Дали некој фрлил магија врз вас?

• Креатор на темата black angel
  • Време на започнување
Член од
18 октомври 2012
Мислења
166
Поени од реакции
29
Tebe da ne ti frlile magija ili kletva sto tala vikas kako da sum ti napravil nesto. Magija ima i toa e delo na lukaviot i na gjavolot i zatoa gi palele porano na ogan ama sega ne smeat od zakonot. No za sve ima spas i za magija. Moze pop da ti nacrta krst na celo i na vrat odpozadi za da ti pominat uroci namesto mene da mi vikas kako jas da sum ti napravil loso.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.367
Tebe da ne ti frlile magija ili kletva sto tala vikas kako da sum ti napravil nesto. Magija ima i toa e delo na lukaviot i na gjavolot i zatoa gi palele porano na ogan ama sega ne smeat od zakonot. No za sve ima spas i za magija. Moze pop da ti nacrta krst na celo i na vrat odpozadi za da ti pominat uroci namesto mene da mi vikas kako jas da sum ti napravil loso.
Ти си друже атеистички трол, кој се преправа тука со втор ник. 100%.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Магија има, насекаде околу нас.
На мене, хмм.
Фрлале, промашувале, ретко погодувале. Понекогаш погодувале, ама ретко.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Зошто мојот грев да прејде на некој друг? Јас сум дојдена со една цел, друг чоек со друга. И магии = грев хахаа нека ве лажат само поповине.
--- надополнето: 13 октомври 2012 во 00:07 ---

Работата е да знаеш како да ја спречиш да се врати, да....ретко кој знае тоа. Во гнев прават глупости и коа ќе им екслодира у фаца ќе се скинат од смеење.
I toa smrten. Za hristijanite.
Kako moze da ne bide grev ako pravis "magija" za na nekoj da mu se sluci nesto loso? Iako samata magija ne postoi, postojat tvoite losi misli za toj nekoj covek i toa sto ti mu go posakuvas. Ama Bog vraka duplo,

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
I toa smrten. Za hristijanite.
Kako moze da ne bide grev ako pravis "magija" za na nekoj da mu se sluci nesto loso? Iako samata magija ne postoi, postojat tvoite losi misli za toj nekoj covek i toa sto ti mu go posakuvas. Ama Bog vraka duplo,
Па не зборев за наштетување. Тоа си е погрешно, магија или не. Кога ќе се каже магија овде одма се мисли или на трикови или на магија што наштетува. И не се разбира погонот позади неа.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Па не зборев за наштетување. Тоа си е погрешно, магија или не. Кога ќе се каже магија овде одма се мисли или на трикови или на магија што наштетува. И не се разбира погонот позади неа.
E dobro de " ima " i bela i crna.

O

Orion.

Гостин
Пред некој ден поминувајќи покрај мртва мачка, не се фатив за коса.
Дали ќе умрам?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
E dobro de " ima " i bela i crna.
Тогаш? Да речеме некој направил нешто да помогне некому? Зошто да е грев? Па уште грев што ќе се пренесе на децата? Библијата на страна....
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 22:40 ---
Пред некој ден поминувајќи покрај мртва мачка, не се фатив за коса.
Дали ќе умрам?
Да.:P

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
хаххаахахааааа иди закопај ја мачката и дади и достоен погреб. Ќе ја тргна магијата и лукавиот од тебе ахаха :confused:

O

Orion.

Гостин
хаххаахахааааа иди закопај ја мачката и дади и достоен погреб. Ќе ја тргна магијата и лукавиот од тебе ахаха :confused:
Имајќи го на ум фактот што со едната рака би требало да се држам за коса цело време, фактички не би бил во можност да ја удостојам мачката со достоен погреб, за жал:(

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Имајќи го на ум фактот што со едната рака би требало да се држам за коса цело време, фактички не би бил во можност да ја удостојам мачката со достоен погреб, за жал:(
ајт, доста ти се совети...иди фати се за работа :cenzura:

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Тогаш? Да речеме некој направил нешто да помогне некому? Зошто да е грев? Па уште грев што ќе се пренесе на децата? Библијата на страна....
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 22:40 ---

Да.:P
Abe ako nekoj nekogo izlecil, vernikot toa nema da go smeta za bela magija napravena od covek, tuku za Bozje cudo;)
A lugeto sto ne veruvaat vo Bog ke pomislat deka e stvarno toj covek sto napravil demek nekoja magija navistina moken....i tuka ustvari lezi grevot...sto tie nema da kazat Bog e silen, tuku XX e silen.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Abe ako nekoj nekogo izlecil, vernikot toa nema da go smeta za bela magija napravena od covek, tuku za Bozje cudo;)
A lugeto sto ne veruvaat vo Bog ke pomislat deka e stvarno toj covek sto napravil demek nekoja magija navistina moken....i tuka ustvari lezi grevot...sto tie nema da kazat Bog e silen, tuku XX e silen.
Ок, грешка у термини.

Него, тие што лекуваат самите ти велат дека не се они туку Бог, Богородица или било кој друг. Не се удараат у гради дека они тоа помогнале.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Небитно е како тој ќе ја разбере состојбата - помош. Туку е битно што е сторена за благородна цел. Како сакаш речи го дејствието и последицата од истото.

Kajgana Shop

На врв Bottom