Што е неопростлив грев?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ама на лагата кратки и се нозете:cautious:

Откако ќе озлезе на виделина лагата, тогаш ќе ја спознаеш виистината:P

Луѓето до пред Христа живееле во една огромна лага.

Откако се појавил Христос луѓето ја спознале вистината и секако Бог.:cool:
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 11:47 ---

Јас знам дека со Христос е вистината.

Ама за да дојдеш и ти до тоа сознание треба сам да го изодиш трнливиот и тесен пат:)
Мики душо, без лутење, но ако ти знаеш во што веруваш и како веруваш, јас ќе се обесам на мадињата од Букефал. Еднаш веруваш во Исус, другпат во енергија, третиот пат во светлост...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мики душо, без лутење, но ако ти знаеш во што веруваш и како веруваш, јас ќе се обесам на мадињата од Букефал. Еднаш веруваш во Исус, другпат во енергија, третиот пат во светлост...
:facepalm:
Не очекував елемнтарно непознавање од тебе:P

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
:facepalm:
Не очекував елемнтарно непознавање од тебе:P
Остај ме неписмен, но барем ми се основните поставки јасни, знам во што верувам, во што не верувам. А тоа е многу повеќе отколку што може да се каже за тебе. Имаш среќа што се појави онаа креатурана Дивиајдер, само него му се поизмешани поиимите...

;)
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 12:05 ---
Јас знам подобра:Бог е Мртов !
Бог не е мртов, за некој да биде мртов основен предуслов е некогаш да постоел.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Остај ме неписмен, но барем ми се основните поставки јасни, знам во што верувам, во што не верувам. А тоа е многу повеќе отколку што може да се каже за тебе. Имаш среќа што се појави онаа креатурана Дивиајдер, само него му се поизмешани поиимите...
.
:facepalm: Ај пак не очекував од тебе барем, да не препознаеш некои работи;)

Те оставам неписмен:cool:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
:facepalm: Ај пак не очекував од тебе барем, да не препознаеш некои работи;)

Те оставам неписмен:cool:
Види, ако Исус го користиш за да тролаш, тогаш во ред. Но мислам дека твоите ставови тука се за жал многу далеку од тролање...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас никогаш не тролам:)
Од тоа се плашев. Ти си уште еден рисјанин со својата интерпретација на рисјанството, во кое еднаш Исус е личност, другпат енергија, третпат светлост.

;)

W

Werther

Гостин
Ти идеш дирекива у пеколот.

Ти нема спас.:(
Па ако одам во рајот ќе бидам со просјаци и со сиромави луѓе додека во пеколот со кралеви,големи восководци,политичари...
Бог не е мртов, за некој да биде мртов основен предуслов е некогаш да постоел.
Постоел Исус кој бил син на таканаречениот Бог кој никој не го видел или чул,а сепак многу луѓе веруваат слепо во него,а Исус им е еден вид доказ дека Бог постои.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Ти идеш дирекива у пеколот.

Ти нема спас.:(
Пеколот е неморална и бесмислена казна. Како може за конечен земјен грев некој да се казни бесконечно. Тоа е диспропорционална казна. И незнам зошто треба да ти е жал за него кога тоа е дело на Јахове а делата на Јахове се „секогаш праведни“ и треба да си среќен за тоа а ако си среќен за тоа тогаш си садист...или во превод твојот внатрешен морал е спротивен на божјиот. Очигледно постои вроден конфликт меѓу човечкиот морал и моралот на Јахове. Значи луѓето никогаш неможе да живеаат по божјите начела. Работата станува уште побизарна кога ќе се земе фактот дека во Библијата пишува дека човекот е дело на Јахове.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Од тоа се плашев. Ти си уште еден рисјанин со својата интерпретација на рисјанството, во кое еднаш Исус е личност, другпат енергија, третпат светлост.

;)
Не така.

Не е тој еднаш ова, еднаш она.

Се во едно е - и личност, и енергија, и светлост:)
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 12:18 ---
Па ако одам во рајот ќе бидам со просјаци и со сиромави луѓе додека во пеколот со кралеви,големи восководци,политичари...
.
Среќен ти пат и престој тогаш:cool:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не така.

Не е тој еднаш ова, еднаш она.

Се во едно е - и личност, и енергија, и светлост:)
И манџа со питулици, и Германци со камиони, и Пеце на Надето. Гретоа е Мики логиката, ја удавивте. Со вакви изјави се ставаш во ситуација логиката да е на Исланд, ти да си на Галапагос.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
И манџа со питулици, и Германци со камиони, и Пеце на Надето. Гретоа е Мики логиката, ја удавивте. Со вакви изјави се ставаш во ситуација логиката да е на Исланд, ти да си на Галапагос.
Стално има различна точка на гледиште.

Зависи од кај набљудуваш.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Пеколот е неморална и бесмислена казна. Како може за конечен земјен грев некој да се казни бесконечно. Тоа е диспропорционална казна. И незнам зошто треба да ти е жал за него кога тоа е дело на Јахове а делата на Јахове се „секогаш праведни“ и треба да си среќен за тоа а ако си среќен за тоа тогаш си садист...или во превод твојот внатрешен морал е спротивен на божјиот. Очигледно постои вроден конфликт меѓу човечкиот морал и моралот на Јахове. Значи луѓето никогаш неможе да живеаат по божјите начела. Работата станува уште побизарна кога ќе се земе фактот дека во Библијата пишува дека човекот е дело на Јахове.
Времето ти е релативна работа....немаш учено?

Kajgana Shop

На врв Bottom