Карфур предизвика пад на цените и ја раздвижи конкуренцијата, колку време ќе траат ниските цени?

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ме лажат мене и јас ве лажам.Од луѓе во Тинекс ми е.Колку и да е добра СП во работењето, недоволно добра е за суетата и егоизмот на менаџментот во Тинекс, е ова е мое мислење.

Се си мислам од луѓе од Пивара дека ти е. :) Интересно да се знае дека и по форуми шират муабети, а во твоето мислење не навлегувам. :)

Се си мислам од луѓе од Пивара дека ти е. :) Интересно да се знае дека и по форуми шират муабети, а во твоето мислење не навлегувам. :)
Верувај последна фирма за која би имал некаква симпатија моментално ми е СП ;)
skopsko-vkusot-na-makedonija-navistina-58234.jpg

Скопска пивара никогаш не би си дозволила со Тинекс да раскине соработка, не збори на памет :)
Има логика. Но Скопска прекина соработка со многу кафичи и дискотеки низ Македонија кој и носеа поголема продажба него Тинекс. Значи сепак немаат логика во делување:)

Има логика. Но Скопска прекина соработка со многу кафичи и дискотеки низ Македонија кој и носеа поголема продажба него Тинекс. Значи сепак немаат логика во делување:)

Мое мислење е дека поголема главоболка би имала Пивара ако се раскине соработката со Тинекс. Како што е најчесто во бизнисот па и таму- повеќе е борба на суети, нема теорија никаков договор да раскинат :)

Мое мислење е дека поголема главоболка би имала Пивара ако се раскине соработката со Тинекс. Како што е најчесто во бизнисот па и таму- повеќе е борба на суети, нема теорија никаков договор да раскинат :)
Пивара само губи од раскинот на договорот. Но бидејќи гледам како ја менаџираат во последно време Пивара, не би ме зачудило и вакво нешто да направат.

истите модели на патики што ги има на западот ги има и во нашите продавници,само помал избор..Незнам од кај ви е митот дека све е фејк кај нас..Точно е дека се произведуваат во кина и после преку овластен дистрибутер се продаваат кај нас..Ги носат преку грција.Мислам дека сите најк патики се произведуваат во кина,не значи дека се неквалитетни ако се од таму.

Ме заинтересира да проверам, искрено. :)
Па вака: 2х за возрасни, 1х детски Најк, од Најктаун Њу Јорк купени, произведени се во Чајна.
А дали сосема исто се произведуваат и тие, и нашиве овде, тоа не би можела да знам.....

Правев муабет со една од маркетинг секторот конкретно за дискотеките и зашто го нема Скопско, ми рече дека самите дискотеки им барале многу пари за да се продава само Скопското т.е. Битолска/Прилепска ептен се расфрлале со пари и баш затоа има многу места каде што нема Скопско, и пред една година ми рече дека немало да трае најверојатно тоа толку долго.

Како што гледаме, се уште трае, што мене искрено ми е тапа, али тоа е, пазар...

така иде зборот. ама цела гевгелија купува таму. и богданци... да не не?
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 21:29 ---

се е квалитетно во Лидл. ти изгледа не си влегол, а збориш. јас не сум јадел трици никогаш - зборувај си за себе...

Не знам за се, ама малиџаното.... Залихи се купуваат :) :) :)

Ме заинтересира да проверам, искрено. :)
Па вака: 2х за возрасни, 1х детски Најк, од Најктаун Њу Јорк купени, произведени се во Чајна.
А дали сосема исто се произведуваат и тие, и нашиве овде, тоа не би можела да знам.....
Исто се произведуваат само што на крај на сезона во сите земји праат распродажба а кај нас се враќаат во магацин..Пример во Грција сум фатил по 30 евра патики пошто тие се последни броеви и мора да се продадат,коа ќе се деси тоа кај нас :) Али тоа е имаат поголем обрт на производи..

Исто се произведуваат само што на крај на сезона во сите земји праат распродажба а кај нас се враќаат во магацин..Пример во Грција сум фатил по 30 евра патики пошто тие се последни броеви и мора да се продадат,коа ќе се деси тоа кај нас :) Али тоа е имаат поголем обрт на производи..
..во пинцип тоа не е врзано со поголем обрт..туку со поголема глупоќа. Сиромав, од разни причини може да биде секој, но затоа глупиот е секогаш сиромав....:)...и шега на страна, почна да ме загрижува амплитудата на нашата глупоќа!!!

Одам во Карфур околу 16 часот и гледам повторно гужва внатре само овојпат немаше чекање на влез.Количките ги направија да се отклучуваат со паричка големина на 5 денари,луѓето како и претходно го зимаат каталогот каде што се ставени производи на промоција и што им се допаѓа од намалувањето одат на рафт и си го земаат производот. Овојпат најмногу се трошеше Ариел прашак 9КГ плус пластична канта за валкани алишта во пакет заедно за 859 денари. Посебно овие производи чинат околу 950 прашокот во останатите маркети односно кантичката кај пластичарите од 300 денари па нагоре.Доста зимаа од тој бугарскиот сок 3Л за 35 денари кој не е ништо поарен од оние кесичките Степ што ги продаваат за 10 денари за растварање али пошто е евтин народ купува на големо.Банани нема повеќе по 29 туку 45 и ретко кој зимаше поради цената и зашто беа полузелени но затоа околу 15 пити бурек пред мои очи се потрошија за неколку минути.Како и претходно што кажав дека народот не пие нафта а и праксата покажа дека и во иднина Карфур ќе има гужва само кога стигнува нов каталог со производи на промоција.

Вчера ќе се испотепаа за ефтини чорапи и компири. А тоа попустот за милката и павлаката нека потрае барем еден месец :)

Вчера ќе се испотепаа за ефтини чорапи и компири. А тоа попустот за милката и павлаката нека потрае барем еден месец :)
Милката не ми се виде евтина затоа што 3 чоколади по 100гр беа 149 денари а сега во Тинекс има Милка од 250 гр. за 95 денари.

Милката не ми се виде евтина затоа што 3 чоколади по 100гр беа 149 денари а сега во Тинекс има Милка од 250 гр. за 95 денари.
Сокот од Јаболко за 29 денари е многу убав, да си купите сите, и 4 ресани +Агроплод блок чоколадо за 99 денари, мераци!

Милката не ми се виде евтина затоа што 3 чоколади по 100гр беа 149 денари . . . .

Да не са биле 3+1?
Инако като препорака - чоколадите Carrefour не са лоши и са на добра цена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom