ФОТО: Возниот парк на еден скопски бизнисмен!

L

Lu

Гостин
И што има врска ако троши пари на коли ако ги има? И јас би истото,затоа што тоа ке го правам за лично задоволство а не поради другите.
Целосно се сложувам (y)

Си има човекот пари и ќе си ги троши како што тој си сака.
Има луѓе кои што обожаваат автомобили (како мене) и комплетно ги сваќам зошто даваат толку многу пари за автомобили.

Едноставно разликата е огромна да возиш обична кола и ваква ѕверка.
Автомобилот не служи само за да го возиш од точка А до точка Б, туку треба и да уживаш кога го возиш.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Секој што не стекнал богатство со криминал,убиство,измама и сл. нема потреба да се навредува и клне. Ако го бива некој за бизнис и има памет,а друг не никој не му е крив на другиот.. Тоа е природен закон,посилниот,поитриот и паметниот опстојува,другиот живее само како да го има на број..тоа е тоа.
Кое „бивање“ и за кој „бизнис“ жити Господ!? Ај за странство да не зборам, ама овде тоа „бивање“ не да е за навреда, него таквите треба да ги наредиме и да ги сереме на плоштад....
Така идело тоа, ќе си продаам ја алкохол и цигари за ферари да возам, ај пробај баш да видиме дали ќе ти „иде бизнисот“....
На К да ги стаам сите овие со кал под нокти што возат вакви срања, додека обичен народ тоне у мизерија....

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Не си ми ја сфатил поентата на мојот пост, значи не велам дека типов при толку пари треба да вози трактор или коњска кола, но зашто да фрла толку многу пари(милион евра) и тоа не едно туку четири Ферарија .................. зарем истовремено сите 4 Ферарија ќе ги вози или ќе вози едно, а другите ќе му фаќаат прашина во гаражата или на паркингот пред куќа !
Реткост е во МКД да се види Ферари ........ тоа е прескапо и екстра-луксузно ауто за овие Балкански простори ........ подобро да земел некое солидно секојдневно ауто кое го возат многумина од неговата бизнис бранша ......... Ферарија, Ламборгини, Поршиња, Бентли, Ролс-Ројс и сл. и нема баш многу во државава, башка ќе биде приметлив за средината со таа марка на автомобил/и ............. а може па и тоа му била целта, да го видат/приметат кој го знае !
Добро те сфатив,не се секирај.Ти веќе наметнуваш мислење,може тој и сака да е приметен.
А за тоа дали он треба да има едно или десет ферарија мислам дека никој неможе да каже освен се знае кој.Најмалку ги вози овде колите,човекот постојано патува па ги вози надвор.
И ако нема такви коли кај нас не значи дека не треба да се возат и не треба да купи такви,
До пред 10 год, кај нас се возеше 70% Застава,треба според тебе некој што имал пари да вози и тој застава за да не се издвојува од другите?
Неможеш на некого да му кажеш што да прави со своите пари,освен ако не е ментално неспособен.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Целосно се сложувам (y)

Едноставно разликата е огромна да возиш обична кола и ваква ѕверка.
Автомобилот не служи само за да го возиш од точка А до точка Б, туку треба и да уживаш кога го возиш.
Ziti se .....Kade be da go vozi i da uziva...U topaana na bulevarot... ...suto orizari....so ciganicjinata na semaforot...I ne e na MK tablici oti treba da plati nekoj dinar za carina i etc.....ziti se ......!!! Od daleku se gleda deka e kupeno za videjte me ...!!!

Член од
30 јануари 2010
Мислења
468
Поени од реакции
573
Неможеш на некого да му кажеш што да прави со своите пари,освен ако не е ментално неспособен.

Не се негови тие пари тие се ограбени украдени од сите нас, од оние што се на диета контејнерска.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Кое „бивање“ и за кој „бизнис“ жити Господ!? Ај за странство да не зборам, ама овде тоа „бивање“ не да е за навреда, него таквите треба да ги наредиме и да ги сереме на плоштад....
Така идело тоа, ќе си продаам ја алкохол и цигари за ферари да возам, ај пробај баш да видиме дали ќе ти „иде бизнисот“....
На К да ги стаам сите овие со кал под нокти што возат вакви срања, додека обичен народ тоне у мизерија....
Ак мислиш дека само во Македонија е така,грешиш. Сегде,ама сегде има вакви богаташи и има сиромаштија. Од секогаш имало богати и сиромашни,од бронзено време па до денешен ден и ќе има додека постои светов. Да е правилно,не е. Да е човечно не е. Дека постои,факт е.
--- надополнето: 24 октомври 2012 во 15:32 ---
Не се негови тие пари тие се ограбени украдени од сите нас, од оние што се на диета контејнерска.
Украдени се.Ама кој ќе докаже???
И Бајруш така се испофали по телевизии со АМГ Мерцедесот и Хамерот,ама ете го 8 год затвор лежи. Може и овој да наебе,може и нема.. А за луѓето од контењери мислиш гајле им е..врати се у реалност,таква е реалноста.

Член од
30 јануари 2010
Мислења
468
Поени од реакции
573
Ак мислиш дека само во Македонија е така,грешиш. Сегде,ама сегде има вакви богаташи и има сиромаштија. Од секогаш имало богати и сиромашни,од бронзено време па до денешен ден и ќе има додека постои светов. Да е правилно,не е. Да е човечно не е. Дека постои,факт е.
Што ми е гајле за бронзено време, сега ме интересира во моментов, патриотизам во име на народот е еднаков на нечиј чист профит и заработка.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Извини кој те тебе натера со сила да пиеш алкохол? Него си му го наполнил џебот само ако си купил некаков алкохолен пијалок, на друг начин неможе тој тебе да ти украде пари.

L

Lu

Гостин
Бре што завидлив и љубоморен народ сме.

Работава е ... намам јас, нема да имаш ни ти.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Не, реков дека и по светов е така....
...ама јас воопшто не им се восхитувам и не ги оправдувам. Бизнисов скопски, македонски е базиран на рекет, монопол, политика и 0,00001% бивање за него....

Член од
30 јануари 2010
Мислења
468
Поени од реакции
573
Украдени се.Ама кој ќе докаже???
И Бајруш така се испофали по телевизии со АМГ Мерцедесот и Хамерот,ама ете го 8 год затвор лежи. Може и овој да наебе,може и нема.. А за луѓето од контењери мислиш гајле им е..врати се у реалност,таква е реалноста.
Бајруш го наместија брачата негови клански да лежи затвор.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Не, реков дека и по светов е така....
...ама јас воопшто не им се восхитувам и не ги оправдувам. Бизнисов скопски, македонски е базиран на рекет, монопол, политика и 0,00001% бивање за него....
Не се слагам целосно.Знам луѓе што од 0 почнале и што сега се богати,не дека возат ферари ама имаат удобен живот. И тоа без уцени и политика. Не е све црно има нешто и измеѓу.

Член од
30 јануари 2010
Мислења
468
Поени од реакции
573
Бре што завидлив и љубоморен народ сме.

Работава е ... намам јас, нема да имаш ни ти.

Знаеш каково е чувството читаш статија направена да бидеш завидлив и мизерен, а ти си викаш види го ова срање што ми се продава за нечиј успех и стандард. Е тоа ако го доживееш да ми пишеш тука, а јас се искажав што значи ферари за мене тон железо четири гуми и лого од коњ на него.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Алал нека му е на типот, имаат луге милиони на сметки ги кријат по швајцарски сметки и по подруми и оф шор дестинации, а пред народ глумат скромност со коли од по 20 000 евра, а цело време се стискаат да си го купат тоа што цело време сакале на пример некое ферари ама што ќе каже комшијата што ќе каже Ујп што ќе каже општеството, и така ќе си умрат исфрустрирани. Дечкото си ги троши со мерак парите и си купува ферари, ако некој може да купи 7 стана зошто он да не може да купи 4 ферари?. Дечкото си го живее животот 300 на саат си вози Ферари, ги ебе најзгодните цуци, јаде во најскапите ресторани, со други зборови си го живее сонот. Додека други само сонуваат и остануваат само на тоа. Да не беше типот пола од овдека Ферари немаше во живо да видат. И јас кога ќе имам доволно пари и јас ќе почнам да купувам Ферари не да се курчам туку да си правам мерак а што ќе кажат другите за мене баш ме боли, а ако не ги намалат цените и акцизите на овие автомобили ако треба на кајмански таблици ќе го возам. Не мислам да ме ебе државава за 250 000 евра кола уште 200 000 евра акциза и данок да платам. Со самото тоа ферари што вози на овие наши улици што троши бензин колку десет други коли само од бензинот што го троши ферарито државата ќе добие толку пари од акциза. И му посакувам на типот да си ја збогати колекцијата на ферари(y)

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Не се слагам целосно.Знам луѓе што од 0 почнале и што сега се богати,не дека возат ферари ама имаат удобен живот. И тоа без уцени и политика. Не е све црно има нешто и измеѓу.
Знам и јас, преживеале со подмитување....исто техника, што драматично го деформира системот и е криминална, може не тепаш, крадеш и убиваш...дека некаде „мачкале“ по канцеларии нема никогаш да ти кажат, не се секирај....реално, со плаќање даноци, придонеси, нормални плати за вработените во земјава многу тешко до ферари...

Kajgana Shop

На врв Bottom