Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Секоја него што...Ако толко не веруваш што си запнал да докажеш дека не е точно...Ако толко не веруваш иди еве во црква и измочај се ако смееш...

Не ли не веруваш нема ништо да ти биде...

Докторе, нема потреба да мочам во црква за да докажам дека не верувам или дека не се плашам од „Господ“. Дај, не те личи на академскиот статус. Ова е слобода на говор. Не е среден век па твоите возљубени да ми сечат глава ако сум против нив. Ако тебе лично не ти чини тоа што има огромен број луѓе што не веруваат во таканареченото чудо, тогаш истрчај 2-3 круга во двор или оди на рид извикај се. Ај не ме труј те молам.

Какво чудо бе арни ли сте вие со паметот?

Каква потреба на семоќниот, креаторот на цел универзум, креаторот на звездите, галаксиите, сонцето, планетите да прави чуда со осветлување на икони во црквичка среде Скопје?
Што не земе да прави чуда и да спаси милијони луге ширум светот кои страдат и биват убивани како кучиња? туку не побитно му е да ги осветли слепците во Македонија:tapp:
Па кој е условот да веруваш во тоа?

Каква потреба на семоќниот, креаторот на цел универзум, креаторот на звездите, галаксиите, сонцето, планетите да прави чуда со осветлување на икони во црквичка среде Скопје?
Што не земе да прави чуда и да спаси милијони луге ширум светот кои страдат и биват убивани како кучиња? туку не побитно му е да ги осветли слепците во Македонија:tapp:

Ние сме избраниот народ. Се обрати Господ на МТВ еднаш и така кажа.

Не брат, грешен си... Тоа што страдаат милиони луѓе ширум светов, де од глад, де од убиства, де од болести, тоа БОг го знае, али не е негова работа да се меша, тоа е проблем на човекот, он демек требало тие работи да ги осознае боље и среди ко шо треба..
А ова со фрескиве, ееееее тоа ти е демек да не потсети шо праиме и како праиме, да си го бериме умот и да не скренуеме од божјата патека. Он толку може, и тоа е доволно, пошто божјото на таков начин се искажува....:facepalm::facepalm:

:pos::pos::pos:

Јас можам да сведочам за чистењето на иконите зато што со свои очи ја гледав промената на фреските и затоа
Вистина ви велам вистина сами се обновуваја.

Јас можам да сведочам за чистењето на иконите зато што со свои очи ја гледав промената на фреските и затоа
Вистина ви велам вистина сами се обновуваја.

Дали ако ја изгребиш иконата,оштетиш дел од цртежот сама ќе се нацрта наново?

Тоа не е вистина! „Експертите“ кои „докажале“ дека чистењето е од влага се сатанисти, педери и комуњарски соросоидни изроди. :pos:
На страна 7 од оваа тема во пост # 104, јас напишав дека се работи за кондензација предизвикана од слабата посетеност на оваа Црква. Црквата Свети Димитрија е веќе со години речиси без посета од кога поставија зонско, а сега е затворена и со ограда.
Така да, сатанисти, педери и комуњарски соросоидни изроди јас би ги нарекол тие што поставуваат зонско пред ова Светилиште. Грев е да ги попречуваш граѓаните да одат во Црква.

Интересно е како истрагата заврши токму кога прометот во Св. Димитрија се нормализира со привршувањето на плоштадчето на Филип.

Уште едно чудо!

Леле колку народ само се излажа по ова :pos: пази еј може 20 души експерти од оваа област им кажаа уште првиот ден дека е од влага и што не, овие 6 месеца испитуваа.

Ама штета што забавата и така им траше кратко , децата ги убија 3-4 дена по ова ако добро памтам..

Се плашам дека повторно никој нема да ја научи оваа лекција.
За жал, луѓето најлесно ги забораваат своите глупости.

За среќа, луѓето најдолго ги памтат глупостите на другите. ...па, ќе помогнеме колку можеме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom