае да ми каже кои се симптомите кои укажуваат на расипан замаец,и дали може да се стави комплет друг сет на мењач од голф4 или пасат.
и секако како се движи цената на цел сет (ламела потисна плоча друк лагер и замаец) , се работи за vw passat 1.9 tdi 130 konja.
фала однапред секој одговор е добредојден.
поздрав,
Ako e PD mislam deka ne pasuva set so obicen zamaec i potisna. Kaj postarite pasati 90 i 110ks ako imaat dvomasen zamaec moze komplet da se smeni od golf trojka,kupuvas poloven zamaec za 50tina evra maksimum i komplet lamela,lager i potisna okolu 100 evra. A nov dvomasen zamaec za PD kosta preku 600 evra.

Член од
12 април 2012
Мислења
24
Поени од реакции
3
Не знам, ако е така, вибрира тресе, и се е стегнано, тогај мош да си за замаец.
оф леле... колку бикоштал тој замец отприлика да не знаеш.

сепак како и да е ФАЛА ти многу за одвоеното време за овој мој проблем.

Kajgana Shop

На врв Bottom