BUCH
---
- Член од
- 4 мај 2008
- Мислења
- 616
- Поени од реакции
- 20
еее мене тоа ме мотивира кратко али слаткоЕј од кога не сум ги слушнал овие муабети...
Целиот труд и потрошени пари ќе ти се сведат на едно "кратко али слатко".
еее мене тоа ме мотивира кратко али слаткоЕј од кога не сум ги слушнал овие муабети...
Целиот труд и потрошени пари ќе ти се сведат на едно "кратко али слатко".
Епа најкратко е да си купиш културен мотор со 4 цилиндри. А богами и најслатко. Тек тогаш можиш да размислуваш за фризирање.еее мене тоа ме мотивира кратко али слатко
Со културен мотор со 4 цилиндри може буквално да биде "кратко"Епа најкратко е да си купиш културен мотор со 4 цилиндри. А богами и најслатко. Тек тогаш можиш да размислуваш за фризирање.
Ако си играш со оган, можиш да се џишниш...Со културен мотор со 4 цилиндри може буквално да биде "кратко"
Тоа значи веќе да го паркираш во гаража/подрум до наредна сезонаМи сецка гаста додека не е загреан 100-200метри. Посебно сега кај што е по 10 степени надвор. Летото се дешаваше еднаш да сецне ама ништо страшно.
Ова се дешава само кога е ладен, после си работи тип топ. Иначе пред некое време малце ја збогатив смесата, ми гушеше на угорница со двајца, сега нема гајле и од тогаш се јави ова сецкањево на ладно малце почесто.
За кратки релации го вадам, ме мрзи кола да ваѓам Но сега одкако паднаа температуриве под 10 жива болест е, планирам да го спаковам за наредна сезона.Тоа значи веќе да го паркираш во гаража/подрум до наредна сезона
не зезај ладно е за мотор, сега му треба повеќе време да загрее и нормално е тоа јбг и на него му е ладно
Има да ама јас од тоа немам ништо направено на триве мои скутеркиЗа кратки релации го вадам, ме мрзи кола да ваѓам Но сега одкако паднаа температуриве под 10 жива болест е, планирам да го спаковам за наредна сезона.
Има некоја процедура за зазимување?
Чоперчето што го имав така го оставав, ниту го палев па на 2-3 верглања палеше на пролет. Мада јас го чувам во затворена просторија, мислам нема да има проблем. Скутеров на 2-3 степени го запалив и ниту еднаш не завергла пред некоја вечер.Има да ама јас од тоа немам ништо направено на триве мои скутерки
ќе им ги извадам само акумулаторите друго ништо не правам преку зима, имав проблем со едниот летово да го запалиме ама го зачистивме карбураторот, повлекување бензин (орално) после тоа сменив свеќица и верглање поврзан со кабли на кола ... и запали
ако несакаш да се замараш пали го на недела еднаш барем на курбла
додуша мене кога беше нов првите 2 години не правеше проблем кога ќе дојде сезона да запали ама еве третава направи
еве видео има 2 дела, види ќе најдеш и нешто друго
http://www.youtube.com/watch?v=SoYe3pkw0bo
тоа од десната страна не ти работе уопште или само обртаите не ги кажува?ако не работе може да се жичките или ако ти е изведен акумулаторот не работеЗошто обртајте на моторот не ми ги покажува ?
Вакво имам..
Тоа од десната страна празно е каа на сликата..иначе вртат обртајте и саатот го кажуваше..палам моторот си работе
Си го возел на едно изгледаДа не знае некој каде би можел да најдам заден спојлер со штоп светло и таа задната црна пластика (регистрацијата што стои на неа) за Honda Dio AF 34/35 скутерче?? Еве слика да видите на што мислам