Креационизам наспроти еволуционизам

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
И тоа што викаш, мозокот нема врска со свеста :) Таа е во... петите :)
„Требе“ да размислуваш пред да пишуваш и да даваш изјави...
Религијата не дава одговор и не е нуди никаква еволуција.Таа нуди догма и верување, а не пракса и знаење!
Немој...
Не може да зборуваме за сите дека се закржлавени, ами може да зборуваш за себе си...Нели... така да поединецот не е ист како пред 2000 години.
Мнозинството да, но единката, не. Ти може да си ист како твоите предци пред 2000 години, но има други кои еволуирале...
ТИ судиш според себе си... не ги ставај сите во твојот кош.

Во врска со науката, ти немаш врска од наука за да даваш било какви ставови што може а што не науката...
Така да, точно е дека за такви ко тебе, никогаш науката нема да даде одговор за било што, бидејќи ти чекаш некој што ја разбира науката да ми ти го олесни животот, а ти да бладаш како науката ни за не знам колку години нема да ми ти помогне ти да бидеш среќен...

Де ако може, не забегувај... и почни да го користиш мозокот и мислите мааалку подобро...

П.С. Тебе многу те понесува омразата кон поедини форумџии што немаат исти ставови со тебе и секогаш те занесува умот да зборуваш сешто само за да контрираш на истите тие ставови ... Немој и тоа да го правиш.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Аууу... хепта, дури сега ме изненади.

Мислев дека имаш поим од некои поими како ум, свест,интелигенција, душа, воља....кај човекот.
Абе ти поима си немал кое што е.

Па уште си дозволуваш да бидеш и духовит...:facepalm:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Сега лажеш нели?
Како бре ти мислиш кога мозокот нели не смее да се користи инаку свеста отиде во три лепе итн итн?

Абе оди во мистерии таму и си твори до мила волја... што и да кажеш е точно таму... ете ти коментирав и на друга тема, оди и таму бладај, философијата е за тоа... и да не си точен барем си „философираш“ и полна капа со мозок што не се користи, нели.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Сега лажеш нели?
Како бре ти мислиш кога мозокот нели не смее да се користи инаку свеста отиде во три лепе итн итн?

Абе оди во мистерии таму и си твори до мила волја... што и да кажеш е точно таму... ете ти коментирав и на друга тема, оди и таму бладај, философијата е за тоа... и да не си точен барем си „философираш“ и полна капа со мозок што не се користи, нели.
хепта, абе се прскаше дека си го разбрал Патанјали...

И сега јас ли да ти ги објаснувам 5те функции на мозокот?

Да земиш и да си повториш матерјалот, оти ќе паднеш во јануарска сесија...:P

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Don't feed the troll...
Ме понесе денот нешто... :)
Го исклучив мозокот, да бидам посвесен!
Јога по методот на оној мелезот Гурџиев! :facepalm:
Доказ дека еволуцијата постои... и има свои слепи патишта!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Шпанско село е тоа за тебе....
а проповедаш јога....и слободна воља...:facepalm:
Си видел ти шпанско село бре момче? Или твоето село е доволно за тебе?

Ти да проповедаш... разбра? Тоа го оставам на религиозните фанатици да проповедаат. Пу пу скраја од мене таквите...
Знаеш кои проповедаатм оние, љубители на догмата...
Слободно проповедај... чедо.

Немој во мене да се гледаш себе си и своите дејанија по форумот! :)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Поинтересно прашање е за што му служи мозокот?

:X3:
Ајде Ставрогин, за што Ти служи мозокот? Мене ми служи за да ги примам и разберам Божјите вистини а отпосле и овосветовните...Како е кај Тебе случајот?...:D
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 20:14 ---
Za shto ti sluzhat cickite?
По некој историски стек од околности, Бог ме створил „машко„ а не „женско„. Према томе, кај гле‘аш кај мене женски телесни атрибути?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ајде Ставрогин, за што Ти служи мозокот? Мене ми служи за да ги примам и разберам Божјите вистини а отпосле и овосветовните...Како е кај Тебе случајот?...:D

По некој историски стек од околности, Бог ме створил „машко„ а не „женско„. Према томе, кај гле‘аш кај мене женски телесни атрибути?
Ти не ги разбираш твоите Божји вистини со мозокот, бидејќи се купишта глупости. Ако го вклучиш понекогаш мозокот и сам ќе видиш дека е така. Твоите Божји вистини се од онаа страна на разбирањето, и како такви треба да ќутиш за нив и да си ги чуваш за тебе, затоа што духовната логика не е комуникатибилна. Секој пат кога ќе се обидеш да објасниш нешто си помош на духовната логика, на другите им звучиш едноставно глупав. Верата е крај на секоја дискусија, затоа што ако кажеш дека нешто е така и така затоа што ти веруваш во тоа, туку секоја дискусија запира.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ставрогин,

своето самоограничување, немој да го проектираш и врз другите, важи?...Ако сакаш животот да Ти помине во затуцаност, повели, само не го затупувај ј другите, кои барат „нешто повеќе„ од обоично телесно битисување, кое неминовно завршува со смрт: прво духовна, а после и телесна.

Ама не ми одговори на прашањето (но затоа ме нападна, оти е така полесно, нели?): за што го користиш мозокот? :D

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Za shto ti sluzhat bradavicite na gradite? Prashanjeto e mnogu ednostavno. Dve strani izbegavash da odgovorish. Problem?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
И сега јас ли да ти ги објаснувам 5те функции на мозокот?
Кои се 5те функции на мозокот?
--- надополнето: 27 октомври 2012 во 02:30 ---

Имаш брадавици а не ти користат. Имаш мускули во ушите а не ти користат. Потклучен мускул кој не ти користи. Фали уште Господ дилдо да ти даде и ќе имаш сет од безполезни подароци.

Kajgana Shop

На врв Bottom