- Член од
- 25 септември 2011
- Мислења
- 6.448
- Поени од реакции
- 18.283
Не бе друже здравството наше е само по себе ЧДА.Темава е во ЧДА?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не бе друже здравството наше е само по себе ЧДА.Темава е во ЧДА?
Пред неполни 3 часа ме касна куче во сред центар. Веднаш отидов во градската болница, таму ми направија преврска и ми дадоа упат за во државна болница е тука почнува револтот. Влегувам таму нема ниту доктор ниту жива душа доаѓа еден студент и ми вика ништо ќе одиш да го бараш кучето му викам како да го барам ми вика така му реков има ли тука доктор може ли да дојде некој и и се јавува на таа доаѓа и почнува да ми вика ( сум ја прекинала во некоја кафе дискусија ) што да ти правам јас сега и викам вие мене каже ти ми што јас да правам ништо ми вика иди најди го кучето и јави се на ветеринар да дојде да го види и викам а кучето ќе стој таму и ќе го чека веретинарот да дојде да го види и што ако случајно повторно ме нападне ми вика па што јас да ти правам сега тебе имаш 24 часа и тоа е тоа. Каков е овој закон, каквов е тој однос доктор-пациент? Колкави се шансите на површина од 50км да пронајдеш куче скитник? Срамно е и жално, бедно и патетично каков третман добиваат пациентите од оние во кои што го гледаат единствениот спас..
Шансите се мали да фатиш тетанус или беснило ама се умира многу бргу од тоа и ти нема спас. Ако ги преживееш следниве 5-6 дена ОК си ако не лесна ти земја.Морав да одам во градска за да земам упат за на инфетивна бев и таму и ми го кажаа горенаведеното и не сакаше таа да ми стави тетанус иако инсистирав и јас и моите
Кучето се наоѓа и проверува од страна на ветеринарна служба само доколку е познато (на пример познато куче од комшија што живее постојано врзано во затворен простор) а и во тој случај прават некоја помала вакцинација, доколку кучето е непознато како во твојот случај - кучето е скитник, тогаш треба да ти дадат соодветен медицински третман со соодветна вакцинација (сите инекции по ред) на време.Пред неполни 3 часа ме касна куче во сред центар. Веднаш отидов во градската болница, таму ми направија преврска и ми дадоа упат за во државна болница е тука почнува револтот. Влегувам таму нема ниту доктор ниту жива душа доаѓа еден студент и ми вика ништо ќе одиш да го бараш кучето му викам како да го барам ми вика така му реков има ли тука доктор може ли да дојде некој и и се јавува на таа доаѓа и почнува да ми вика ( сум ја прекинала во некоја кафе дискусија ) што да ти правам јас сега и викам вие мене каже ти ми што јас да правам ништо ми вика иди најди го кучето и јави се на ветеринар да дојде да го види и викам а кучето ќе стој таму и ќе го чека веретинарот да дојде да го види и што ако случајно повторно ме нападне ми вика па што јас да ти правам сега тебе имаш 24 часа и тоа е тоа. Каков е овој закон, каквов е тој однос доктор-пациент? Колкави се шансите на површина од 50км да пронајдеш куче скитник? Срамно е и жално, бедно и патетично каков третман добиваат пациентите од оние во кои што го гледаат единствениот спас..
Абе они го бараат, ама која логика е детето да излезе да го бара? При здрава свест ли се тие таму или се заебаваат? Негово е да направи се што може најдобро за детето, а не да се врека како будала најди го кучето, нека излезе она нека го најде.Пред да прими вакцина - потребно е детално да се разјасни - затоа и го бараат кучето
Затоа што вакцината само по себе колку е корисна толку е и штетна.Го намалува имунитетот на човекот, плус тоа пола година истиот тој не смее да употребува алкохол, не смее да плива, не смее да работи некоја тешка физичка работа.....
Прашање е дали кучето ја каснало преку облека , на кое место, и дали е само плиток угриз или подлабоко ,Ако е плиток угриз без крв тогаш и заразувањето од беснило е невозможно.
Беснилото не се пренесува преку воздух-значи потребен е директен контакт на плувачката од кучето со човековата крв
Епа тоа го одредувал законот, така пишувало во нешто што некој во државава го нарекува законНе ми се верува дека стварно ти рекле да го најдеш кучето...
Иди им со новинари нека ги има на вести, какво куче бе треба да бараш дали се тие нормални??
Требало да им кажеш законот во гз да си го пикнат.Епа тоа го одредувал законот, така пишувало во нешто што некој во државава го нарекува закон
Како да ги тужам немам никакви докази?What?
Зашто по ѓаволите им треба кучето? Иди и барај што е можно побрзо да ти стават вакцина против беснило
Девојко иди во приватниве болници и веднаш нека ти стават вакцина против беснило зашто болеста е смртоносна ако кучето имало беснило а не си ја примила вакцината краток период по каснувањето. А овие од државна тужи ги![]()
батали ја неа или него- тие се проблем сами по себеАбе они го бараат, ама која логика е детето да излезе да го бара? При здрава свест ли се тие таму или се заебаваат? Негово е да направи се што може најдобро за детето, а не да се врека како будала најди го кучето, нека излезе она нека го најде.
И после се прашуваат оти пациети ги тепаат, се прашувам оти.