Лига на Шампиони 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За Јунајтед не ми текнува, од Челзи не заслуживте дефинитивно, али фудбал...

За Јунајтед не ми текнува, од Челзи не заслуживте дефинитивно, али фудбал...

Како не ти текиња бе, Оле Солскјер и Теди Шерингам, и фацата педерска на Ефенберг на крај, прајслес :love:
--- надополнето: 24 октомври 2012 во 03:05 ---
Иначе Пејо наш ( свите го знаете Пејо, барем постариве на форумов), еднаш убаво рече"тоа се тие домашно првенство фраери, Селтик, Олимпијакос и Јуве"

:pos:

Него сеа видов што пенал за баерн има свирнато идиотон еткинсон:facepalm:,кај што суди, свегде ја заебуа утакмицата,у неделата сандерленд -њукасал,сеа овде,па до кога со вакви судее бе:eek:?

Can't be mad to someone who is LOSER ALL LIFE ! :)
иронија ... од фан на тим кој нема победа во европа од времето на куп на саемски градови , а притоа играл против нордсјеланд , лех п и ред бул салзбург

apply-cold-water-to-the-burned-area.jpeg

иронија ... од фан на тим кој нема победа во европа од времето на куп на саемски градови , а притоа играл против нордсјеланд , лех п и ред бул салзбург

Нема ни пораз :) у Европа 10 утакмици веќе,у Серија А едно 47 утакмици :))))

Иначе темата е ЛИГА НА ШАМПИОНИ ако не прочита,а интер нема шо да тере тука си има дискусија у ЛИГА ЕВРОПА за такви нискорангирани тимове :)))) НЕФЧИ

Како не ти текиња бе, Оле Солскјер и Теди Шерингам, и фацата педерска на Ефенберг на крај, прајслес :love:
--- надополнето: 24 октомври 2012 во 03:05 ---
Иначе Пејо наш ( свите го знаете Пејо, барем постариве на форумов), еднаш убаво рече"тоа се тие домашно првенство фраери, Селтик, Олимпијакос и Јуве"

:pos:

pa vo domasna liga od tv prava i karti za stadion, reklami se zima .... minimum 40 milioni .... a od ls za pobednikot davaat 9 milioni... pa ti racunaj sega sto e bolje

Вечер очекувам само гостински победи. Домаќине добри гости ти дојдоа. :D
--- надополнето: 24 октомври 2012 во 13:03 ---
pa vo domasna liga od tv prava i karti za stadion, reklami se zima .... minimum 40 milioni .... a od ls za pobednikot davaat 9 milioni... pa ti racunaj sega sto e bolje
Е подобро е кога ќе имаат и плус 40 мил од ЛШ.
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/uefaorg/Finance/01/84/05/87/1840587_DOWNLOAD.pdf

Скаран си со математиката изгледа. Во ЛШ картите без пари се? Само утакмица во нокаут фаза со Реал, Барселона, Манчестер... 80 000 x 50 евра (просечна цена на влезница), па ти земи дигитронот. 3 утакмици во нокаут фаза се полна капа. Башка спонзорства, реклами, ти реков ми рече...

Него сеа видов што пенал за баерн има свирнато идиотон еткинсон:facepalm:,кај што суди, свегде ја заебуа утакмицата,у неделата сандерленд -њукасал,сеа овде,па до кога со вакви судее бе:eek:?

Да, не беше пенал во прави си, но во 2-то пол. требаше да суди уште еден за нас но тоа не го направи така да си ја поправи грешката.

Скаран си со математиката изгледа. Во ЛШ картите без пари се? Само утакмица во нокаут фаза со Реал, Барселона, Манчестер... 80 000 x 50 евра (просечна цена на влезница), па ти земи дигитронот. 3 утакмици во нокаут фаза се полна капа. Башка спонзорства, реклами, ти реков ми рече...

da ama toa se samo 6-7 utakmici na domasen teren do finale ako ide

da ama toa se samo 6-7 utakmici na domasen teren do finale ako ide
Само од групна фаза зимаат 10-30 мил.
Сити зема 26 мил а не проминаа група. Во просек со 20 мил си иде голем клуб ако учествува во групна фаза и не помине понатаму. За 1/8 финале е +3 мил, за 1/4 + 3.3 , 1/2 финале 4.2 и финале 9 за победник и 5.5 за второ место.
Разгледај ги линкот погоре и ќе видиш како заработувале сите екипи во текот на сите натпревари.

Само од групна фаза зимаат 10-30 мил.
Сити зема 26 мил а не проминаа група. Во просек со 20 мил си иде голем клуб ако учествува во групна фаза и не помине понатаму. За 1/8 финале е +3 мил, за 1/4 + 3.3 , 1/2 финале 4.2 и финале 9 за победник и 5.5 за второ место.
Разгледај ги линкот погоре и ќе видиш како заработувале сите екипи во текот на сите натпревари.

znaci eve za manchester siti najdov

The highest earning club from central TV funds alone was Manchester City with £60,602,289, and the lowest earning was Wolves with £39,084,461.

http://www.sportingintelligence.com...ng-where-the-money-goes-and-what-next-190601/

eve ti samo od tv prava kolku zimmat a plus izracunaj 19 utakmici na domasen teren

Заработка во Лига на Шампиони:
- 3.300.000 евра бонус за пласман во групната фаза на ЛШ

- 550.000 евра за одигран натревар во групната фаза
- Бонус за остварените резултати во групната фаза, 800.000 евра за победа, 400.000 евра за нерешен резултат
- Дистрибуција на приходите од ТВ правата согласно вредноста на ТВ пазарот на земјата на потекло на клубот
- Пласман во 1/8 финале на ЛШ 3.000.000 евра
- Пласман во 1/4 финале на ЛШ 3.300.000 евра
- Пласман во полуфиналето на ЛШ 4.200.000 евра
- Второпласираниот во ЛШ добива 5.600.000 евра
- Шампионот на ЛШ добива 9.000.000 евра

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom