Како ги замислувате пеколот и рајот (ако воопшто постојат)?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ama ako saka nekoj da veruva deka postojat nematerijalni sustestva samovili sto jadat (znaci materijalno, hrana) neka veruva. Ja i dalje ke si se smeskam. Moe pravo. Isto kako sto ti imas svoe pravo mene da mi se smeskas.
Јас не се смешкам на тие што различно од мене веруваат нити па мислам дека се на погрешна патека. Таму се каде што треба да бидат.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ama ako saka nekoj da veruva deka postojat nematerijalni sustestva samovili sto jadat (znaci materijalno, hrana) neka veruva. Ja i dalje ke si se smeskam. Moe pravo. Isto kako sto ti imas svoe pravo mene da mi se smeskas.
А нематеријални битија што имаат материјални деца?

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
А нематеријални битија што имаат материјални деца?
A ova mislis na Bog sto ima Sin koj dosol na Zemjata vo covecki oblik? Pa Majkata na Isus, Marija bila materijalna osoba...
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 22:58 ---
Јас не се смешкам на тие што различно од мене веруваат нити па мислам дека се на погрешна патека. Таму се каде што треба да бидат.
Do pred malku vo site tvoi postovi stoese "hahahaha" na moite stavovi i veruvanja. Taka da ne bi rekla deka e ova tocno. Hipokrizija nevidena seko...

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
A ova mislis na Bog sto ima Sin koj dosol na Zemjata vo covecki oblik? Pa Majkata na Isus, Marija bila materijalna osoba...
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 22:58 ---

Do pred malku vo site tvoi postovi stoese "hahahaha" na moite stavovi i veruvanja. Taka da ne bi rekla deka e ova tocno. Hipokrizija nevidena seko...
Да, имаше хахаха за да добиеш исто третирање ко што го служиш. Инаку, тоа не е мое размислување. Заб за заб, око за око.

Инаку, Ипси мисли сигурно на тоа како е оплодена Марија.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Да, имаше хахаха за да добиеш исто третирање ко што го служиш. Инаку, тоа не е мое размислување. Заб за заб, око за око.

Инаку, Ипси мисли сигурно на тоа како е оплодена Марија.
Znaci priznava deka se smeskas kako sto ja rekov. Ok toa go rascistivme. Znaci licemerni sme i dvete spored tebe. Vo red.

A na nego mu odgovoriv veke. Marija bila covek, materijalno znaci. Isus se rodil isto kako covek. Pak materijalno.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Znaci priznava deka se smeskas kako sto ja rekov. Ok toa go rascistivme. Znaci licemerni sme i dvete spored tebe. Vo red.

A na nego mu odgovoriv veke. Marija bila covek, materijalno znaci. Isus se rodil isto kako covek. Pak materijalno.
Како се родил? Јајце клетката треба да се оплоди од нешто материјално. Значи самовили нематеријално јадат материјални работи; Марија материјална оплодена од нематеријална сперма. МИСЛАМ тоа Ипси вели. Треба да дојде и да си каже ;)

Не е лицемерност тоа. Јас не верувам во сврти го другиот образ. Ми се смееш, ќе ти се смејам и ќе ти најдам за што да се смејам. Ако си фина и ме поштуеш - ditto, same treatment. Значи, што сервираш, тоа ќе јадеш.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Како се родил? Јајце клетката треба да се оплоди од нешто материјално. Значи самовили нематеријално јадат материјални работи; Марија материјална оплодена од нематеријална сперма. МИСЛАМ тоа Ипси вели. Треба да дојде и да си каже ;)

Не е лицемерност тоа. Јас не верувам во сврти го другиот образ. Ми се смееш, ќе ти се смејам и ќе ти најдам за што да се смејам. Ако си фина и ме поштуеш - ditto, same treatment. Значи, што сервираш, тоа ќе јадеш.
Ma ja ti kazav veke deka mozes da se smees na toa sto jas veruvam kolku ti srce saka. Ne bi komentirala voopsto na vakvi temi ako toa me navreduva ili sl.
A inace za toa deka na nekoj ke mu se smeam, ke se smeam ako mi e smesno, ama ako nekoj mi napravil loso nema da mu vratam so loso. Naprotiv, ako treba i ke mu pomognam. Jas veruvam vo toa svrti go i drugiot obraz. I da me navredi neka me vrega, ne me zamara toa.
By the way, smeenjeto e lek. Nema nisto loso vo toa da se smeskas.

I epten zabegavme od temata, blage veze nema ova so nea.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кога Исус вели "Мојот татко...." според тебе мисли на Марија? Правење на Тошо може да помине во некоја градинка овде не.
Во христијанството имаме токму таков случај каков што ти критикуваше - нематеријално кое има некаква врска со материјалното. Значи ти веруваш дека нематеријално битие (светиот дух) ја забременило Марија, а се исмеваш на нематеријални битија кој конзумирале материјална храна....

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ma ja ti kazav veke deka mozes da se smees na toa sto jas veruvam kolku ti srce saka. Ne bi komentirala voopsto na vakvi temi ako toa me navreduva ili sl.
A inace za toa deka na nekoj ke mu se smeam, ke se smeam ako mi e smesno, ama ako nekoj mi napravil loso nema da mu vratam so loso. Naprotiv, ako treba i ke mu pomognam. Jas veruvam vo toa svrti go i drugiot obraz. I da me navredi neka me vrega, ne me zamara toa.
By the way, smeenjeto e lek. Nema nisto loso vo toa da se smeskas.

I epten zabegavme od temata, blage veze nema ova so nea.
Кој се нервира? Нит се вреѓам нит се нервирам. Ама ти си зе завила во догмата твоја што као мулињана на мост си. Нека ти биде. У реду е да се верува во она што, нели, си веруваш....ама зрело е да поштуеш туѓе. Смеењето е пола здравје, ама не коа се исмеваш на туѓа сметка. Атеистиве овде да те фатат со сеир? Џаби ќе си пишуеш дека ти е рамно до Косово Поле......знаеме како ќе те јаде унутра.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Кога Исус вели "Мојот татко...." според тебе мисли на Марија? Правење на Тошо може да помине во некоја градинка овде не.
Во христијанството имаме токму таков случај каков што ти критикуваше - нематеријално кое има некаква врска со материјалното. Значи ти веруваш дека нематеријално битие (светиот дух) ја забременило Марија, а се исмеваш на нематеријални битија кој конзумирале материјална храна....
Se slozuvam deka e taka.
Samo sto tuka ima edna GOLEMA razlika - Marija postoela, samovili ne postojat.
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 23:32 ---
Кој се нервира? Нит се вреѓам нит се нервирам. Ама ти си зе завила во догмата твоја што као мулињана на мост си. Нека ти биде. У реду е да се верува во она што, нели, си веруваш....ама зрело е да поштуеш туѓе. Смеењето е пола здравје, ама не коа се исмеваш на туѓа сметка. Атеистиве овде да те фатат со сеир? Џаби ќе си пишуеш дека ти е рамно до Косово Поле......знаеме како ќе те јаде унутра.
Ne da mi e ramno. Kakvo Kosovo pole, ma do Slavonija mi e sve ramno...
Pak ti kazuvam, nemase da pisuvam tuka ako seto ova go sfakav ozbilno.
A postuvanje, postuvam. I atesti, i hindusi i sve. Ama koga mi e smesno, se smeam.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Isa 22:20-25
"And it shall come to pass in that day, that I will call my servant Eliakim the son of Hilkiah:And I will clothe him with thy robe, and strengthen him with thy girdle, and I will commit thy government into his hand and he shall be a father to the inhabitants of Jerusalem, and to the house of Judah. And the key of the house of David will I lay upon his shoulder; so he shall open, and none shall shut; and he shall shut, and none shall open.

Ezek 34:23-24
"And I will set up one shepherd over them, and he shall feed them, even my servant David; he shall feed them, and he shall be their shepherd. And I the LORD will be their God, and my servant David a prince among them; I the LORD have spoken it. And David my servant shall be king over them; and they all shall have one shepherd: they shall also walk in my judgments, and observe my statutes, and do them."

Matt 16:18-19
"And I say also unto thee, That thou art Peter, and upon this rock I will build my church; and the gates of hell shall not prevail against it. And I will give unto thee the keys of the kingdom of heaven: and whatsoever thou shalt bind on earth shall be bound in heaven: and whatsoever thou shalt loose on earth shall be loosed in heaven."

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Se slozuvam deka e taka.
Samo sto tuka ima edna GOLEMA razlika - Marija postoela, samovili ne postojat.
Ептен убедлив аргумент, тоа во што веруваш ти мора да постои.......затоа што Ти веруваш во тоа.(y)
П.С. Небеше поентата за Марија, таа секако е материјално битие, муабетот беше за таткото на нејзиното дете.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Леле Гарфилчо као Јеховин Сведок стана со цитативе....де кажи у две три реченици
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 23:35 ---
Ne, zatoa sto istoriski ima dokazi za toa vreme koga Taa zivela, za samovilite nema...
ама нема за неа запис. Времето си постои. Работата е како станала трудна. Од што?

Kajgana Shop

На врв Bottom