- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 48
- Поени од реакции
- 1
Дали професорката по МОИ дава прашања од матријалите подготвени од студенти на прв колоквиум? Нека сподели некој искуство од постарите колеги?фала
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од искуство можам да ти кажам дека околу 30 % - 40 % од прашањата,професорката ги дава од презентациите и на колоквиум и на испит,али во принцип МОИ е еден од полесните предмети така да немаш гајле,а и професорката е многу фер во однос на спуштање граница и поминувањеДали професорката по МОИ дава прашања од матријалите подготвени од студенти на прв колоквиум? Нека сподели некој искуство од постарите колеги?фала
Колега дали може да се помине колоквиум само ако учам од книга? Плус дали она што ке постави прашање од презентациите ќе го има тоа прашање сигурно во нив? Може ли да постави прашање што го нема во презентациите?Од искуство можам да ти кажам дека околу 30 % - 40 % од прашањата,професорката ги дава од презентациите и на колоквиум и на испит,али во принцип МОИ е еден од полесните предмети така да немаш гајле,а и професорката е многу фер во однос на спуштање граница и поминување![]()
Дали некој има информација кога ќе имаме резз финансиски менаџмент? Или некој од постарите колеги кога обично вади?![]()
на испит ке поминеш многу полесно ако вака имаш како што велиш за 20каЈа сум многу љута што паднав манагемент за дваипол бода, а се остаив над книгата и ништо друго не спремав и имам уште 3 колоквиуми и немам ни волја ни енергија да ги учам и знам дека имало многу како мене што научиле све и паднале и уште многу ќе има ама тоа не ми е утеха и љута сум и за нив и знам дека нема решение и дека така ми се погодило, али ете овде да си споделам фрустрација ако ништо друго и уште еднаш да повторам дека сум многу многу љута.
А, да, и љута сум затоа што имам знаење за 20ка ако е тоа могуче, а се ценкам по увиди за 2ипол поени за едвај да ја поминам границата. И пак ништо. Ет така.
Колешке веќе има резултати, провери на страницата на факултетот![]()
Ја сум многу љута што паднав манагемент за дваипол бода, а се остаив над книгата и ништо друго не спремав и имам уште 3 колоквиуми и немам ни волја ни енергија да ги учам и знам дека имало многу како мене што научиле све и паднале и уште многу ќе има ама тоа не ми е утеха и љута сум и за нив и знам дека нема решение и дека така ми се погодило, али ете овде да си споделам фрустрација ако ништо друго и уште еднаш да повторам дека сум многу многу љута.
А, да, и љута сум затоа што имам знаење за 20ка ако е тоа могуче, а се ценкам по увиди за 2ипол поени за едвај да ја поминам границата. И пак ништо. Ет така.
Има резултати Трговско на Zephyr![]()
Тапа резултати у пм ... од тоа што највише очекуваш и мислиш имаш јаки поени , знај дека си го заебал и дека ти е катастрофа резултатот![]()
на испит ке поминеш многу полесно ако вака имаш како што велиш за 20канемам искуство со испит менаџмент на колоквиум положив ама знам од другите
--- надополнето: 2 ноември 2012 во 15:19 ---
Па кој те терал да се остаиш од читање цела книга менаџмент се знае како се полага кај него цртички болдирано и набројуванки текст нисто не треба само на памет да ги знаесш цртичките и имаш 10
Колешке, доста со самосожалување, почни и учи ги и другите предмети ако не ти се почнати, немаш време за цмиздрање.
Јас најарно те сфаќам, оти јас лани паднав прв за 1,5 поен и бев страшно лута! А како што викаш, се оставив над книгата. Не ме пушти на втор и само дедо Боже знае колку пати го испцув дотичниот професор.
Али пак затоа во јануари испитот ми беше прелесен и имам ептен солидна оценка земено.
Учи си го вториот ко и првиот и во јануари ќе немаш проблем со полагање.![]()
Колега дали може да се помине колоквиум само ако учам од книга? Плус дали она што ке постави прашање од презентациите ќе го има тоа прашање сигурно во нив? Може ли да постави прашање што го нема во презентациите?