ФОТО: Возниот парк на еден скопски бизнисмен!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.594
За Бајруш, го наместија неговите, затоа што крадел пари (и вероватно не им давал колку барале). Да земеше Бајруш да тепа каури по улици, ќе беше друга прича (како што беше со убијците од Смилковско и хашките злосторства). Тогаш ќе излезеше и шуто и рогато да го брани. Ќе дојдеа сите алпинисти од најучуканите краеви право у Скопје у центар, да го бранат. Вака, не е албански херој, а луѓето чувствуваат завист кон економски помоќните, особено ако го стекнале тоа богатсво на нелегален начин.

Иначе по темава, глеам некако све ми се совпаѓа со некој од газдите Албанци (газдата) на Гемак - цигари, алкохол, најголем увозник.
Ехаа пари колку сакаш. Имаше он и да даде на Артан Груби и да биде мецена на неговата невладина што се занимава со тепање каурчиња и да го прогласи за човек на годината, па што да не, веројатно имал и за ваков возен парк.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Добро бе што се дешава со вас бре луѓе????

Земавте да му водите сметка на човекот зошто купил 4 Ферари автомобили...и покрај тоа што има милиони евра на сметките.

А сте се запрашале ли зошто ропаците низ цела Македонија испоземаа бугарски пасоши за да купат крш кола со последните пари?????????

Мореееее....за вас само стапот.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Не се слагам целосно.Знам луѓе што од 0 почнале и што сега се богати,не дека возат ферари ама имаат удобен живот. И тоа без уцени и политика. Не е све црно има нешто и измеѓу.
Да возможно е да се успее, не да се стане богат, туку да речеме стабилна средина, ама под услов сите во една куќа да работат и да земаат добри и редовни плати, плус да бидат скромни и штедливи неколку децении, да не го арчат вишокот пари на непотребни луксузи, да го собираат секој цент, ако мислиш на таквите луѓе/семејства ................ но неверувам дека со плати од 100/200/300 евра и тоа со еден човек вработен во куќа може нешто да се постигне !

L

Lu

Гостин
Знаеш каково е чувството читаш статија направена да бидеш завидлив и мизерен, а ти си викаш види го ова срање што ми се продава за нечиј успех и стандард. Е тоа ако го доживееш да ми пишеш тука, а јас се искажав што значи ферари за мене тон железо четири гуми и лого од коњ на него.
Епа затоа и неможеш да сватиш зошто луѓето купуваат вакви ѕверки.

Ziti se .....Kade be da go vozi i da uziva...U topaana na bulevarot... ...suto orizari....so ciganicjinata na semaforot...I ne e na MK tablici oti treba da plati nekoj dinar za carina i etc.....ziti se ......!!! Od daleku se gleda deka e kupeno za videjte me ...!!!
Кога некогаш во животот ќе провозиш некоја ваква ѕверка, тогаш ќе сватиш што е уживање ...

А за која цел се купени ѕверките ... тоа си е негова работа.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Знам и јас, преживеале со подмитување....исто техника, што драматично го деформира системот и е криминална, може не тепаш, крадеш и убиваш...дека некаде „мачкале“ по канцеларии нема никогаш да ти кажат, не се секирај....реално, со плаќање даноци, придонеси, нормални плати за вработените во земјава многу тешко до ферари...
Еден од сопствениците на Леов компании вози Ферари на велешки таблици. Е за тој 100% сум сигурен дека му се чесно заработени парите, зошто знам што произведува неговата фабрика и кој профит се вади таму. И на него да му е алал што вози Ферари пред брзо време го купи, ама типот сега за сега едно ферари има, се надевам дека ќе си купи уште некое ферари. Инаку има уште неколку што се соптвеници на ферариња. А има и многу сопственици на Ламгборџини а и неколку Масерати имам видено. Еднаш на Ленинова беа едно позади друго паркирани Ферари F430, Масерати, а позади Масаратито Порше. Убава глетка.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Епа затоа и неможеш да сватиш зошто луѓето купуваат вакви ѕверки.

Кога некогаш во животот ќе провозиш некоја ваква ѕверка, тогаш ќе сватиш што е уживање ...

Во право е СабЗиро .............. во Македонија нема услови да се возат вакви луксузни и спортски автомобили ............. освен чат-пат по автопативе, ама па кои автопати ги имаме веќе уби боже !
Во Македонија да ти е жал по овие патишта да возиш автомобил од неколку илјади евра, а камо ли Ферари ѕверка !

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Еден од сопствениците на Леов компании вози Ферари на велешки таблици. Е за тој 100% сум сигурен дека му се чесно заработени парите, зошто знам што произведува неговата фабрика и кој профит се вади таму. И на него да му е алал што вози Ферари пред брзо време го купи, ама типот сега за сега едно ферари има, се надевам дека ќе си купи уште некое ферари. Инаку има уште неколку што се соптвеници на ферариња. А има и многу сопственици на Ламгборџини а и неколку Масерати имам видено. Еднаш на Ленинова беа едно позади друго паркирани Ферари F430, Масерати, а позади Масаратито Порше. Убава глетка.
Според тебе во Македонија секој втор-трет човек вози или Ферари или Ламборгини или Масерати, Порше, Ролс-Ројс, Бентли... :confused::eek:

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Знам и јас, преживеале со подмитување....исто техника, што драматично го деформира системот и е криминална, може не тепаш, крадеш и убиваш...дека некаде „мачкале“ по канцеларии нема никогаш да ти кажат, не се секирај....реално, со плаќање даноци, придонеси, нормални плати за вработените во земјава многу тешко до ферари...
Тоа по шивачниците по источна МК го има

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Ова е едно од моите најомилени модели на Ферари а патем и дечкото на Балантајн има исто вакво Ферари. Погледајте го клипот. Па после мрчете дека Ферари е е еден куп железо дека , никој на другиот свет не однел ништо итн.......уживајте во видеото:)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Да возможно е да се успее, не да се стане богат, туку да речеме стабилна средина, ама под услов сите во една куќа да работат и да земаат добри и редовни плати, плус да бидат скромни и штедливи неколку децении, да не го арчат вишокот пари на непотребни луксузи, да го собираат секој цент, ако мислиш на таквите луѓе/семејства ................ но неверувам дека со плати од 100/200/300 евра и тоа со еден човек вработен во куќа може нешто да се постигне !
Tи зборам за бизнис приватен,значи од 0 да се снајдеш да направиш бизнис и со памет да го водиш и бизнисот да расте. Не зборам за работничка класа и штедење од први до први.
--- надополнето: 24 октомври 2012 во 16:17 ---
За Леови нема баш некој добар глас.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814

Oo... really..... Od kaj znaes dali imam ili nemam... Vtoro za mene toa e kup aluminum na cetiri trkala....nothing else...o yeah I forgot the horse sign......
Vtoro Cajka (mislam deka go vikaa) e toj vredi da ima nesto takvo....Nekoj koj sto e roden za trki\brzina vredi da go ima ovoa...a ne nekoj sto neznae deka ima lamela u kolata i deka bandasite vrtat u krug......capish.....

Член од
9 април 2008
Мислења
790
Поени од реакции
357
За кој се збори овде за Лазов Еуролинија ли ?
Или Коста Балкан

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Според тебе во Македонија секој втор-трет човек вози или Ферари или Ламборгини или Масерати, Порше, Ролс-Ројс, Бентли... :confused::eek:
Во Македонија има над 50 спортски лускузни коли не постари од 10 години од типот на Ферари .Ламборгини ,Масерати. Бентли, Астон Матин и сл. А 75% од тие коли се наоѓаат во Скопје. Инаку еве и 100 нека се тоа на 2 мил жители во просек му доаѓа. Дека на 20 000 жители имаме по една топ кола. Значи не е секој втор или трет туку секој дваесетиилјадник во државата поседува таква кола.:)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Какви коментари се изначитав значи. Во гроб го ставивте човеков од пуста љубомора што вие ги немате овие коли. Имам да цитирам минимум 10 луѓе од тука ама ме мрзи да разглабавам дискусии. Моето мислење е едноставно и сите го знаете и не можете да го негирате... А тоа е и било кој од вас (99%) да ги има парите што ги има овој (би му дал минимум 50 милиони евра да ги има во банка) не ферари, туку 10 бугати ќе купите само што не сте дошле до можност до толкава пара вие. Јас истото би го направил само што ќе си купам од се по едно, хамерче кец, ферари, ламборгини, бугати, порше, и за децата мои по нешто ситно како бмв или мерцедес xD

Kajgana Shop

На врв Bottom