Хип хоп културата во Македонија

Член од
11 април 2012
Мислења
123
Поени од реакции
107
Мене "Драма" ме замисли, се посомневав во албумот и не го купив. Албумот според мене е просечен, безвезе, едвај го преслушав за да изведам некое мислење за него. Можно е ова да е некој трик, чисто за профит - јапонско срање. "Пријатели" и "Bang Bang" ги нема, мислам дека во албумот каде што ке бидат сместени овие траки ке имаме прилика да го чуеме правиот Tonyo San. Битно позерите, лиглињата, турбофолкерите, шмизлите и остала куртонска багра што се палеа го купија албумот, џабе потрошија 300 денари и не верувам дека ја разбираат поентата во траките. Премногу е сложен за нив нели.. не е тоа што очекуваа т.е. "мајката закова шајката, рапава масата, касата сакаше да празни малата гради палата, кравата во шталата јадеше салата".

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.855
Колаборација: ПОЛСКА - МАКЕДОНИЈА (БОБО и КРТОТ)!

:facepalm:

Кога ќе видам ултрас вака ми се дерат на микрофон со капуљачи и фантомки а да пукне пиштол на вода ќе фатат магла, ми се кења.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.318
Поени од реакции
21.524
:facepalm:

Кога ќе видам ултрас вака ми се дерат на микрофон со капуљачи и фантомки а да пукне пиштол на вода ќе фатат магла, ми се кења.
Додека кај нас Ултрас животот е сведен само со навивање на трибини, пцуење по форуми и фејсбук, во превод: само лаење на празно, кај Пољаците е нешто повеќе.
Ферки помеѓу навивачките групи се речиси секојдневие. И не верувам дека некој од нив би се уплашил ако пукне пиштол на вода. Имаат муда далеку поголеми од нашите.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Додека кај нас Ултрас животот е сведен само со навивање на трибини, пцуење по форуми и фејсбук, во превод: само лаење на празно, кај Пољаците е нешто повеќе.
Ферки помеѓу навивачките групи се речиси секојдневие. И не верувам дека некој од нив би се уплашил ако пукне пиштол на вода. Имаат муда далеку поголеми од нашите.

imaat muda nemaat pamet,nema pamet= los rap

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Не серете безврска и на мене не ми се свига полскава песна но барем полските навивачи се реални не се фураат на празно.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.318
Поени од реакции
21.524
LD Pistolero не е повеќе LD Pistolero, туку Човекот Од Хром! :)

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
ИСкрено без ЛД многу боље би звучела песнава али ај :)
word, веќем кога рецитирал, да му ставеле дисторзија или радио ефект и на неговиот глас. Исто требало и да рецитирал опуштено, лабаво, без напнување.... имало одлично да се слеј во траката

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
i ld pistolero i tonyosan gotovo e veke dosta bese....vreme e da se stai kraj....eden den ke sfatat fakat i za niv vazi..

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Мислам дека им помина времето и на лд и на тони го постигнаа максимумот немаат повеке креативност све што што вадат им е веке бледо и искористено.

Kajgana Shop

На врв Bottom