Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
On topic: Без разлика дали Европа ви врши притисок за истополови бракови или не .... Навистина ли ви треба Европа за освестување? Не може сами да покажете како не подржувате општество каде припадници на малцинска група имаат статус на второкласни граѓани поради својата наклонетост кон истополови партнери?
Кои права ти се загрозени на тебе пријателе во оваа држава ?
Кои права ги имам јас што на тебе ти се оневозможени ?
Истите права што ги имам јас ги имаш и ти.

Дали кога идеш некаде да бараш работа на интервју те прашуваат за твојата сексуална определба и поради истата не си ја добил работата иако си имал соодветни квалификации?

НИКОЈ друже во оваа земја не се замара кога бараш работа да те прашува дали си геј или стрејт, туку гледаат партиска книшка и врски (али ова е за друга тема). Онда како се чуствуваш граѓанин од втор ред заради твојата сексуална определба ?

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
On topic: Без разлика дали Европа ви врши притисок за истополови бракови или не .... Навистина ли ви треба Европа за освестување? Не може сами да покажете како не подржувате општество каде припадници на малцинска група имаат статус на второкласни граѓани поради својата наклонетост кон истополови партнери?

Пак ли?

Имам чувство дека сакаш поголемо внимание не само на форум,туку општо и во секојдневниот живот.
Си набиваш комплекси,ако не се фалиш дека си геј нема кој да те задева,освен ако си маж,а изгледаш ко некоја жена,секако дека ќе имаш предрасуди. Чути си и опнувај се,никој не ти смета.

Има бе бројка и на хомосексуалци, кажав претходно во темата како може да се пресмета и увиди. И не се малку, јас би знаел, не ти :).

Ако денес во Македонија ги изброиме можеме и по име да ги кажеме сите гејој, Коче, Фифи, Боки 13 (не е сигурно дека е али нека бега нешто) и таа женската режисер. Значи се вкупно 4 геја. Е сега ако користиш Ајнштајн, брзина на светлината, влијание на закривеностата на вселената.... можи од овие 4 геја и 4 милиони да произлезат но сепак, еднаш во годината на најсветиот ден на гејојте, Коче сам парадира пред собрание.

Ако денес во Македонија ги изброиме можеме и по име да ги кажеме сите гејој, Коче, Фифи, Боки 13 (не е сигурно дека е али нека бега нешто) и таа женската режисер. Значи се вкупно 4 геја.
Тоа е она што одсекогаш сум се чудел, како е можно промил од популацијата толку силно да се наметне во јавноста, по телевизии, интернет, форуми, весници секаде да бидат застапени, да врескаат цело време, да не убедуваат.

Тоа е она што одсекогаш сум се чудел, како е можно промил од популацијата толку силно да се наметне во јавноста, по телевизии, интернет, форуми, весници секаде да бидат застапени, да врескаат цело време, да не убедуваат.
Фрик шоу, тоа и не е така необично луѓето плаќаат пари да видат сијамски близанци, човек од гума теле со 2 глави....

Реалната бројка на ЛГБТ лица во МКД е многу поголема, се проценува некаде помеѓу 5 и 10 % од целокупната популација. Причината зошто видливоста е така мала е поради многу фактори: стравот од дискриминација на работно место, стравот од острацизам и отфрлање од најблиските, стравот од стигматизација и линч (вербално и физичко насилство) и т.н. Кога на ова ќе се додаде отсуството на правни механизми за заштита на ЛГБТ лицата (со исклучок на Законот за заштита од дискриминација - каде пак изостанува сексуалната ориентација како основа за дискриминација), повеќе од очекувано е дека видливоста на оваа популација ќе е на ниско ниво. Парадите на гордоста постојат за да се укаже на репресивните мерки кои постојат во општествата, на дискриминацијата, стигматизацијата, хомофобијата (која постои насекаде, без разлика на нивото на толеранција во општеството). И мене искрено не ми се допаѓа голотијата и карневалскиот шмек на овие паради поради тоа што многумина ги идентификуваат ЛГБТ лицата само на тој начин - со пердуви на глава и со трошка облека на себе (карикирам). ЛГБТ лице може да е вашиот брат, сестра, татко, мајка, роднина, сосед, колега, пријател...
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 20:23 ---
Она што во моментов му треба на македонското општество е заштита на ЛГБТ лицата од дискриминација, борба со хомофобијата и стигматизацијата, елиминација и казнување на говорот на омраза. Хомосексуалните заедници (без разлика на правниот облик) сега не се остварливи. Посвојувањето деца од хомосексуални двојки е исто така нереално очекување во овој момент во општество како нашето.

Jas prasav kolku ima od tie takvite pederi i site vikaat volku onolku a samo eden si kaza vika deka se cetiri edvaj. Site drugi vikaat pojke so procenti, a nikoj ne vika kolku tuku lele uf ama nemale prava. Pa na mnogu nemaat prava a ne se takvi pederi koi ke gorat na vecna muka. Ima deca za lep placat i za mleko i alista. Nie koga sobirame za polos za tie sto nemaat gi davame i ne prasuvame koj kako se vika i od kaj e. Ama ovie tie takvi pederi sakaat site da im davaat i se i prava a gi nema da se kazat site po red koj se. I mi vikaat mene tie pederi site polno i ramno im e i zatoa sakaat uste i povekje od site mesto ako se tolku arni a ne se neka daadat na tie sto nemaat pa posle da baraat. Frli zad sebe da najdes pred sebe mi vikase mene dedomi i posle site. I taka treba a ne da se vika daj daj pravo ova krivo ona.
I zenacka baraat za sramota.

Реалната бројка на ЛГБТ лица во МКД е многу поголема, се проценува некаде помеѓу 5 и 10 % од целокупната популација. .
Кој ја процени реалната бројка?

Реалната бројка на ЛГБТ лица во МКД е многу поголема, се проценува некаде помеѓу 5 и 10 % од целокупната популација. Причината зошто видливоста е така мала е поради многу фактори: стравот од дискриминација на работно место, стравот од острацизам и отфрлање од најблиските, стравот од стигматизација и линч (вербално и физичко насилство) и т.н. Кога на ова ќе се додаде отсуството на правни механизми за заштита на ЛГБТ лицата (со исклучок на Законот за заштита од дискриминација - каде пак изостанува сексуалната ориентација како основа за дискриминација), повеќе од очекувано е дека видливоста на оваа популација ќе е на ниско ниво. Парадите на гордоста постојат за да се укаже на репресивните мерки кои постојат во општествата, на дискриминацијата, стигматизацијата, хомофобијата (која постои насекаде, без разлика на нивото на толеранција во општеството). И мене искрено не ми се допаѓа голотијата и карневалскиот шмек на овие паради поради тоа што многумина ги идентификуваат ЛГБТ лицата само на тој начин - со пердуви на глава и со трошка облека на себе (карикирам). ЛГБТ лице може да е вашиот брат, сестра, татко, мајка, роднина, сосед, колега, пријател...
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 20:23 ---
Она што во моментов му треба на македонското општество е заштита на ЛГБТ лицата од дискриминација, борба со хомофобијата и стигматизацијата, елиминација и казнување на говорот на омраза. Хомосексуалните заедници (без разлика на правниот облик) сега не се остварливи. Посвојувањето деца од хомосексуални двојки е исто така нереално очекување во овој момент во општество како нашето.
И што треба да правиме сега, ако таткото не сака синот да му биде педер и притоа го стигматизира да го пратиме таткото на тешка робија од 15 до 20 години. Мајката ќе го сака по секоја цена,таа е мајка може нема да одобрува ама ќе го сака, ајде што велиш ти да донесеме закон дека ако избркаат некого од работа затоа што е педер фирмата да мора да му исплати 10 000 евра надомест и 20 години да му плаќа полна просечна плата да му плаќа доприноси ( јас прв ќе почнам да одам со розево џемперче на работа и ќе се фрцкам низ ходници, нема да работам ништо и ќе чекам да ме избркаат за да тужам)
Не можеш бре пријателе преку никаква кампања да наметнеш мислење ниту на народ ниту на поединец, кој кур си ти или такви како тебе да убедуваат некого како мене или друг трет исправен дека тоа што ти се ебеш у гз е исправна работа и нај нормална, кога за мене не е,стигматизација линч која пуста стигматизација кој линч бре пријателе, кога последен пат имаш слушнато некој да бил линчуван само затоа што бил педер ? А притоа тоа да не било испровоцирано на некој начин, па и ја да пуштам рака или да шмекам некоја пред нејзиниот муж или дечко и мене може да ме излупаа типот. Е сега ако си тропнал на погрешна врата , си му пуштал ишарети на погрешен човек, ти се лизнала раката на погрешно место кај погрешен батец, тогаш ќе го јадеш.
незнам која е поентата ајде уште во градинките да почнеме да лепиме постери, педеризмот е супер педерите се кул педерите се топ, сакај те се. Таква култура сакаш да се заснова, ајде ако не нека тргнат и по средните школи да предаваат педери што е тоа педеризам.
Да ги охрабруваат да експерементираат со својата сексуалност, да си ја масираат машката Г точка,ако им се свиѓа дртугарот да го залапаат на голем одмор и дека другите не смеат тоа да го осудуваат.
Па кога сме веќе тука ајде да озакониме брак и со малолетнички, со прва менструација да може слободно да се има секс со веќе нели жена пошто има мензис, па и склучување брак. Зашто да не и тие се луѓе бе, ајде па да почнеме да ги сваќаме и да ги разбираме клептоманите, кој не се болни но ете имаат потреба да крадат да земаат туѓ имот и предмети, или ајде уште поедноставен пример да направиме кампања за прифаќање и разбирање на пироманите, па и тие се луѓе не не се болни, тоа не е болест тие само уживаат постигнуваат сексуално и духовно задоволство кога го гледаат големиот пламен, притоа ако има жив човек вопламенот уште повеќе уживаат.
Ајде да озакониме и зоофилија, како тоа никој од педерскиве здруженија не се дигна кога оној ја ебеше козата на комшијата и го затворија заради тоа, нели и тој е само човек, нели тој само сакал да има однос со нешто друго,и не го преферирал вообичаеното,ете човекот се палел на свињи и на кози а го затворија српиштана, што нелуѓе а никој не го подржа дури ни педерите несватени.
Јебал вас коче.

( јас прв ќе почнам да одам со розево џемперче на работа и ќе се фрцкам низ ходници, нема да работам ништо и ќе чекам да ме избркаат за да тужам)

Само пази да не ти го бапне некој дури чекаш да те избркаат од работа.

;)

Само пази да не ти го бапне некој дури чекаш да те избркаат од работа.

;)
Нема на сите јасно ќе им дадам до знаење,дека имам дечко кој што многу го сакам и тој е единствениот маж за мене,и дека сум му верен како куче, кое што каса ако некој друг се доближи :pipi:
Ставре да ти го навре Кавре,кај ти иде одма натака паметот а ?:pos:
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 22:40 ---
Имав вчера, ќе имам и утре секс. Кај си суперхероју да ме спречиш?
убаво што се фалиш вака и што се обидуваш да просветлиш проста и затуцана раја.
Туку кажи ми како ти оди со домашните, Мајка ,Татко, браќа,Сестри . дали нив им објасни колку е глупо и просто ако некој не прифаќа геј, дали твојата мајка и татко се гордеат со нивниот горд педер син или сеуште не си им кажал ?

Немој да почнуваш да водиш евиденција на форумов.

Да ти праќам по една честитка тогаш? You'll have 'em plenty :).

И една голема чим одобрат истополови бракови (што е само прашање на време). И една гигантска, која ќе биде покана за свадбата, деверуша да ми бидеш :).
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 22:44 ---
убаво што се фалиш вака и што се обидуваш да просветлиш проста и затуцана раја.
Туку кажи ми како ти оди со домашните, Мајка ,Татко, браќа,Сестри . дали нив им објасни колку е глупо и просто ако некој не прифаќа геј, дали твојата мајка и татко сењ гордеат со нивниот горд педер син или сеуште не си им кажал ?

Кажано им е, знаат :). Другите детали не мораш да ги знаеш :).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom