Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе е срушен со Барса.. :oops:
Да да, за тој натпревар правам муабет. :)

Ја спомнав таа утакмица за да го надополнам членот кој ги набројуваше негативните рекорди предходно.

Абе не ни ги заебавајте играчите сега беа уморни од мечот со норвич.Почекајте малце им треба време да се одморат.
Da da vo pravo si im treba vreme mnogu se umorni :mad: moreeeeeee samo ova za niv :tapp::tapp:

Уморни се, векот да не се одморат, секогаш се они уморни. Рекордот кој сме го срушиле вечерва бил пораз од странски клуб на домашен терен во ЛШ. Кога прочитав се сетив дека Јунајтед пред некоа година не запука дома во ЛШ, откако прво го изедовме и кај нив.

Јас не ја гледав до крај само прво полувреме, и после гледам статистика само еден шут во рамките на голот. Појма неам кога се десило тоа. :нинџ:

Претпоставував дека ќе биде тешка утакмица, ама дека волку мизерно ќе изиграме не мислев....
Мрш у пизду материну сите, наредна утакмица све со тинејџери бубуљичари да играме, нејкам никој од прв тим да видам, Гнабри у 10 минути поопасен беше од челото и компанија у 80 и кусур минути пу срамота. Гнабри у први 11 наредната со Ајсфелд, Истмонд и остали младичи.....
Сантош коа го земавме ми беше многу добар, ама минативе 2 утакмици апла ме разочарува, слаб е у одбрана, добар дриблер ама ја дудла у п.м.,страшно кочи акции.....

Маноне 0
Сантош -5
Пер 1
Вермален 1
Џенкинсон 5
Кокелин 6 (МОТМ од Арсенал)
Артета 4
Казорла 3
Жервињо 0
Подолски 0
Ремзи 0

хахаха не се нервирајте ако ја поминеме групата ке го земеме фалкао и се ке се среди :pos::pos::pos::pos::pos::pos:

on Andre Santos
I think he's done fabulous, coming in. It was tough, they had two very good players, their two best players, down that side. It was a tough game for us.:tapp:

Колкави само ни беа очекувањата после 4 кола од ПЛ и првото коло од ЛШ... за во 4 дена да ни ги скршат надежите за добра сезона!

И Венгер, 63 години начука и пак памет не му дојде!
--- надополнето: 25 октомври 2012 во 00:09 ---
Аман бе господе, скрши му нога на Ремзи!

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Абе премногу барате кривица во Сантос неправедно, зошто?
Ќе пишам само за прво затоа што второ неможев стим да најдам.

Значи ако приметивте првите 30 мин Сантос имаше најмногу истрчано од сите. Друго невидов глуп кикс од него, плус дечкото играше две позиции затоа што подолски беше изгубен овој натпревар. Буквално изгубен и Сантос покираше и за него. И крило и бек. Но сепак гледам дека претежно тука мора под некое правило некој да е кривецот и кога ќе се стават таквите на тапет заслепени сте и само по него се руга, а некој ако е миленик колку и да е очаен нема да се спомене тоа. Според мене најизгубен беше Подолски, а и казорла не направи ништо посебно. Но сепак Подолски е ѕвер и не смее да се каже лош збор за него, како да не ви е страв да не ве истепа за тоа. Не дека Сантос изигра маестрално но сепак ни најмалку он не заслужи да плукате по него. Па он ли треба да биде средината што треба да ствара акции? Он ли е креативецот? Он ли треба да дава голови? Ај размислете малку.

Во16 ама баш немаше никого. Неколку пати жервињо имаше побив по крило а нема на кого да нафрли или подаде кон 16етник. После он е крив што не подава. Па на кого да подаде? И коментаторите на скај спорт го коментираа истото.

Значи ако приметивте првите 30 мин Сантос имаше најмногу истрчано од сите. Друго невидов глуп кикс од него, плус дечкото играше две позиции затоа што подолски беше изгубен овој натпревар. Буквално изгубен и Сантос покираше и за него. И крило и бек. Но сепак гледам дека претежно тука мора под некое правило некој да е кривецот и кога ќе се стават таквите на тапет заслепени сте и само по него се руга, а некој ако е миленик колку и да е очаен нема да се спомене тоа. Според мене најизгубен беше Подолски, а и казорла не направи ништо посебно. Но сепак Подолски е ѕвер и не смее да се каже лош збор за него, како да не ви е страв да не ве истепа за тоа. Не дека Сантос изигра маестрално но сепак ни најмалку он не заслужи да плукате по него. Па он ли треба да биде средината што треба да ствара акции? Он ли е креативецот? Он ли треба да дава голови? Ај размислете малку.

Во16 ама баш немаше никого. Неколку пати жервињо имаше побив по крило а нема на кого да нафрли или подаде кон 16етник. После он е крив што не подава. Па на кого да подаде? И коментаторите на скај спорт го коментираа истото.

Се заебаваш така?

Сантош каснеше да се извлече при голот, Сантош изреагира како идиот за вториот гол, сите шанси и полушанси што ги направи Шалке ги направи по негова страна.
Сите беа мизерни, ама овој беше катастрофално мизерен.

Се заебаваш така?

Сантош каснеше да се извлече при голот, Сантош изреагира како идиот за вториот гол, сите шанси и полушанси што ги направи Шалке ги направи по негова страна.

Пишува за првото полувреме ;)

Се заебаваш така?

Точно пишувам за прво сега гледав хајлаитс и имаше удел во двата гола но не е само он директен виновник. А сите видовме и на тв покажаа дека шалке напаѓаат по таа страна. Јас невидов да се превземе нешто во врска со тоа. Пак ќе кажам Сантос ми изгледаше како сам да игра по левата страна. Подолски игра офанзивно но треба и да помага назад а не 2-3 пати го видов после изгубена топка наведнува глава и не се ни труди да се врати. И ако бараме веќе кривци за головите Гнабри како успеа да изгуби топка? Зошто никој не го покриваше Афелај на втора? А има 3 играчи тука он сам. За првиот гол точно сантос закасни со извлекување, а како вермален и мертезакер го оставија сам хунтелар и толку оддалечени од него?

Значи не го бранам дека изигра најдобро ама глупо е да падне кривицата на неги а при тоа најмногу истрча а другите ама баш небеа за ништо подобри од него....

Друже немој жити се, потапа одбранбен лев бек одамна немам видено....Секој дуел што му влага му е 50-50 шанса или ќе му земе топка или ќе падне ко тутук.....Сите беа лоши, али кога се бира за најлош, кај мене е на топ листа!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom