Студирам психологија

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Можеш, само од матура треба да полагаш предмети што одговараат на психологија, коа ќе искочи конкурсот ќе видиш што треба да пријавиш за полагање :)
Ако е по стара програма пред да се полага матура ондак немаш потреба од матура, ти ги рачунаат оцените.
Јас ја земав 4та вонредно и завршив со генерацијата што немаа матури и немаше потреба да полагам.

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Ајде колешки вие што имате поголемо искуство и што сте го поминале ова ако може да ми ги кажете ако има прашања за прв колоквиум кај Елена и Виолета мислам многу ќе ми бидете од корист и вечно ќе ви бидам благодарна.:X3: Немам ништо за возврат, освен едно големо благодарам за тој што
ќе успее да ми ги најде и да ми ги прати преку ПП.
Можеби сеа некој од страна ќе чита и ќе рече: оваа сака без труд да си помине, ама навистина многу значи кога имаш барем некоја мала помош, чисто да бидам упатена на што повеќе да обрнам внимание. Се надевам ќе бидам прочитана и ќе добијам некој повратен одговор, било да е негативен, ама знам дека ги има некоја од вас, па да биде љубезна.;)
Фала уште еднаш.

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Ајде колешки вие што имате поголемо искуство и што сте го поминале ова ако може да ми ги кажете ако има прашања за прв колоквиум кај Елена и Виолета мислам многу ќе ми бидете од корист и вечно ќе ви бидам благодарна.:X3: Немам ништо за возврат, освен едно големо благодарам за тој што
Можеби сеа некој од страна ќе чита и ќе рече: оваа сака без труд да си помине, ама навистина многу значи кога имаш барем некоја мала помош, чисто да бидам упатена на што повеќе да обрнам внимание. Се надевам ќе бидам прочитана и ќе добијам некој повратен одговор, било да е негативен, ама знам дека ги има некоја од вас, па да биде љубезна.;)
Фала уште еднаш.
Ја неам никакви прашања, ама само можам да ти кажам кај Елена на полагање увек има дефиниции и има комбинирани тестови, со есејски прашања, на заокружување и на дополнување. Знаеш, оние главните работи треба да ги знаеш кај неа, болдираните најчесто :) Ама учи си све, да не те заебам хаха. А кај Виолета, пааа не ми текиња какви беа прашањата, од кој тип, исто мислам дека има од сите типови, ама кај неа повеќе треба да се учи никад не знаеш од кај ќе искочи прашањце :)

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Ако има некој друг што ги има прашањата нека се јави по ПП, вечно ќе му бидам благодарна, знам дека има некои од вас што ги имаат, имам такви информации, ми треба само вистинската особа.
:)

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
А да не знаете за Генетика кај Владимир Трајковски кави прашања поставува? Каков е на тестови, попушта за поголема оцена или не? Значи имаме за колоквиум 150 страни(а немаме предавања дека сме малку деца), многу е опширно напишано и плус на висок стил е пишуван учебникот, јас извадив 100 прашања од само 60 страни, а до 150 уште 200 прашања ќе извадам.

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
aj postarite kolegi ke gi zamolam da kazat nesto za Mihajlo po Socijalna Psihologija, kako bara toj da se uci dali se od zbor do zbor ili so razbiranje?? :)

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Ние изгледа џабе си .чекаме одговори, овие постариве колеги ја заборавиле темава, па ич не ја ѕиркаат или па не сакаат да ни дадат одговор, како и да е, во двата случаеви е лошо :(

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
Фала уште еднаш.
I da ima nekoj prashanja sto ne znam od kade ti e taa informacija :) nema da ti pomognat mnogu zatoa sto i dvete profesorki si baraat dosta znaenje taka da ti preporacuvam da si go zagreesh stolceto zatoa sto od sekoj del ke ima nesto i ima razlicni prashanja nekoi se na zaokruzivanje, nekoi kratki esejski, nekogash treba nesto da objasnish i taka. :) srekno

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Ние изгледа џабе си .чекаме одговори, овие постариве колеги ја заборавиле темава, па ич не ја ѕиркаат или па не сакаат да ни дадат одговор, како и да е, во двата случаеви е лошо :(
Ти пишав по пп дека немам прашања зошто вашата програма е нова, имате нови предмети, некои ви се споени итн.
Со тоа можеш да заклучиш дека чим само две генерации поминале - тогаш нема баш од кај да се најдат прашања. Професорите можат да извлечат 10000000 прашања, и на секоја генерација да им даваат нови и тебе само да ти наштетат старите.
Учи си ги сите предмети ко да бараат од тебе есејски да раскажуваш и на коњ си ;)

aj postarite kolegi ke gi zamolam da kazat nesto za Mihajlo po Socijalna Psihologija, kako bara toj da se uci dali se od zbor do zbor ili so razbiranje?? :)
Михајло отвара книга на некоја рандом страна и од една реченица шо му паднала у око си составува прашање. Така да кај него со среќа.
Ако моеш напрај си ливчиња, јез да внимавај пошо многу му фаќа окцето или научи ја книгата на памет :/
Цела генерација се чудевме од кај ги копа прашањата :/

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
Ти пишав по пп дека немам прашања зошто вашата програма е нова, имате нови предмети, некои ви се споени итн.
Со тоа можеш да заклучиш дека чим само две генерации поминале - тогаш нема баш од кај да се најдат прашања. Професорите можат да извлечат 10000000 прашања, и на секоја генерација да им даваат нови и тебе само да ти наштетат старите.
Учи си ги сите предмети ко да бараат од тебе есејски да раскажуваш и на коњ си ;)

Михајло отвара книга на некоја рандом страна и од една реченица шо му паднала у око си составува прашање. Така да кај него со среќа.
Ако моеш напрај си ливчиња, јез да внимавај пошо многу му фаќа окцето или научи ја книгата на памет :/
Цела генерација се чудевме од кај ги копа прашањата :/
a kaj beshka teski se prashanjata? pretezno se primeri ili pak nesto sto moze da se odgovori na nivo na rekognicija? bash utre imame kolokvium kaj nea , drzete ni sreka :)

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
a kaj beshka teski se prashanjata? pretezno se primeri ili pak nesto sto moze da se odgovori na nivo na rekognicija? bash utre imame kolokvium kaj nea , drzete ni sreka :)
Pa beska predava predmet za kako se pravat prasanja po testovi na znaenje, taka da kaj nea prasanjata se po site pravila i propisi.
najvise dava primeri da vidi dali prakticno znaes da go primenis toa so si go ucel, znae da dade da/ne ili tocno/netocno prasanja, i najretko da dopolnis.
skoro sekoas se na zaokruzuvanje dodusa

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
bulibile крши раце, нозе и без положен испит да не се враќаш на кајгана :sneaky:;)
И така, кај Виолета не беа мнногу тешки прашањата ама имаше некои двосмислени и со понудени одговори што можат да те збунат, битно помина.

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
kolegi , Psihopatologija kako e so seminarski kaj Gerazova??? Zadolzitelni se ili ako sakash za ppovisoka ocena? Bidejki slusnav deka ako si sakal 2 oceni po visoko 2 seminarski mozelo da napravish iako mi zvuci cudno ama aj si rekov da prasham :/

Kajgana Shop

На врв Bottom