Шампионот на Македонија би можел директно во Лигата на шампионите?

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
И за 2-3 години ако се деси ова големиве sверки ќе искочат и ќе си формираат своја лига, read it here first :D

Ако беа добри за ЛШ овие “шампионите“ на аматерските лиги тогаш ќе ги гледавме и во групната фаза во ЛШ, па и понатаму во нокаут дуелите. Ама од нив ни трага ни глас.
Ја би повеќе да им се даде повеќе места на екипите од поквалитетните првенства отколку ова. На пример еден Атлетико Мадрид кој после бумот со Челзи секој би сакал да го гледа како се натпреварува во оваа сезона во ЛШ, потоа Тотенхем на пример, Интер, Наполи... има доста вакви екипи.

Нека направат правило кое ќе гласи секој кој бил шампион да има дирекно учество во ЛШ, без разлика кое место завршил или е у 2 лига. На стара слава нека влагаат, нека се искористи тоа. Ова е боље, него тоа со 64 екипи.

Ќе има сега утакмици Вардар-Челзи.Само незнам кој ќе ги гледа.Ќе играат мултимилионски клубови против клубови кои годишно имаат буџет помал од 100.000 евра.Па еден играч ќе кошта повеќе од цел еден тим.
фановите бе другарче! верувам и ти ке отидеш на градски да ги гледаш, безразлика за кој тим навиваш

Ова ако се случи ЛШ во правата смисла на зборот фактички ќе почнува од 1/4 финале.

Каша-попара ќе биде, ќе изгуби на квалитет! .)
ни случајно нема да изгуби на квалитет, на крај сепак ке останат подобрите нели?
само работата е што повеќе натпревари, повеќе пари , развивање на малите клубови и од година во година ке се створат поконкурентни екипи :)
не сфаќам зашто сте против кога и онака на крајот се знаат кои екипи ке играат само со малку поголемо одлговлекување. па и за големите екипи е ок, зашто со мн послаби екипи ке си калемат млади играчи :)

И да се преименува од "Лига на шампиони" во "Лига на шампиони и локални полуаматерски и местачки клубови".
Одамна е не само Лига на шампиони.Сега би било нешто како ‘‘Лига на шампиони, трето и четвртопласирани екипи од првенства во Западна Европа, богати екипи од Источна Европа, Олимпијакос, турски шампион, Динамо Загреб и периодично Спарта Прага‘‘.

Од една страна ова со 64 екипи е тешко изводливо, од друга страна ако го видиме во пракса можност и мотив за поголеми вложувања во малите екипи.Примери како АПОЕЛ, Клуж, БАТЕ Борисов, Рубин Казан, Дебрецен, Копенхаген, Зенит, Базел...не се случајни.Пред десетина години и еден Шахтјор беше во таа класификација, гледаме како е сега.
На крај секако најквалитетните ќе одат до нокаут фаза, барем најголем дел од нив.

И нас не сметаа аутсајдери на ЕП во Литванија и во Србија, ама континуитет од Хрватска и Полска и порано...ракометарките крајот на 90-те и почеток на 2000...сега веќе поинаква е перцепцијата.

ни случајно нема да изгуби на квалитет, на крај сепак ке останат подобрите нели?
само работата е што повеќе натпревари, повеќе пари , развивање на малите клубови и од година во година ке се створат поконкурентни екипи :)
не сфаќам зашто сте против кога и онака на крајот се знаат кои екипи ке играат само со малку поголемо одлговлекување. па и за големите екипи е ок, зашто со мн послаби екипи ке си калемат млади играчи :)
И големите клубови ќе си се јачаат со малите? Не се согласувам, треба да се изборат за таму. Треба уште многууу тоалетна да потрошат додека дојдат до таму. :D Ќе се наруши само квалитетот и голем дел од тоа ќе биде губење време..

И големите клубови ќе си се јачаат со малите? Не се согласувам, треба да се изборат за таму. Треба уште многууу тоалетна да потрошат додека дојдат до таму. :D Ќе се наруши само квалитетот и голем дел од тоа ќе биде губење време..
е ако де џабе ке се јачаат кога ако не ги бива ке си излезат у 1/16 финале или шо ти знам и збориш ко овака да не се јачаат еве ке го земам за пример Динамо Загреб :) и сега у секоја група има по некое жртвено јагне така да не ти држи муабетов вода :P
па никој не е хуманитарец бе брат па така и големите клубови, сите се за личен интерес

е ако де џабе ке се јачаат кога ако не ги бива ке си излезат у 1/16 финале или шо ти знам и збориш ко овака да не се јачаат еве ке го земам за пример Динамо Загреб :) и сега у секоја група има по некое жртвено јагне така да не ти држи муабетов вода :P
па никој не е хуманитарец бе брат па така и големите клубови, сите се за личен интерес
Ако се случи тоа тоа верувам дека повеќе би сакал да гледам македонска 3-та лига ( ако имаме тоа). :D

абе групите сеа се жими куров, ами тогаш.....

Ако се случи тоа тоа верувам дека повеќе би сакал да гледам македонска 3-та лига ( ако имаме тоа). :D
сакаш да ми кажеш дека сеа ги пратиш сите напревари од лш?
искрено јас не :) така да не ми прави разлика

сакаш да ми кажеш дека сеа ги пратиш сите напревари од лш?
искрено јас не :) така да не ми прави разлика
Немам некое големо право да зборам на темава затоа што не ни следам многу фудбал, омилен спорт ми е ватерполо. :D
Иначе кога-како заради друштво..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom