ФОТО: Возниот парк на еден скопски бизнисмен!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Какви коментари се изначитав значи. Во гроб го ставивте човеков од пуста љубомора што вие ги немате овие коли. Имам да цитирам минимум 10 луѓе од тука ама ме мрзи да разглабавам дискусии. Моето мислење е едноставно и сите го знаете и не можете да го негирате... А тоа е и било кој од вас (99%) да ги има парите што ги има овој (би му дал минимум 50 милиони евра да ги има во банка) не ферари, туку 10 бугати ќе купите само што не сте дошле до можност до толкава пара вие. Јас истото би го направил само што ќе си купам од се по едно, хамерче кец, ферари, ламборгини, бугати, порше, и за децата мои по нешто ситно како бмв или мерцедес xD
ЈОК .......... јас во таква ситуација би си зел едно џипче БМВ Икс5 како на Полат ............ а може и Хамерче ....... или Ауди Кју7 !

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
За Леови нема баш некој добар глас.
Кај нас колку и да успешен и чесно да си заработил пари, ифрустрирани копилиља одма ќе ти залепат етикета дека имаш партиска книшка, дека си се бавел со шверц дека си криминалец , дека не плаќаш данок итн. Значи според вас секој што има бизнис и почнал од 0 а сега направил за Македонски услови голема компанија мора да е олош. Ако некој е стечаец или зема 200 евра плата мора да е цвеќе за мирисање. Ова важи за сите да не искочи дека го бранам Леов туку беше муабетот за македонскиот добар глас. Ако можеш брат да докажеш дека потеклото на парите дека се од легален бизнис или работа и ги имаш платени сите давачки на државата со парите што си ги заработил ако сакаш може 100 ферариња да купиш и да гледаш како умираат луѓе од лубомора и завист, зошто ова е сепак македонија.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
ЈОК .......... јас во таква ситуација би си зел едно џипче БМВ Икс5 како на Полат ............ а може и Хамерче ....... или Ауди Кју7 !
Човекот што е главен на таа фирма која и да е се дружи во круг на луѓе што вредат незнам колку цифри. Ако тој се појави со џип бмв ќе му се смеат.

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Еве ја F430ката околу Дебар Маало

458цата

И еве што заборавиле да кажат, уште едно ферари во колекцијата ама не е важно :)

Via Nikolaben2

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Човекот што е главен на таа фирма која и да е се дружи во круг на луѓе што вредат незнам колку цифри. Ако тој се појави со џип бмв ќе му се смеат.
Мислиш на нив им е гајле кој што вози.Гајле им е само кој колку може пари да направи и како и они некако да заработат .

Од такви комплекси кој што вози патат неизживеаните и тие што незаслужено стигнале до богатството ( наследство,среќа).

Најбогатиот човек во светот ( телекомуникациите во цела јужна Америка што ги држеше ) се возеше низ Македонија во комбе.Али ако му прдне може цела држава да си ја купи и око да не му трепне.

.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Некој спомна љубомора и завист !
Љубомората е релативна работа ................. доколку човек живее во позатворена, поизолирана и посиромашна средина и да има возило од 10/15/20 илјади евра ќе биде гледан од средината како да е Бил Гејтс и секако сите ќе го гледаат со завист .............. па и на работа ако двајца/две колеги/колешки имаат различна плата и таму ќе се појави меѓусебна омраза и завист ........... од тие работи нема бегање, таква е човековата природа за жал, материјална еднаквост никогаш не постоела и никогаш нема да постои, отсекогаш постоеле класите и хиерархиите/пирамидите во сите досегашни уредувања/системи, отсекогаш секој си работел за себеси ......... и отсекогаш постоела зависта и омразата .......... од овие работи нема бегање, таква е човековата природа и човековите инстинкти, сепак луѓето да не заборавиме дека потекнуваат од животните и секако дека секој човек во себеси носи одредени животински инстинкти !
Малку оффтопик .................. што се однесува до темава едно е факт и реалност, типацот си купил 4 Ферарија, дали парите ги заработил легално или нелегално тоа треба да го откријат институциите, а сигурно ќе си купи уште петпати по толку во иднина, а сите ние што куцаме постови овдека на темава само ќе си плакнеме очи со видеата кои се горе прикажани !

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
E sega seta a kaza.....!!!! Postov u top 10 treba da ide....!!!

Член од
30 јануари 2010
Мислења
468
Поени од реакции
573
Темата не е за тоа кој најмногу се возбуди на ферарите и дрка на нив, туку е за лицемерието на тоа што е исправно а што погрешно и како се заработуваат тие тешки пари за такви коли чесно? Чесно само грпка се заработува или хронична болест од тешка хемиска и металуршка индустрија.

М

Мартин`

Гостин
Алал да му е на човекот со здравје да си ги троши парите ако се легални не гледам зошто треба да го хејтаме истиот :) а цигарите и алкохолот колку што знам се легални во државава.. и човеков се на се има потрошено околу 1 милион евра за тие 4 коли што и не е “ептен“ многу.

Еден од сопствениците на Леов компании вози Ферари на велешки таблици. Е за тој 100% сум сигурен дека му се чесно заработени парите, зошто знам што произведува неговата фабрика и кој профит се вади таму. И на него да му е алал што вози Ферари пред брзо време го купи, ама типот сега за сега едно ферари има, се надевам дека ќе си купи уште некое ферари. Инаку има уште неколку што се соптвеници на ферариња. А има и многу сопственици на Ламгборџини а и неколку Масерати имам видено. Еднаш на Ленинова беа едно позади друго паркирани Ферари F430, Масерати, а позади Масаратито Порше. Убава глетка.
Истиот тој Леов користи хендикепирани или луѓе со пречки во развојот за работа (најголем дел има и нормални секако) и им дава мизерни плати од 8.000/9.000 денари колку што знам а дел и државата ги покриваа поради инвалидитетот да не зборувам дека и работниците како цигани му шетаат низ Велесов со искинати работнички униформи низ градот ко да неможе да им обезбеди по 2-3 пара битно вози ферари од 250.000 евра.

За условите кај него и платите коментирам има и др работи како ги заработил парите сепак може и се трач затоа не пишувам за тоа.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.139
Поени од реакции
25.698
Јејеје, педер, преварант, дигнат и се тоа. Него друго ми е муабетот. Кај ќе пиеме вечер нешо вискач, ракија е лејм и за сељаци, по можност некаде и кајшто се пуши оти свежичко е ќе треба да кратиш на цигари а вака си пиеш и пушиш и 2-3 кутии ако сакаш. Ени саџешнс?

R

Randy

Гостин
Јејеје, педер, преварант, дигнат и се тоа. Него друго ми е муабетот. Кај ќе пиеме вечер нешо вискач, ракија е лејм и за сељаци, по можност некаде и кајшто се пуши оти свежичко е ќе треба да кратиш на цигари а вака си пиеш и пушиш и 2-3 кутии ако сакаш. Ени саџешнс?
А за овој тачно било тоа ми рече една комшивка шо му организирала нешто некоја работа. Него обавезно вечер излагаме со кола да го пробаме новото беемве шо ми го купија моите за 18 роденден, 300 коња е. Аце вика некој пури имал ќе го земеме и него. Ти резервирај маса некаде ама пази да не е некој сељачки кафич.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.848
Поени од реакции
12.376
Мислиш на нив им е гајле кој што вози.Гајле им е само кој колку може пари да направи и како и они некако да заработат .

Од такви комплекси кој што вози патат неизживеаните и тие што незаслужено стигнале до богатството ( наследство,среќа).

Најбогатиот човек во светот ( телекомуникациите во цела јужна Америка што ги држеше ) се возеше низ Македонија во комбе.Али ако му прдне може цела држава да си ја купи и око да не му трепне.
.
и неофицијално најбогатиот, Камрад основачот на ИКЕА се вози со градски превоз, метро, минибус. Инаку човекот според текстот вози волво старо сега веќе околу 15 години. Некои од неговите размислувања
http://www.evancarmichael.com/Famous-Entrepreneurs/825/Lesson-2-The-Best-Leadership-is-by-Example.html
“If there is such a thing as good leadership, it is to give a good example,” says Kamprad. “I have to do so for all the Ikea employees.”
“I could regularly travel first class, but having money in abundance doesn’t seem like a good reason to waste it,” he says. “Why should I choose first class? To be offered a glass of champagne from the air hostess? If it helped me arrive at my destination more quickly, then maybe.”
Kamprad’s thriftiness is not limited to his means of transportation. Like all his employees are encouraged to do, Kamprad writes everything on both sides of the paper. He also stands out among other corporate executives in refusing to have his own private and well-equipped office. “I could have an office all to myself, but since my collaborators don’t have one, then I too am content to have a desk in the shared room,” says Kamprad. “It is better to be a bit stingy than throw money out of the window.”

Kajgana Shop

На врв Bottom