Радиодифузна такса

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.188
Поени од реакции
84.061
Јас што да правам бе сите што стигнаа ги искинав ? да не ми пуштат арачлии извршители да ме дерат ?
Ја никад не сум платил ниедна.
Нема уште никој да дојде.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ја никад не сум платил ниедна.
Нема уште никој да дојде.
Како стоиш со трансакциони сметки? Мислам дека сега воопшто и не идат, кога ќе ти ги блокираат сметките, сам ќе трчаш по нов.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.188
Поени од реакции
84.061
Како стоиш со трансакциони сметки? Мислам дека сега воопшто и не идат, кога ќе ти ги блокираат сметките, сам ќе трчаш по нов.
па до сеа ништо...
али ете никад ниедна не сум им платил...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
па до сеа ништо...
али ете никад ниедна не сум им платил...
Не знам како оди тоа за физички лица, но знам дека забарката моја, односно на нејзината фирма како правен субјект и блокираа трансакциона сметка заради неплатени радиодифузни такси. И мораше да плати некоја сума плус сметките за да и ја одблокираат.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
neka naprai mrtv kablovska tv site ke platat cnn enajaka tv ima mal objekt mali troskovi zamislete mesecno kolku struja trosi mrtv zadrugo danese pravi muabet.so kablovska kese resi problemot imat jak kadar aiza nas ke bide super nema dane dupat kablovskite firmi nese seriozni seponasat kako tezga od bit pazar ne isklucuvat koga sakat nikinat kanali ponivna zelba avo dogovorot ne pisuva taka nikoj niv negi kontrolira sto sakat si pravat negledam problem zosto mrtv ne pusta kablovska tuka nesto mirisa?
МТВ е телевизиска станица, не кабелски оператор, ти се измешале лончињата.
Инаку не мора да се праќа препорачано, може и лично да се поднесе барањето на шалтерите на сМРТВ и УЈП.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
може и лично да се поднесе барањето на шалтерите на сМРТВ и УЈП.
Во ред, ќе поднесам лично, ама они прво да ми обезбедат слободен ден за таа активност.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Во ред, ќе поднесам лично, ама они прво да ми обезбедат слободен ден за таа активност.
И да и обезбедат на сестра ми авионска карта да дојде :D
Погрешно се ОДразив, мислев - може било кој да го поднесе барањето на шалтер, не мора ти да одиш, може само да го потпишеш и некој да го однесе.
Во секој случај, пишав и на другата тема, "ненамернава" грешка има наседнато сигурно еден куп луѓе. А, на инфо линијата на УЈП ми кажаа дека треба веднаш да се пријави грешката зашто во спротивно ќе си тече претплатата и ќе се смета дека е прифатено (како да не е грешка).

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
namesto mrtv cbl ednostavnoe moze daostane mrtv plus kablovska stose odnesuva zamene jas siplakam ima vraboteni tamu treba plata dazemat nese golemi pari

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
И да и обезбедат на сестра ми авионска карта да дојде :D
Погрешно се ОДразив, мислев - може било кој да го поднесе барањето на шалтер, не мора ти да одиш, може само да го потпишеш и некој да го однесе.
Во секој случај, пишав и на другата тема, "ненамернава" грешка има наседнато сигурно еден куп луѓе. А, на инфо линијата на УЈП ми кажаа дека треба веднаш да се пријави грешката зашто во спротивно ќе си тече претплатата и ќе се смета дека е прифатено (како да не е грешка).
Сега баш вртев на оние 3 телефона во мрт никој не се јавуваше, па свртев на 080033000 и ми кажаа дека треба да отидам во ујп Куманово да поднесам барања, не мора во Скопје да се оди.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
во спротивно ќе си тече претплатата и ќе се смета дека е прифатено (како да не е грешка).
Како бре прифатено, па нели има закон дека мора според некое правило да внесат во нивната евиденција, па после да ми праќаат сметки.
Утре своеволно ќе им текне нова давачка од 1000 евра по глава на жител, а сметките наместо да ги пратат ќе ги фрлат во контејнер. Тоа пак ли ќе значи дека е прифатено???

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
:facepalm: И мене ми стигнал радиоконтузниот рекет. И на брат ми исто, иако неколку години живее во странство.
Не знам што да го правам.
Собирај парталите и бриши кај брат ти:D
--- надополнето: 3 ноември 2012 во 12:25 ---
Ако не ви чини програмата на 1-ва пуштете МРТ-САТ ќе го видите Владо Јаневски пред 30 години со фармерките до под пазуви и кошула врзана на појас у лептир и џигер ала Синан Сакиќ:pos: После се чудиме што нашине иселеници кои пред 50 години заминале Австралија и дошле после толку време никако да сватат дека и ние имаме рефриџирејтор ин хомоите:tapp:

K

King_Stone

Гостин
Пак стигнаа сметки за радиодифузна такса за сите членови од фамилијата.Залудно е иако минатиот месец реагирав,одев до МРТ,ги поништија тогаш,за тогаш,и сега еве ги поново пак 4 сметки.Што се замислува оваа влада,се прават пред граѓаните дека ги штитат,дека биле подобри од СДСМ,а апла го крадат народот.Не ги плаќам,ама желба ми е да ги тужам,и тоа пред Стразбур,и да се офајдам нешто од оваа смрдена држава.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
хаха абе не се во ред овие..куќата ни е купена пред 30 години
сметката доаѓа за поранешниот газда кој е мртов веќе 15 години
вакви бисери нема ни во Етиопија

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
епа јбг,ќе плаќаш како и сите.. и у други држави има рдт и таму се приморани..
но не секаде;)

гејлада наплаќа годишно по 51.6 евра за државната телевизија -
Македонија по 39 евра годишно -за МРТВ
Во останатите европски држави состојбата е следна:
Кипар: од 2000 г- после негодувањето на народот ја има укинато радиодифузната такса за граѓаните, па дел од буџетот на кипар оди за државната телевизија, а останатиот дел на средства телерадиокомпаниите ги добиваат од разни реклами и спонзорста.

Германија: годишна сума за ТВ е 204,35 евра
Шведска: 200 евра годишно;
Финска 232,20 евра;
Чешка: 56,90 евра;
Латвија: во оваа држава граѓаните не плаќаат за државната ТВ;
Полска: по 53 евра
Австрија: по 223,32 годишно .
Шпанија: и во оваа држава граѓаните не плаќаат за државната ТВ;
Португалија: 20,52 евра годишно
Малта: 34 евра;
Франција: 116 евра;
Холандија: државнатаТВ е спонзорирана од државата и живее на сметка на рекламите ;
Унгарија : финансирана од страна на државата ;
Романија: 12 евра годишно – плаќа семејство ,
Бугарија: 60% ТВ од буџетот на државата, а останатите 40% од реклами.
Естонија,- граѓаните немаат обврска да плаќаат за државната ТВ
Литванија граѓаните не плаќаат за државната ТВ;
Луксембург граѓаните не плаќаат за државната ТВ;;

Kajgana Shop

На врв Bottom